encoding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
R dc

r dc

15/01/2018 21:33:39
Quote Anchor link
Ik krijg via een api een tekst binnen die volgens mij foutief gecodeerd is.
VB het unicode karakter 'thumbs up' wordt: Ø=ÜM
en België ! wordt: ¡B¡e¡l¡g¡i¡ë¡ ¡!
Iemand enig idee hoe ik hiervan terug UTF-8 codering kan maken. Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet...
alvast hartelijk dank voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:41:35
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2018 21:38:29
Quote Anchor link
Welke encoding wordt in de HTTP-headers van de API-response genoemd?
 
R dc

r dc

15/01/2018 21:43:08
Quote Anchor link
zou utf-8 moeten zijn
als ik Ø=ÜM google kom ik hierop uit: http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=782750

en daar zeggen ze: It is a UTF-8 version of an emoticon coding. If you write it out in hexadecimal is D83D DC4D, which is the thumbs up character. https://apps.timwhitlock.info/unicode/inspect?s=%F0%9F%91%8D

Het zou dus om een UTF-8 encoding gaan van ????
Maar dat lijkt me raar, want ???? in UTF-8 geeft gewoon ????

edit: hier in het forum gaat er dus duidelijk ook iets mis met unicode karakters. :-)
Gewijzigd op 15/01/2018 21:46:08 door r dc
 
Nick Vledder

Nick Vledder

15/01/2018 22:22:08
Quote Anchor link
De opmerking over encoding op dit forum is mij ook opgevallen. Bij de advertenties valt het ook op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 22:32:16
Quote Anchor link
Klopt, dat moet inderdaad verholpen worden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 22:37:46
Quote Anchor link
Mja, dat heb ik al heel lang geleden gemeld :p.

@r dc zorg dat je zelf de data ook presenteert/opslaat als UTF-8, oftewel, zorg dat je een meta tag en/of PHP-header gebruikt, maar ook dat je een character encoding instelt als je je data wegschrijft naar je database.

EDIT: en als je database tabellen latin1 zijn, dan worden speciale karakters gedowngrade naar ???? omdat latin1 deze karakters niet kent. Mogelijk moet je ook utf8mb4 gebruiken om alle multibyte karakters te laten passen in je database, utf8 (de encoding in MySQL) bestrijkt niet dezelfde set als UTF-8.
Gewijzigd op 15/01/2018 22:43:46 door Thomas van den Heuvel
 
R dc

r dc

16/01/2018 11:34:33
Quote Anchor link
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Heel concreet heb ik dus een string in php die volgende letters bevat: Ø=ÜM
En hiervan wil ik het unicode karakter 'thumbsup' maken (in UTF-8: F0 9F 91 8D)

Hoe doe ik dit?
 
Ivo P

Ivo P

16/01/2018 12:45:34
Quote Anchor link
Kun je iets met deze functies?

http://php.net/manual/en/ref.iconv.php
 
R dc

r dc

16/01/2018 16:47:53
Quote Anchor link
@ivo p: zie eerste post "Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet..."
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 17:17:14
Quote Anchor link
R dc op 16/01/2018 11:34:33:
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Dit lijkt mij iets wat mogelijk aan die kant opgelost moet worden. Ik zie ook niet hoe je van jouw input naar een thumbs-up emoji zou moeten gaan. Mogelijk is er iets lost in translation in welk geval je simpelweg niet van A naar B kunt komen...

... aan de andere kant: misschien ligt dit ook niet aan de API zelf maar aan een station ervoor? Misschien wordt er al corrupte data gevoerd aan de API? Ik bedoel, is de bron van de data die voor problemen zorgt elke keer dezelfde? Of zijn er meerdere bronnen die via die API werken en levert dat allemaal corrupte data op? In het laatste geval is het misschien waarschijnlijker dat de API roet in het eten gooit, maar anders? Mogelijk valt er niets op te lossen omdat het probleem niet in de API zelf zit?

Kun je dit mogelijk zelf testen? Je geeft ook bar weinig informatie over de API, wat het voor ons redelijk onmogelijk maakt om ons een voorstelling te maken van hoe dat ding werkt. Zijn er misschien andere gebruikers/API-afnemers die dezelfde problemen hebben? Heeft dat ding een FAQ/support forum et cetera.
 
R dc

r dc

16/01/2018 17:37:53
Quote Anchor link
het is zeker mogelijk, de juiste bytes zijn er, er is geen info verloren gegaan.

als ik Ø=ÜM omzet naar utf-16 code units krijg ik: 00D8 003D 00DC 004D
de Ø=ÜM code points in hex geven: D8 3D DC 4D

het thumbsup karakter omzetten naar utf-16 code units: D83D DC4D

Het is dus perfect mogelijk om op byte niveau de omzetting te doen. Maar ik geraak er niet in php, omdat ik de syntax onvoldoende beheers.
 
Michael -

Michael -

16/01/2018 18:15:04
Quote Anchor link
Waarom kom je niet met meer informatie over de API? Wat is het voor API, is een officiële API met documentatie, heb je een link naar de API?
 
R dc

r dc

16/01/2018 21:51:00
Quote Anchor link
neen, geen gekende API.
Na wat verder onderzoek is het blijkbaar de manier waarop de urlencoding / decoding werkt.
De API stuurt unicode text door als volgt:
Hallo [thumbsup] test -> %00H%00a%00l%00l%00o%00+%D8%3D%DCM%00+%00t%00e%00s%00t%00
en php maakt daar volgende UTF-8 tekst van: H a l l o Ø=ÜM t e s t
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 23:02:23
Quote Anchor link
Probeer het volgende eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8'); // force UTF-8
$test = mb_convert_encoding('<text uit API>', 'UTF-8', 'UTF-16'); // from UTF-16 to UTF-8
echo $test; // waffles
?>
 
R dc

r dc

17/01/2018 00:11:42
Quote Anchor link
ik heb het gevonden: iconv('utf-16be', 'utf-8', rawurldecode($getvariable))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.