enquete met meerkeuze vraagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

12/03/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Beste Leden van PHP Hulp,

ik ben al een paar dagen aan het etteren met het script van Terence
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/954/

maar deze heeft helaas alleen maar de optie om 1 antwoord in te geven.
Maar ik zou graag willen dat sommige vragen meer dan 1 antwoord kunnen krijgen

nou heb ik al de optie checkbox in gebruik genomen maar dit slaat echter maar 1 antwoord op in dit script.

ik hoop dat hier iemand is die mij een beetje opweg kan en wil helpen

in elk geval vast bedankt voor jullie reacties

Marcoonline
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:49:01
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

12/03/2008 23:42:00
Quote Anchor link
moet je bij het html attribute name "[]" erachter zetten, zoiets dus:
<input type="checkbox" name="veldnaam[]" value="1" />
<input type="checkbox" name="veldnaam[]" value="2" />
<input type="checkbox" name="veldnaam[]" value="3" />

en dan kan je hem gewoon uitlezen als array, zoiets dus
$_POST['veldnaam'][0], hier komt dan 1 uit...
 
Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

12/03/2008 23:55:00
Quote Anchor link
ik heb nu op de regel staan

Standaard
{
echo '<input type="checkbox" name="vraag'.$_SESSION['vraagnr'].'" value="'.$nummer.'" id="antwoord'.$nummer.'" /><label for="antwoord'.$nummer.'">'.$antwoord.'</label><br />';
$nummer++;
}

na de aanpassing
{
echo '<input type="checkbox" name="vraag'.$_SESSION['vraagnr'].'[]" value="'.$nummer.'" id="antwoord'.$nummer.'" /><label for="antwoord'.$nummer.'">'.$antwoord.'</label><br />';
$nummer++;
}

maar na de aanpassing slaat hij echter niet de helemaal geen antwoord op maar alleen maar Array

hoop dat het een beetje duidelijk is zo
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

13/03/2008 00:31:00
Quote Anchor link
doe eens in je verwerking
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($_POST,false).'</pre>';
?>


zo kan je precies zien wat is gepost en onder welke key/name en ook of er inderdaad in de checkbox $_POST['vraagnummer'] een array zit, met dus de aangevinkte checkboxes..
 
Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

13/03/2008 00:41:00
Quote Anchor link
zal waarschijnlijk iets verkeerd doen want ik krijg geen output van info die word gepost in het database
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.