encoding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
R dc

r dc

15/01/2018 21:33:39
Quote Anchor link
Ik krijg via een api een tekst binnen die volgens mij foutief gecodeerd is.
VB het unicode karakter 'thumbs up' wordt: Ø=ÜM
en België ! wordt: ¡B¡e¡l¡g¡i¡ë¡ ¡!
Iemand enig idee hoe ik hiervan terug UTF-8 codering kan maken. Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet...
alvast hartelijk dank voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:58:25
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2018 21:38:29
Quote Anchor link
Welke encoding wordt in de HTTP-headers van de API-response genoemd?
 
R dc

r dc

15/01/2018 21:43:08
Quote Anchor link
zou utf-8 moeten zijn
als ik Ø=ÜM google kom ik hierop uit: http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=782750

en daar zeggen ze: It is a UTF-8 version of an emoticon coding. If you write it out in hexadecimal is D83D DC4D, which is the thumbs up character. https://apps.timwhitlock.info/unicode/inspect?s=%F0%9F%91%8D

Het zou dus om een UTF-8 encoding gaan van ????
Maar dat lijkt me raar, want ???? in UTF-8 geeft gewoon ????

edit: hier in het forum gaat er dus duidelijk ook iets mis met unicode karakters. :-)
Gewijzigd op 15/01/2018 21:46:08 door r dc
 
Nick Vledder

Nick Vledder

15/01/2018 22:22:08
Quote Anchor link
De opmerking over encoding op dit forum is mij ook opgevallen. Bij de advertenties valt het ook op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/01/2018 22:32:16
Quote Anchor link
Klopt, dat moet inderdaad verholpen worden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/01/2018 22:37:46
Quote Anchor link
Mja, dat heb ik al heel lang geleden gemeld :p.

@r dc zorg dat je zelf de data ook presenteert/opslaat als UTF-8, oftewel, zorg dat je een meta tag en/of PHP-header gebruikt, maar ook dat je een character encoding instelt als je je data wegschrijft naar je database.

EDIT: en als je database tabellen latin1 zijn, dan worden speciale karakters gedowngrade naar ???? omdat latin1 deze karakters niet kent. Mogelijk moet je ook utf8mb4 gebruiken om alle multibyte karakters te laten passen in je database, utf8 (de encoding in MySQL) bestrijkt niet dezelfde set als UTF-8.
Gewijzigd op 15/01/2018 22:43:46 door Thomas van den Heuvel
 
R dc

r dc

16/01/2018 11:34:33
Quote Anchor link
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Heel concreet heb ik dus een string in php die volgende letters bevat: Ø=ÜM
En hiervan wil ik het unicode karakter 'thumbsup' maken (in UTF-8: F0 9F 91 8D)

Hoe doe ik dit?
 
Ivo P

Ivo P

16/01/2018 12:45:34
Quote Anchor link
Kun je iets met deze functies?

http://php.net/manual/en/ref.iconv.php
 
R dc

r dc

16/01/2018 16:47:53
Quote Anchor link
@ivo p: zie eerste post "Heb al allerlei combinatie geprobeerd met iconv in php, maar lukt me niet..."
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 17:17:14
Quote Anchor link
R dc op 16/01/2018 11:34:33:
@Thomas Dit is geen database probleem. De foute encoding is extern en buiten bereik. Ik kan deze niet aanpassen. Ik wil ze op mijn platform wel ongedaan maken.

Dit lijkt mij iets wat mogelijk aan die kant opgelost moet worden. Ik zie ook niet hoe je van jouw input naar een thumbs-up emoji zou moeten gaan. Mogelijk is er iets lost in translation in welk geval je simpelweg niet van A naar B kunt komen...

... aan de andere kant: misschien ligt dit ook niet aan de API zelf maar aan een station ervoor? Misschien wordt er al corrupte data gevoerd aan de API? Ik bedoel, is de bron van de data die voor problemen zorgt elke keer dezelfde? Of zijn er meerdere bronnen die via die API werken en levert dat allemaal corrupte data op? In het laatste geval is het misschien waarschijnlijker dat de API roet in het eten gooit, maar anders? Mogelijk valt er niets op te lossen omdat het probleem niet in de API zelf zit?

Kun je dit mogelijk zelf testen? Je geeft ook bar weinig informatie over de API, wat het voor ons redelijk onmogelijk maakt om ons een voorstelling te maken van hoe dat ding werkt. Zijn er misschien andere gebruikers/API-afnemers die dezelfde problemen hebben? Heeft dat ding een FAQ/support forum et cetera.
 
R dc

r dc

16/01/2018 17:37:53
Quote Anchor link
het is zeker mogelijk, de juiste bytes zijn er, er is geen info verloren gegaan.

als ik Ø=ÜM omzet naar utf-16 code units krijg ik: 00D8 003D 00DC 004D
de Ø=ÜM code points in hex geven: D8 3D DC 4D

het thumbsup karakter omzetten naar utf-16 code units: D83D DC4D

Het is dus perfect mogelijk om op byte niveau de omzetting te doen. Maar ik geraak er niet in php, omdat ik de syntax onvoldoende beheers.
 
Michael -

Michael -

16/01/2018 18:15:04
Quote Anchor link
Waarom kom je niet met meer informatie over de API? Wat is het voor API, is een officiële API met documentatie, heb je een link naar de API?
 
R dc

r dc

16/01/2018 21:51:00
Quote Anchor link
neen, geen gekende API.
Na wat verder onderzoek is het blijkbaar de manier waarop de urlencoding / decoding werkt.
De API stuurt unicode text door als volgt:
Hallo [thumbsup] test -> %00H%00a%00l%00l%00o%00+%D8%3D%DCM%00+%00t%00e%00s%00t%00
en php maakt daar volgende UTF-8 tekst van: H a l l o Ø=ÜM t e s t
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/01/2018 23:02:23
Quote Anchor link
Probeer het volgende eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8'); // force UTF-8
$test = mb_convert_encoding('<text uit API>', 'UTF-8', 'UTF-16'); // from UTF-16 to UTF-8
echo $test; // waffles
?>
 
R dc

r dc

17/01/2018 00:11:42
Quote Anchor link
ik heb het gevonden: iconv('utf-16be', 'utf-8', rawurldecode($getvariable))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.