emoticon toevoegen aan een textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky de maeyer

nicky de maeyer

01/01/2013 13:36:40
Quote Anchor link
Hey
ik heb een probleem met men JavaScript scriptje.
ik wil emoticons laten toevoegen aan een text area. alles zou in orde zijn maar toch voegt hij mijn emoticon niet toe. heb op internet aant zoeken geweest om men fout te vinden maar nog niks gevonden.

http://dinotales.net78.net/test.php

als je op de link klikt kan je de broncode opvragen en daar staat alles in. kunnen jullie mij helpen ??
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:31:45
 
Wouter J

Wouter J

01/01/2013 14:12:30
Quote Anchor link
Open je web console (F12 in IE en Ctrl + Shift + J in andere browsers) en kijk wat voor errors je krijgt. In dit geval:

Bij textarea.onfocus krijg ik:
>> Uncaught ReferenceError: storeCaret is not defined | test.php:236

En bij het klikken op de emoticon krijg ik:
>> Uncaught ReferenceError: emoticon is not defined
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

01/01/2013 14:18:39
Quote Anchor link
en waarom gebruik je <html> tags in de <body> tags?
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

01/01/2013 15:30:44
Quote Anchor link
@ wouterJ ga ik direct eens nazien.

@Bo Ter Ham dat is omdat het menu een apart bestand is. omdat dit bestand gemaakt is met fireworks heeft fireworks er html tags in geplaatst.

Toevoeging op 01/01/2013 16:26:06:

ik heb nog wat aan het zoeken geweest nu krijg ik een andere foutmelding.
eerlijk snap ik het niet meer ben ik nu fout bezig :'(

nu krijg ik dit:
Uncaught TypeError: Cannot read property 'bericht' of undefined

???
 
Wouter J

Wouter J

01/01/2013 22:10:32
Quote Anchor link
Nou, je leest waarschijnlijk ergens bericht uit en dat lees je uit een variabele die niet bestaat (maw niet gedefinieerd is).

En fireworks HTML laten maken? Dan zou ik direct stoppen met het gepruts waarmee je bezig bent. Of leer goed HTML, CSS en JS en maak alles zelf of laat een ander het maken, maar ga niet een programma je scripts laten maken, dat gaat nooit werken.
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

02/01/2013 14:18:54
Quote Anchor link
Wouter J: kga zeker eens verder zoeken en hou jullie op de hoogte.

nu ik weet dat html laten maken door een programme niet goed is. maar had een cursus gevonden over fireworks.
en zo ben ik aan dit menu geraakt. maar het vorige menu was het zelfde aleen had ik dit zelf geschreven in html en css.
de bedoeling is nu wel dat ik dit terug opnieuw schrijf maar dan zonder programma's. (ben ook nog maar een beginneling ;) ).
maar apprecieer zeker commentaar en tips .
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

04/01/2013 08:58:15
Quote Anchor link
okee ik ben opnieuw begonnen in jquery. nu heb ik dit

html:

<body>

<p>Type a comment: <br /> <textarea id="comment"></textarea></p>
<p>
Add emoticon:
<img class="emoticon" src="0004.gif" value=":B" />
<input class="emoticon" type="button" value=":(" />
<input class="emoticon" type="button" value=":D" />
</p>

<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js.js"></script>
</body>
</html>

jquery:

$(document).ready(function() {
$('.emoticon').click(function() {
var textarea_val = jQuery.trim( $ ('#comment').val());
var emoticon_val = $ (this).attr('value');

if (textarea_val == '') {
var sp = '';
} else {
var sp = ' ';
}

$('#comment').focus().val(jQuery.trim(textarea_val + sp + emoticon_val + sp));
});
});

nu alles is goed en werkt maar ik krijg in plaats van de afbeelding aleen zoiets :)
maar de afbeelding niet. hoe kan ik de afbeelding erin krijgen?
 
No One

No One

04/01/2013 09:03:14
Quote Anchor link
als je echt plaatjes daar in wilt kun je beter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div contentEditable="true">


gebruiken...dat is hoe wysiwyg editors het doen ;)
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

04/01/2013 13:03:39
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp moet ik alle foto's tussen deze <div contentEditable="true"> zetten. en dan zou als ik klik op de foto de emoticon icoon in de textarea verschijnen.
 
No One

No One

04/01/2013 13:10:30
Quote Anchor link
nee...die div IS dan de tekstarea...en als je op een emoticon klikt, voeg jij gewoon een img tag toe :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2013 13:11:49
Quote Anchor link
Je moet dan wel de HTML-code erin plaatsen...
Gewijzigd op 04/01/2013 13:11:59 door - Ariën -
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

04/01/2013 13:46:02
Quote Anchor link
Oke
@ Henze berkheij dus de dit heb ik dus als volgt:

<!--textarea -->
<p>Type a comment: <br /> <textarea id="comment" contentEditable="true"></textarea></p>

<!-- emoticons -->
<p>
Add emoticon:
<img class="emoticon" src="0001.gif" value=";)" />
<img class="emoticon" src="0002.gif" value=":D" />
<img class="emoticon" src="0003.gif" value=":)" />
<img class="emoticon" src="0004.gif" value="B)" />
<img class="emoticon" src="0005.gif" value=":(" />
<img class="emoticon" src="0006.gif" value=":s" />
</p>

@Aar: waar zou ik de HTML in moeten zetten, contentEditable="true" waar zou ik dat moeten doen????

oke ik vraag mss veel :D maar daar leren we van zeker :D
 
No One

No One

04/01/2013 13:52:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<p>Type a comment: <br /> <div id="comment" contentEditable="true">
vanaf nu is deze content editable zodra je op een emoticon klikt bijvoorbeeld ;) plaats jij hier op de plek waar je hem wilt hebben de <img class="emoticon" src="0001.gif" value=";)" /> in
</div></p>

<!-- emoticons -->
<p>
Add emoticon:
<img class="emoticon" src="0001.gif" value=";)" />
<img class="emoticon" src="0002.gif" value=":D" />
<img class="emoticon" src="0003.gif" value=":)" />
<img class="emoticon" src="0004.gif" value="B)" />
<img class="emoticon" src="0005.gif" value=":(" />
<img class="emoticon" src="0006.gif" value=":s" />
</p>
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

04/01/2013 14:06:09
Quote Anchor link
Hey
Henze Berkheij bedankt alles werkt nu. bedankt aan iedereen die mij geholpen heeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.