emoticon parsen in afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anton VE

Anton VE

29/03/2006 16:18:00
Quote Anchor link
Ik heb dus een sigchat gemaakt(url)Ik Ik kan wel emoticons laten parsen op de html lijst maar het probleem is ik zou niet weten hoe je dat op de sig zelf zou moeten doen...
code sig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
include ('config.php');
$query = 'SELECT * FROM sigchat ORDER BY id DESC LIMIT 4';
$query2 = mysql_query($query) or die (mysql_error());

header('Content-type: image/png');

$plaatje = imagecreatefrompng("sigchat.png");

$kleur = imagecolorallocate($plaatje, 0xFF, 0xFF, 0xFF);
$i = 1;
$font = 'verdana.ttf';
while($r =mysql_fetch_assoc($query2)){
$tekst = ''.stripslashes($r['user']).':'.stripslashes($r['bericht']).'';
imagettftext($plaatje, 10, 0, 10, $i*20, $kleur,$font,$tekst);
$i++;
}


imagepng($plaatje);
imagedestroy($plaatje);

?>

(sig = onderschrift plaatje)
alvast bedankt

php4ever
Gewijzigd op 29/03/2006 16:19:00 door Anton VE
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:04:46
 
Jelmer -

Jelmer -

29/03/2006 16:23:00
Quote Anchor link
Dan moet je dus de locatie van de emoticon in de tekst eerst omzetten in coördinaten, in pixels. Dan moet je het plaatje inladen met createimageform(png/jpg/gif) en imagecopy() aanroepen met die locaties.
 
Anton VE

Anton VE

29/03/2006 16:25:00
Quote Anchor link
Kun je even voorbeeldje maken want snap het niet echt...
 

29/03/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Google!
<-- Scriptlib
<-- Tuts!
 
Anton VE

Anton VE

29/03/2006 19:25:00
Quote Anchor link
Ik heb gekeken maar vond niet echt wat ik wou...
 
Harmen

Harmen

29/03/2006 19:31:00
Quote Anchor link
Je kan ook nog altijd hier kijken:
www.jankoehoorn.nl/phphulp
Daar staat iets met pixelmap etc!
Geen idee als je er iets aan hebt, maar toch. dan weet je dat de site bestaat

Edit:

Trouwens.. het is Php5ever. lol
Gewijzigd op 29/03/2006 19:32:00 door Harmen
 
Anton VE

Anton VE

29/03/2006 19:41:00
Quote Anchor link
Is niet echt wat ik zocht..
Maar toch bedankt voor die site.
Kan niemand een voorbeeld maken?niemand?
Gewijzigd op 30/03/2006 19:49:00 door Anton VE
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.