encrypt decrypt onwetendheidje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »
Eric T

Eric T

10/04/2014 22:52:12
Quote Anchor link
Ik ben helemaal nieuw in encrypting en decrypting...
Zo dat is er dan maar meteen uit... :-)

Desondanks ben ik er volop mee bezig en ik dacht dat alles werkte.
Maar iets gaat niet goed, en ik probeer te begrijpen waarom niet/en hoe dan wél.

Ik heb deze twee functies:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    function mc_encrypt($encrypt, $key){
    $encrypt = serialize($encrypt);
    $iv = mcrypt_create_iv(mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_RIJNDAEL_128, MCRYPT_MODE_CBC), MCRYPT_DEV_RANDOM);
    $passcrypt = mcrypt_encrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_128, $key, $encrypt, MCRYPT_MODE_CBC, $iv);
    $encoded = base64_encode($passcrypt).'|'.base64_encode($iv);
    return $encoded;
    }


 
    // Decrypt Function
    function mc_decrypt($decrypt, $key){
    $decrypt = explode('|', $decrypt);
    $decoded = base64_decode($decrypt[0]);
    $iv = base64_decode($decrypt[1]);
    $decrypted = trim(mcrypt_decrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_128, $key, $decoded, MCRYPT_MODE_CBC, $iv));
    $decrypted = unserialize($decrypted);
    return $decrypted;
    }

?>


En geef verder nog in voordat ik ze aanroep:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sleutel
    = "mijnsleutel";
define('ENCRYPTION_KEY', $sleutel);
?>

En de aanroep zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email
    = mc_encrypt($_POST['email'], ENCRYPTION_KEY);
?>

Het geëncrypte resultaat van een mc_encrypt() zet ik vervolgens in de database.

Als ik nu binnen dezelfde pagina weer decrypt, krijg ik keurig netjes het email adres te zien.

Echter...

Als ik de pagina herlaad waarbij ik decrypt met de geëncrypte regel uit de database (ik wil uiteindelijk dat op een willekeurig tijdstip het emailadres kunnen decrypten) krijg ik geen resultaat meer terug.

De encryptie is dan natuurlijk ook anders omdat het kennelijk random gaat, zo haal ik uit de encryptie functie. Dus lijkt het me logisch dat mc_decrypt zich anders gedraagt als je em op een later tijdstip opnieuw aanroept.

Maar hoe los ik het dan op dat ongeacht het moment van willen decrypten, ik met de sleutel
te allen tijde het juiste email adres naar voren kan toveren?

Ik hoef geen hele code hoor... maar een zetje in de goede richting of een linkje is al welkom.
In kan zelf tot op heden alleen maar mcrypt-encrypt/mcrypt-decrypt vinden :-(

Alvast 1000x dank uiteraard voor welke hulp ook.

gr Eric

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/04/2014 22:57:42 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:59:24
 
Reshad F

Reshad F

10/04/2014 23:07:40
Quote Anchor link
Eeen grote beginnersfout. Je moet nooit willen decrypten. Dit is onveilig omdat wanneer iemand je wachtwoorden steelt ze het simpel binnen een paar uur hebben gedecrypt. Wat je moet doen is een one-way hashing gebruiken bijvoorbeeld CRYPT van php

http://docs.php.net/manual/en/function.crypt.php

Dus wanneer je bijvoorbeeld wilt inloggen met een gecrypte wachtwoord moet je de hash die je op dat moment krijgt vergelijken met een hash die je in de database al hebt opgeslagen. Komen ze overheen. dan log je in zo niet gooi een foutmelding terug.
 
Eric T

Eric T

10/04/2014 23:09:03
Quote Anchor link
Voor het vergelijken van een password helemaal mee eens. En ga ik ook zeker gebruiken.

Maar wat ik wil is eigenlijk andere data als dus straatnaam, email adres, telefoonnummer encrypted in de database hebben.
Als een gebruiker dan ooit bijv. zijn email adres wil aanpassen, moet ie dan wel weer uitgelezen kunnen worden... het gaat em dus juist om die velden, en niet het wachtwoord.
Gewijzigd op 10/04/2014 23:15:22 door Eric T
 
- Raoul -

- Raoul -

10/04/2014 23:51:26
Quote Anchor link
Als je iets encrypt terwijl je dat heel gemakkelijk (door bijvoorbeeld in de code te kijken) kunt decrypten is het niet nodig dat je encrypt in de eerste plaats.
Gewijzigd op 10/04/2014 23:51:39 door - Raoul -
 
Eric T

Eric T

10/04/2014 23:53:01
Quote Anchor link
Mee eens Raoul. Maar???
(ter info, de sleutel zal nooit in de code staan)



Toevoeging op 11/04/2014 01:03:38:

Gevonden:

http://www.phpdevtips.com/2011/08/data-encryption-using-aes_encrypt/

(wel even type veld aanpassen van varchar naar blob)
Gewijzigd op 11/04/2014 01:03:22 door Eric T
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/04/2014 01:14:06
Quote Anchor link
- Raoul - op 10/04/2014 23:51:26:
Als je iets encrypt terwijl je dat heel gemakkelijk (door bijvoorbeeld in de code te kijken) kunt decrypten is het niet nodig dat je encrypt in de eerste plaats.

Het kan toch zijn dat iemand database gegevens in handen krijgt, maar niet de code?
 
Eric T

Eric T

11/04/2014 01:28:43
Quote Anchor link
In dit geval maakt het niet uit wat in handen verkregen wordt...
M.b.v. een passphrase/sleutel worden gegevens ge-encrypt opgeslagen.
Die sleutel is zowel niet in de database als in de code bekend. Maar wel bij de gebruiker en de admin.
Best handig eigenlijk, en veilig ook (al is dat maar betrekkelijk tegenwoordig).


Overigens werkte het eerste stuk met mcrypt stiekem toch wel!
Ik bleek een ongelofelijke stomme fout te hebben gemaakt door de definiering van de encryption_key niet vóór maar na de functie aanroep te hebben gezet. Tsja, en dan encrypt ie op een lege sleutel.
Niet zo slim dus :-(

Hafijn, kan ik nu twee methoden kiezen :-)
Gewijzigd op 11/04/2014 01:35:34 door Eric T
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.