Emoji

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 10:18:35
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een script waar mensen berichten achter kunnen laten. Dit bericht gaat de database in en wordt op de pagina weer weergegeven.

Nu kun je met je Iphone emoji gebruiken, deze worden in database op een rare manier ingevuld, maar worden wel weer gegeven op de website. Alleen als ik deze emoji nu wil gebruiken in fPDF krijg ik rara tekens, zoals ik ze zelf ook in de database zie. ❤️ dit is een hartje, maar als ik online zoek op ❤️ vindt ik niet terug hoe dit nu op gebouw is.... Ben een beetje moedeloos geworden er van.

Wie heeft er tips, en of wat ik kan doen om dit goed te krijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:35:06
 
Thom nvt

Thom nvt

06/04/2021 10:22:41
Quote Anchor link
Emoji's zijn UTF-8 karakters.
Als deze inderdaad zo in de database staan opgeslagen zal je character set geen UTF-8 zijn, standaard is dit namelijk "latin1_swedish_ci".
Het database schema aanpassen zodat de character set UTF-8 (utf8mb4) is zou het moeten verhelpen.
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 10:26:15
Quote Anchor link
oke, maar ik heb dan utf8mb4 met nog van alles er achter utf8mb4_******
Welke moet ik dan nemen?

Toevoeging op 06/04/2021 10:31:55:

Jolly Janssen op 06/04/2021 10:26:15:
oke, maar ik heb dan utf8mb4 met nog van alles er achter utf8mb4_******
Welke moet ik dan nemen? en welk type is is juist? of maakt dat niet uit? TEXT of....
 
Thom nvt

Thom nvt

06/04/2021 10:38:52
Quote Anchor link
Zoals met zoveel: dat ligt er aan.
Een goede beschrijving staat in dit StackOverflow answer.

Ik ga meestal voor "utf8mb4_unicode_ci", dat geeft de meest universele regels.
Het gaat om de character encoding van de database niet die van de kolom, het type is irrelevant.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 10:39:46
Quote Anchor link
Het veld-type is niet van toepassing of je emoji's wilt gebruiken (mits het een text-veld is).

Als je meer wilt weten over UTF-8, lees dan dit artikel van Thomas van der Heuvel:
http://fangorn.thijma.nl/news/latin1-vs-utf8

Ook op PHPhulp heeft hij een hoop waardevolle posts hierover geplaatst. Ik zal straks eens zoeken.

Ik heb hem al een poosje hier niet meer gezien... ?
Gewijzigd op 06/04/2021 10:41:10 door - Ariën -
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 11:31:51
Quote Anchor link
Ik had deze dingen al geprobeerd, nu nogmaals maar lukt me van geen meter.
Als ik het weg laat schrijven in een .txt bestand, dan zie ik de emoticon wel goed.

:(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 11:37:24
Quote Anchor link
Wat heb je geprobeerd? En waar heb je je UTF-8 allemaal op ingesteld?
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

06/04/2021 11:46:56
Quote Anchor link
Ik heb utf8mb4_unicode_ci ingesteld bij de kolom, bij handelingen>Collatie en als ik op de table zelf klik en dan handelingen bij Collatie en dan incl. Wijzig alle tabelcollaties
 
Thom nvt

Thom nvt

06/04/2021 11:58:45
Quote Anchor link
Het kan zijn dat je in PHP ook even moet vertellen dat er gebruik gemaakt moet worden van UTF-8:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// MySQL connectie opzetten
$mysqli = new mysqli("localhost", "my_user", "my_password", "test");
// Characterset instellen
$mysqli->set_charset("utf8")

Ik ga hier voor het gemak even uit van de mysqli library, als je PDO gebruikt moet je het in je connection string oplossen:
Quote:
"mysql:host=$host;dbname=$db;charset=utf8"


Aangezien het in een textfile wel goed gaat neem ik aan dat de default charset van PHP wel UTF-8 is.
Heb je de database ook op UTF-8 gezet of alleen de table en de kolom?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/04/2021 12:00:08
Quote Anchor link
Maar heb je ook utf-8 als header en meta-tag ingesteld?
En zijn je bestanden ook voorzien van de UTF-8 character-encoding?
Daarnaast moet je ook je database meegeven dat je UTF-8 gebruikt.

Als alles overeenkomst zal alles vlekkeloos moeten werken.
Gewijzigd op 06/04/2021 12:00:21 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

06/04/2021 13:06:16
Quote Anchor link
Je moet zelf eerst gewoon je huiswerk doen, en je script helemaal Unicode maken.
Hoe je dat kunt doen staat hier:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/unicode-enzo/831/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.