[engels] mogen alleen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:33:11
Quote Anchor link
Als je in het Engels wil zeggen "mogen alleen" hoe doe je dat dan?

Bijvoorbeeld:

Er mogen alleen boeken worden toegevoegd aan deze collectie.

Wordt dat dan:

Only books may be added to this collection.

Of is daar een andere, betere grammaticale oplossing voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:35:49
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2014 15:37:27
Quote Anchor link
Opzich is die wel goed, ik vind zelf "Only books are allowed in this collection" nog wel wat mooier.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:40:31
Quote Anchor link
Oké thanks. Dat is ook een optie, maar dan ben ik dat added kwijt.

En zoiets?

Only books are allowed to be added to this collection.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 15:40:56
Quote Anchor link
Hier zou ik RFC 2119 volgen. Daarin zijn namelijk de subtiele verschillen tussen must, shall en should geformaliseerd.

RFC 2119:
The key words "MUST", "MUST NOT", "REQUIRED", "SHALL", "SHALL
NOT", "SHOULD", "SHOULD NOT", "RECOMMENDED", "MAY", and
"OPTIONAL" in this document are to be interpreted as described in
RFC 2119.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:46:55
Quote Anchor link
En wat zou het dan worden Ward?

Dus stel, je MOET iets toevoegen aan de collectie (dat ben je verplicht) maar datgene wat je toevoegt mogen alleen boeken zijn.

In het Nederlands zou je dan zeggen:

Er mogen alleen boeken worden toegevoegd aan deze collectie.

In het Engels krijg je dan:
Only books may be added to this collection.

Maar nu lijkt het weer een beetje vrijblijvend. Zo van... je mag wel boeken toevoegen... maar het hoeft niet.

Ik wil dus duidelijk maken dat er boeken moeten worden toegevoegd (maar uitsluitend boeken, en niets anders dan boeken).
 
Reshad F

Reshad F

09/05/2014 15:57:17
Quote Anchor link
Ik wil niet veel zeggen Ozzie maar in het Nederlands klinkt dit ook niet echt als een must hoe je het nu zegt.. ( dat er een boek MOET worden toegevoegd )
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 15:59:04
Quote Anchor link
Hoe zou jij het dan zeggen Reshad?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

09/05/2014 16:01:44
Quote Anchor link
ik zou gaan voor :
"Only books can be added to this collection"

Daarmee geef je aan dat een boek toegevoegd dient te worden, zonder dwingend over te komen, maar wel zonder de vrijblijvendheid van "may"
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 16:01:54
Quote Anchor link
>> Dus stel, je MOET iets toevoegen aan de collectie (dat ben je verplicht) maar datgene wat je toevoegt mogen alleen boeken zijn.

Als je ALTIJD boeken MOET toevoegen aan de collectie, is het MUST:

You MUST add books to this collection.

Dat is het strengste niveau, vergelijkbaar met een "fatal error".

Kan de collectie ook (tijdelijk) leeg zijn, dan krijg je het meer adviserende SHOULD:

You SHOULD add books to this collection.
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2014 16:10:06
Quote Anchor link
Hmm, maar waarom zou je hierin een persoon willen gebruiken? Het is vaak meer engels om de persoon weg te laten. "This collection should only contain books". Ik weet ook niet waarom je graag "added" erin wilt hebben? Mag hij wel andere typen bevatten, maar mag je er geen andere typen bijdoen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 16:26:56
Quote Anchor link
Dan is de meest dwingende vorm:

This collection MUST contain books.

Het "only" is misschien overbodig en hoort op een andere plaats als je het wel gebruikt:

This collection MUST contain books only.

>> Het is vaak meer Engels om de persoon weg te laten.

Nee hoor, dat is eerder een verschil tussen passief en actief taalgebruik. Het ene is objectgericht, het andere lezersgericht. En dat is een kwestie van stijl.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 20:12:31
Quote Anchor link
Haha... best grappig zo'n discussie: YOU MUST ADD BOOKS YOU FOOL! :-)

Ik vind het persoonlijker ook prettiger om de persoon in zo'n geval weg te laten.

>> "Only books can be added to this collection"

Dit vind ik op zich ook wel een goede. Alleen je kunt er (ook al mag het niet) ook andere dingen aan toevoegen, dus technisch gezien klopt het dan niet helemaal.

Toevoeging op 09/05/2014 20:13:32:

>> Het "only" is misschien overbodig en hoort op een andere plaats als je het wel gebruikt:

>> This collection MUST contain books only.

Is "This collection MUST contain only books." verkeerd?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/05/2014 20:19:30
Quote Anchor link
Dan doen we een examenvraag! Enjoy :-)

a. This collection MUST contain only books.

b. This collection MUST only contain books.

c. This collection only MUST contain books.

d. This collection MUST contain books only.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 22:42:18
Quote Anchor link
Na wat Google spuerwerk kwam ik de constructie "are allowed to be" tegen.

Only books are allowed to be added to the collection.

Zou dat kunnen?
 
Local Dev

Local Dev

09/05/2014 23:54:04
Quote Anchor link
Ja, waarom niet?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/05/2014 23:55:19
Quote Anchor link
Ik wist niet of het correct Engels is, maar ik denk dat het inderdaad wel een mooie vertaling is op deze manier :-)
 
Local Dev

Local Dev

10/05/2014 00:25:26
Quote Anchor link
Yes, it is :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/05/2014 00:28:27
Quote Anchor link
Thanks ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.