emoji unicode converteren naar smilies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/05/2017 20:21:39
Quote Anchor link
Ik gebruik:
https://github.com/mervick/emojionearea

Daarmee sla ik unicode smilies op in mysql, dat gaat prima en word ook getoond op mijn site. Alleen hoe kan ik deze unicode smilies omzetten in gewoon plaatjes? Via een sprite wellicht?
Gewijzigd op 07/05/2017 20:24:25 door Daniel van Seggelen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:15:22
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/05/2017 21:05:37
Quote Anchor link
Even snel gekeken op github:

- je moet JQuery gebruiken
- je moet de unicode in een <textarea> plaatsen
- Vervolgens moet je de textarea van een id voorzien en met jquery een script aan dit id hangen. Dit vereist misschien enige kennis van Jquery.

uit de handleinding maar dan aangepast met een stukje php er tussen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<textarea id="example1"><?php echo $messageWithUnicodeSmilies; ?></textarea>
<script type="text/javascript">
  $(document).ready(function() {
    $("#example1").emojioneArea();
  });
</script>


Toevoeging op 07/05/2017 21:06:32:

Lukt het niet laat ons dan even (in beknopte versie) zien wat je nu hebt
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

08/05/2017 01:32:43
Quote Anchor link
bedankt, ik gebruik een script jquery comments waar ik dit in wil integreren.

er word verwezen naar een class en geen id, maar gebruikt wel this attribuut om een unieke element met deze class te gebruiken.

het gaat om de class content

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            // Content
            var content = $('<div/>', {
                'class': 'content'
            });

 content.html(this.getFormattedCommentContent(commentModel));


Hiermee, krijg ik gewoon netjes de unicode smilies te zien. als ik dit wijzig naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="content">normale tekst met unicode smiley(als ik die unicode hierin kopieer dan breekt hij mijn code af)</div>


als ik nu deze aanpas naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
content.html(this.getFormattedCommentContent(commentModel)).emojioneArea();


dan zie ik de smilies wel, maar krijg dit element terug:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="emojionearea-editor" contenteditable="true" placeholder="" tabindex="0" dir="ltr" spellcheck="false" autocomplete="off" autocorrect="off" autocapitalize="off">yessss lekker dingetjes daar yaaaaa<img alt="" class="emojioneemoji" src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/emojione/2.1.4/assets/png/1f61d.png"></div>


hier kan ik weer tekst invoeren en de smiley verwijderen, en dat wil ik juist niet. Dus dit is niet de juiste oplossing. Ik zoek een manier om gewoon in hetzelfde element de smilies weer te geven.

ik denk dat ik de libs van https://demos.emojione.com/latest/index.html moet invoeren, maar ik hoop dat het op een snellere manier kan zonder veel libs en src codes
Gewijzigd op 08/05/2017 01:36:35 door Daniel van Seggelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.