Engelse datum naar nederlandse datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin groothuis

marvin groothuis

14/09/2020 12:02:59
Quote Anchor link
Hoe krijg ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  $dispDate =  date("d F Y",strtotime($obj->sd)); ?>
naar een nederlanse datum?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:20:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 12:04:56
Quote Anchor link
Het beste is om strftime te gebruiken. Die ondersteunt de locales van je operating system. Maar de standaard DateTime class kan mogelijk nog krachtiger zijn met wat je wilt bereiken.
Gewijzigd op 14/09/2020 12:06:16 door - Ariën -
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/09/2020 12:43:55
Quote Anchor link
Als ik strftime gebruik, kan ik daar mijn php functie ook nog in stoppen?
Gewijzigd op 14/09/2020 16:13:00 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 13:00:49
Quote Anchor link
Als deze doet wat het moet doen: Ja!

PS: Het is niet nodig om het voorgaande bericht steeds integraal te quoten.
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/09/2020 15:57:57
Quote Anchor link
echo "Record succesvol bijgewerkt"; Hoe kan ik deze text in bijv. zwart krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 16:05:33
Quote Anchor link
met CSS.... ;-)
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/09/2020 16:06:49
Quote Anchor link
Marvin groothuis op 14/09/2020 15:57:57:
echo "Record succesvol bijgewerkt"; Hoe kan ik deze text in bijv. zwart krijgen?

Gelukt door: echo '<p style="color: black; text-align: center">
Record succesvol geupdate!
</p>';
 
Ray Mond

Ray Mond

14/09/2020 16:10:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<font color="black">Zwarte tekst</font>


Bovenstaand is ook mogelijk..

Heb je de Nederlandse datum al klaar?
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

14/09/2020 16:11:55
Quote Anchor link
Nee die nederlanse datums zijn me nog niet gelukt.
Gewijzigd op 14/09/2020 16:12:25 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2020 16:16:00
Quote Anchor link
Waarom zou je geen stylesheet gebruiken voor je styling? Dan heb je alles op één goede plek, en heb je ook geen spaghetti van overal een stijl. font-tags kunnen ook, maar dat is oud, terwijl je met CSS veel fijnmaziger kan werken.

Wat lukt er verder niet aan je Nederlandse datums? Heb je wel setlocale() gebruikt? En welk operating system gebruik je voor je webserver? Windows is al best wel nukkig hierin, kan ik vertellen.
Laat je code eens zien?
Gewijzigd op 14/09/2020 16:19:49 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

18/09/2020 17:04:44
Quote Anchor link
Dit staat gewoon in de handleiding bij het eerste voorbeeld: https://www.php.net/manual/en/function.setlocale.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
$dispDate = strftime("%e %B %Y", strtotime($obj->sd));
?>

Maar er kleven risico's aan, daarom raad ik aan Intl te gebruiken: https://www.php.net/manual/en/class.intlcalendar.php . Intl is een standaardcomponent dat ook in andere talen (C / Java) gebruikt wordt.
Gewijzigd op 18/09/2020 17:06:16 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/09/2020 17:23:30
Quote Anchor link
Ray Mond op 14/09/2020 16:10:40:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<font color="black">Zwarte tekst</font>


Bovenstaand is ook mogelijk..

De font tag is verouderd en moet je niet meer gebruiken.
 
Marvin groothuis

marvin groothuis

22/09/2020 14:52:26
Quote Anchor link
@fundum

Jou code werkt. Alleen niet in een echo. Hoe krijg ik dit ook werkend in een echo?
Gewijzigd op 22/09/2020 14:54:15 door marvin groothuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2020 15:31:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $dispDate;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.