Enkele vragen mbt tot smarty.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donster

Donster

17/12/2009 16:33:00
Quote Anchor link
Ik ben overgegaan op smarty , en ik heb even wat getest .
Het lijkt me wel ók , maar ik heb wel moeite om goede voorbeelden te vinden voor acties.

Ik weet hoe ik dingen uit de database door smarty kan laten weergeven , maar ik weet niet hoe ik dingen ook veilig uit de database haal , filteren etc. (schijnt smarty te doen?)

Hier wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);

    // Include bestanden.
    require(dirname(__FILE__) . '/_lib/Smarty.class.php');
    require(dirname(__FILE__) . '/db.php');

    // SMARTY TEMPLATE SHIZZLE!
    $smarty = new Smarty;
    $smarty->template_dir = '_template';
    $smarty->compile_dir = '_compiler';
    $smarty->cache_dir = '_cache';
    $smarty->caching = false;

    // haal handel uit database.
    $sql = 'SELECT * ';
    $sql .= 'FROM `news` ';
    $sql .= 'ORDER BY `id` DESC LIMIT 0, 2';

    $result = mysql_query($sql) or die("Query failed : " . mysql_error());

    //reslutaten vanuit database
    while ($line = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        $value[] = $line;
        // array toekennen.
        $smarty->assign('news', $value);
    }


    // Weergeven.
    $smarty->display('news.tpl');

?>


Mijn vragen zijn:
1. Hoe zorg ik dat ik mbt smarty dingen "veilig" uit de database haal?
2. moet ik voor elke pagina alles onder " SMARTY TEMPLATE SHIZZLE!" weer invoegen of kun je die dingen al in een config zetten?
3. weet iemand een paar goede tutorials? -> ik heb heel wat zitten googlen en op smarty gekeken , maar het is vaak 'of te ingewikkeld , of het gaat alleen maar over het gene wat ik al weet :-)

bedankt!
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.