encoding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
R dc

r dc

15/01/2018 21:33:39
Quote Anchor link
Ik krijg via een api een tekst binnen die volgens mij foutief gecodeerd is.
VB het unicode karakter 'thumbs up' wordt: Ø=ÜM
en België ! wordt: ¡B¡e¡l¡g¡i¡ë¡ ¡!
Iemand enig idee hoe ik hiervan terug UTF-8 codering kan maken. Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet...
alvast hartelijk dank voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:29:57
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2018 21:38:29
Quote Anchor link
Welke encoding wordt in de HTTP-headers van de API-response genoemd?
 
R dc

r dc

15/01/2018 21:43:08
Quote Anchor link
zou utf-8 moeten zijn
als ik Ø=ÜM google kom ik hierop uit: http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=782750

en daar zeggen ze: It is a UTF-8 version of an emoticon coding. If you write it out in hexadecimal is D83D DC4D, which is the thumbs up character. https://apps.timwhitlock.info/unicode/inspect?s=%F0%9F%91%8D

Het zou dus om een UTF-8 encoding gaan van ????
Maar dat lijkt me raar, want ???? in UTF-8 geeft gewoon ????

edit: hier in het forum gaat er dus duidelijk ook iets mis met unicode karakters. :-)
Gewijzigd op 15/01/2018 21:46:08 door r dc
 
Nick Vledder

Nick Vledder

15/01/2018 22:22:08
Quote Anchor link
De opmerking over encoding op dit forum is mij ook opgevallen. Bij de advertenties valt het ook op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 22:32:16
Quote Anchor link
Klopt, dat moet inderdaad verholpen worden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 22:37:46
Quote Anchor link
Mja, dat heb ik al heel lang geleden gemeld :p.

@r dc zorg dat je zelf de data ook presenteert/opslaat als UTF-8, oftewel, zorg dat je een meta tag en/of PHP-header gebruikt, maar ook dat je een character encoding instelt als je je data wegschrijft naar je database.

EDIT: en als je database tabellen latin1 zijn, dan worden speciale karakters gedowngrade naar ???? omdat latin1 deze karakters niet kent. Mogelijk moet je ook utf8mb4 gebruiken om alle multibyte karakters te laten passen in je database, utf8 (de encoding in MySQL) bestrijkt niet dezelfde set als UTF-8.
Gewijzigd op 15/01/2018 22:43:46 door Thomas van den Heuvel
 
R dc

r dc

16/01/2018 11:34:33
Quote Anchor link
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Heel concreet heb ik dus een string in php die volgende letters bevat: Ø=ÜM
En hiervan wil ik het unicode karakter 'thumbsup' maken (in UTF-8: F0 9F 91 8D)

Hoe doe ik dit?
 
Ivo P

Ivo P

16/01/2018 12:45:34
Quote Anchor link
Kun je iets met deze functies?

http://php.net/manual/en/ref.iconv.php
 
R dc

r dc

16/01/2018 16:47:53
Quote Anchor link
@ivo p: zie eerste post "Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet..."
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 17:17:14
Quote Anchor link
R dc op 16/01/2018 11:34:33:
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Dit lijkt mij iets wat mogelijk aan die kant opgelost moet worden. Ik zie ook niet hoe je van jouw input naar een thumbs-up emoji zou moeten gaan. Mogelijk is er iets lost in translation in welk geval je simpelweg niet van A naar B kunt komen...

... aan de andere kant: misschien ligt dit ook niet aan de API zelf maar aan een station ervoor? Misschien wordt er al corrupte data gevoerd aan de API? Ik bedoel, is de bron van de data die voor problemen zorgt elke keer dezelfde? Of zijn er meerdere bronnen die via die API werken en levert dat allemaal corrupte data op? In het laatste geval is het misschien waarschijnlijker dat de API roet in het eten gooit, maar anders? Mogelijk valt er niets op te lossen omdat het probleem niet in de API zelf zit?

Kun je dit mogelijk zelf testen? Je geeft ook bar weinig informatie over de API, wat het voor ons redelijk onmogelijk maakt om ons een voorstelling te maken van hoe dat ding werkt. Zijn er misschien andere gebruikers/API-afnemers die dezelfde problemen hebben? Heeft dat ding een FAQ/support forum et cetera.
 
R dc

r dc

16/01/2018 17:37:53
Quote Anchor link
het is zeker mogelijk, de juiste bytes zijn er, er is geen info verloren gegaan.

als ik Ø=ÜM omzet naar utf-16 code units krijg ik: 00D8 003D 00DC 004D
de Ø=ÜM code points in hex geven: D8 3D DC 4D

het thumbsup karakter omzetten naar utf-16 code units: D83D DC4D

Het is dus perfect mogelijk om op byte niveau de omzetting te doen. Maar ik geraak er niet in php, omdat ik de syntax onvoldoende beheers.
 
Michael -

Michael -

16/01/2018 18:15:04
Quote Anchor link
Waarom kom je niet met meer informatie over de API? Wat is het voor API, is een officiële API met documentatie, heb je een link naar de API?
 
R dc

r dc

16/01/2018 21:51:00
Quote Anchor link
neen, geen gekende API.
Na wat verder onderzoek is het blijkbaar de manier waarop de urlencoding / decoding werkt.
De API stuurt unicode text door als volgt:
Hallo [thumbsup] test -> %00H%00a%00l%00l%00o%00+%D8%3D%DCM%00+%00t%00e%00s%00t%00
en php maakt daar volgende UTF-8 tekst van: H a l l o Ø=ÜM t e s t
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 23:02:23
Quote Anchor link
Probeer het volgende eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8'); // force UTF-8
$test = mb_convert_encoding('<text uit API>', 'UTF-8', 'UTF-16'); // from UTF-16 to UTF-8
echo $test; // waffles
?>
 
R dc

r dc

17/01/2018 00:11:42
Quote Anchor link
ik heb het gevonden: iconv('utf-16be', 'utf-8', rawurldecode($getvariable))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.