[engels] compare to/with

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 23:52:04
Anchor link
Hallo,

Als ik in het Engels wil zeggen dat ik een namespace met een class-naam vergelijk, gebruik ik dan compare to of compare with?

Is het "... when comparing a namespace to a class name" of "... when comparing a namespace with a class name"?

Op Google heb ik heel wat artikelen gevonden, maar ze lijken elkaar tegen te spreken.

Wie weet het antwoord?
Gewijzigd op 28/05/2014 23:52:19 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:02:17
 
Wouter J

Wouter J

29/05/2014 00:10:28
Anchor link
Compare to, is dat überhaupt wel goed Engels?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/05/2014 00:13:36
Anchor link
Jazeker. Zie bijv. deze link:

http://www.dailywritingtips.com/compared-to-or-compared-with/

Als ik dat lees denk ik dat het compare to moet zijn.

Maar als je dan bijv. deze leest...

https://www.e-education.psu.edu/styleforstudents/c3_p21.html

Lijkt de uitleg precies tegenovergesteld te zijn :-s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/05/2014 07:34:13
Anchor link
Ozzie PHP op 28/05/2014 23:52:04:
Als ik in het Engels wil zeggen dat ik een namespace met een class-naam vergelijk, gebruik ik dan compare to of compare with?
Dan is het compare with. Compare to gebruik je vooral om overeenkomsten uit te drukken, dus in de betekenis vergelijkbaar. Bij compare with vergelijk je dingen om verschillen te vinden:

http://gmat-grammar.blogspot.nl/2006/09/compare-to-vs-compare-with.html

De aardigste... Als je twee vergelijkbare dingen (compare to) gaat vergelijken (compare with), dan zijn to en with beide goed:

This road is quite busy compared to/with ours.
Gewijzigd op 29/05/2014 07:34:33 door Ward van der Put
 
Jan R

Jan R

29/05/2014 07:59:27
Anchor link
Wouter J op 29/05/2014 00:10:28:
Compare to, is dat überhaupt wel goed Engels?


Is überhaupt wel goed Nederlands? :)
PS: Het is Duits

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/05/2014 13:16:56
Anchor link
@Ward

>> Dan is het compare with. Compare to gebruik je vooral om overeenkomsten uit te drukken, dus in de betekenis vergelijkbaar. Bij compare with vergelijk je dingen om verschillen te vinden:

Ik snap dit niet helemaal. Op de pagina die jij noemt staat:

Quote:
Compare to - is used to liken two things or to put them in the same category. ... Use "compared to" to illustrate that two things are similar.

Als ik een namespace en een class-naam vergelijk dan gaat het er toch om om overeenkomsten te vinden?

Stel, namespace is "Foo" en class-naam is "Foo\Bar" dan zoeken we toch de overeenkomst (in dit geval Foo)?
Is compare to dan niet logischer?

Nogmaals ik weet het ook niet zeker hoor, maar ik lees heel veel verschillende uitleg en soms lijken ze elkaar tegen te spreken ook nog. Kun je uitleggen waarom jij denkt dat het compare with moet zijn?

Toevoeging op 29/05/2014 13:19:45:

Offtopic:

@Jan R

Heb je überhaupt wel gecontroleerd of überhaupt Nederlands is? Waarschijnlijk niet, want dat is het namelijk wel: http://vandale.nl/opzoeken?pattern=%C3%BCberhaupt&lang=nn

 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/05/2014 14:43:20
Anchor link
Als je appels met peren vergelijkt, is het compare with. Als je de namen van appels vergelijkt met de namen van peren, dan mag je zowel compare to als compare with gebruiken.

Overigens kun je dit soort taalkwesties vaak omzeilen met een andere zinsconstructie, bijvoorbeeld met a comparison of x and y.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/05/2014 14:51:05
Anchor link
>> Als je de namen van appels vergelijkt met de namen van peren, dan mag je zowel compare to als compare with gebruiken.

Oké... en wat houdt dat voor dit specifieke geval in... dus als ik een namespace met een class-naam vergelijk? Het zijn 2 verschillende dingen, maar het zijn ook allebei namen. Kan het dan allebei? Of begrijp ik het nog verkeerd?

Offtopic:

Overigens kun je dit soort taalkwesties vaak omzeilen met een andere zinsconstructie, bijvoorbeeld met a comparison of x and y.

Ja, zou kunnen... alleen dan loopt m'n zin niet zo lekker :-s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/05/2014 17:03:33
Anchor link
Volgens mij kan het dan allebei. Laat eens de gehele alinea zien voor de context?
 
Saniya Ahsan

Saniya Ahsan

22/01/2020 11:05:01
Anchor link
** spamknip **

(en HTML werkt niet ;) )
Gewijzigd op 22/01/2020 11:08:15 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2020 11:08:03
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.