Enkele vragen mbt het verwerken van gegevens uit een formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/03/2016 16:37:35
Quote Anchor link
Fanto Green op 01/03/2016 16:27:00:
True...
Maar wat dan als ik de variabele uit het formulier meermalen wil gebruiken?
Puur hypothetisch.


Een PHP script is slechts enkele milliseconden actief. De $_POST array blijft in tact zolang het script duurt (over deze korte periode). Je kunt de $_POST array dus overal in het script gebruiken en zelfs nog wijzigen.

Fanto Green op 01/03/2016 16:27:00:
Ik dacht namelijk dat het fenomeen "$_Post" een begrip was voor variabelen (arrays, wat je wilt) uit het formulier.


Dat is ook zo. De browser stuurt de inhoud van de formuliervelden mee in de nieuwe REQUEST (aanvraag). PHP zet deze vervolgens in de $_POST array.

Fanto Green op 01/03/2016 16:27:00:
Is een string ($) een duiding van een array? of van een variabele?


In PHP van een variabele.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:29:53
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

01/03/2016 20:55:46
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 01/03/2016 16:37:35:

Fanto Green op 01/03/2016 16:27:00:
Is een string ($) een duiding van een array? of van een variabele?


In PHP van een variabele.


Maar die variabele kan een string zijn of een array.

String
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voorbeeld
= 'test';
?>
Geeft:
test

Array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voorbeeld
= array('test1','test2','test3');
?>
Geeft:
1 => test1
2 => test2
3 => test3
 
Ivo P

Ivo P

01/03/2016 21:19:31
Quote Anchor link
waarbij php dan eigenlijk vanaf 0 begint te tellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$voorbeeld
[0] = 'test1';
$voorbeeld[1] = 'test2';
$voorbeeld[2] = 'test3';
?>


is dus gelijk aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voorbeeld
= array('test1','test2','test3');
?>
 
Fanto Green

fanto Green

02/03/2016 21:52:00
Quote Anchor link
OK, dus kun je niet aan een variabele (voorzien van een String) zien of het een enkele byte is, of een Array.
Dat verklaart dat in de PHP cursus wordt benadrukt dat het beter is om de variabele te markeren met een letter die het verschil aangeeft van een Array, een Boolian of wat-je-ook-maar-meer-hebt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/03/2016 23:22:05
Quote Anchor link
Wat je zegt dat klopt. Persoonlijk ben ik echter niet zo een voorstander van die extra letter. Negen van de tien keer verteld de naam van een variabele mij genoeg.

$amount // integer
$name // string

$names // array

en anders weet ik het ook snel genoeg, in de database valt exact te lezen welk type variabele wordt gebruikt. Daarnaast bestaat er nog iets als commentaar regels. Maar goed de schrijver van jouw cursus boek vondt het kennelijk belangrijk. Ik zou willen zeggen dat het een persoonlijke voorkeur is.

Toevoeging op 02/03/2016 23:34:45:

Tegenwoordig zie eigenlijk het meeste de camelCase methode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$activeMenuItem

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sendEmailToAdmin() {
    ...
}

?>

variabelen en functie namen beginnen dan met een kleine letter. Class-namen echter met een hoofdletter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
class User
{
    ...
}

?>
Gewijzigd op 02/03/2016 23:22:52 door Frank Nietbelangrijk
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.