enctype="multipart/form-data" geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met titel en afbeelding die ik wil toevoegen aan de database.
Zo gauw ik de enctype toevoeg aan het formulier, geeft hij een foutmelding bij het toevoegen. Iemand zo enig idee waar dit aan kan liggen.
De foutmelding is:
Notice: Undefined index: afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:26:08
 

02/01/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Plaats de relevante code eens, ik kan helaas niet ruiken hoe jouw code in elkaar steekt.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
<form method="post" action="' .$_SERVER['PHP_SELF']. '?add=true" enctype="multipart/form-data">
<
fieldset><legend>Voeg nieuw item toe</legend>
<
input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<
ul>
<
li><label for="titel">Titel</label><input type="text" name="titel" id="titel" value="' .$titel. '" /></li>
<
li><label for="afbeelding">Afbeelding</label><input type="file" id="afbeelding" name="afbeelding" /></li>
<
li class="radiovak"><span>Actief?</span>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefj" value="j"  /><label for="actiefj"> Ja</label>
<
input class="radio" type="radio" name="actief" id="actiefn" value="n" /><label for="actiefn"> Nee</label></li>
<
li><input class="button" type="submit" name="galerieaddsubmit" value="Toevoegen" /></li>
<
/ul>
<
/fieldset>
<
/form>
?>


Formulier afhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
$titel
= $_POST['titel'];
$afbeelding= $_POST['afbeelding'];
// Checken of er wel een radiobutton is gechecked
if(!isset($_POST['actief']))
{

$actief = '';
}

else
{
$actief     = $_POST['actief'];
}

    
// Initialiseer fout variabelen
$fout = false;
$titel_fout     = false;
$afbeelding_fout= false;
$actief_fout = false;
    
// Controleer op fouten
if(!eregi('.{2,}', $titel))
{

$fout = true;
$titel_fout = true;
}

if((!eregi('((.gif|.jpg|.jpeg)$)', $afbeelding)) || ($_FILES['bestand']['size'] > 2000000))
{

$fout = true;
$afbeelding_fout = true;
}

if($actief == '')
{

$fout = true;
$actief_fout = true;
}

    
if($fout)
{

// Er zijn fouten
// Geef het lijstje van fouten

echo '<strong style="color: #C00;">Het formulier is niet correct ingevuld</strong>';
echo '<ul>';
echo ($titel_fout ? '<li>Titel moet minimaal 2 karakters hebben</li>' : '');
echo ($afbeelding_fout ? '<li>Er is geen juiste afbeelding ingevoerd, of de afbeelding is te groot (max 2 MB)</li>' : '');
echo ($actief_fout ? '<li>Er moet een status van actief gekozen worden</li>' : '');
echo '</ul><br /><br />';
        
// Geef het formulier opnieuw
ShowGalerieAddForm($titel,$actief);
}

else
{
UploadAfbeelding();
        
// Er zijn geen fouten, handel formulier af
$titel = mysql_real_escape_string($titel);
$afbeelding = mysql_real_escape_string($afbeelding);
$actief = mysql_real_escape_string($actief);

$sql = "INSERT INTO ec_galerie (    user_id,
                            titel,
                            afbeelding,
                            upload_date,
                            actief)
                VALUES (    "
.$_SESSION['s_user_id']. ",
                        '"
.$titel."',
                        '"
.$afbeelding."',
                        NOW(),
                        '"
.$actief."')";
$result = mysql_query($sql);
        
echo '<strong>' .$titel. '</strong> is toegevoegd.<br /><a href="galerie.php" title="Galerie">Ga terug naar het overzicht</a>.';
}

?>


Hij geeft dus een fout bij de afbeelding variabele tijdens het afhandelen. Maar wanneer de enctype weg is, dan niet
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Je stuurt dit nergens door: $_FILES['bestand']

Wat je doorstuurt, is $_FILES['afbeelding']

Daarmee moet je voort.

De eerste blok code die je postte, moet trouwens niet tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
staan, maar dat zal ongetwijfeld enkel hier zo zijn, in je script zal je dat wel niet gedaan hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Klopt goed gezien, maar dat is niet het probleem.
In regel3 van het tweede codeblok gaat het volgens mij fout (die regel geeft de foutmelding in ieder geval aan). Hij kent de $_post['afbeelding'] op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Dat klopt, die bestaat ook niet. Als jij een <input type="file"> gebruikt, komt de betreffende informatie in de $_FILES array te staan. In jouw geval dus $_FILES['afbeelding']...
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

02/01/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Precies (iets beter uitgelegd dan ik).
 
Niek Weevers

Niek Weevers

02/01/2009 15:59:00
Quote Anchor link
dat is em. Thnx
 

02/01/2009 15:59:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.