Enters vervangen door BR

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurjen de Jong

Jurjen de Jong

29/01/2004 21:02:00
Quote Anchor link
Ik wil in mijn forum in de berichten de enters (die ook in het database staan) om laten zetten in <br>. Iemand een idee
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:32:27
 
Mitch X

Mitch X

29/01/2004 21:09:00
Quote Anchor link
Gewoon bij het weergeven zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$row
[naam] = nl2br($row[naam]);
echo $row[naam];
?>
 
Jurjen de Jong

Jurjen de Jong

29/01/2004 21:09:00
Quote Anchor link
Sorry, is al opgelost dankzij de nieuwe help van str_replace.

Ik heb nog wel een vraag over hoe ik de tekst in kan laten voegen als je op het teken erboven klikt.
Bv. Als je op de smilie klikt, komt er in het tekstvak ":D" te staan
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

29/01/2004 22:13:00
Quote Anchor link
Javascript is your friend.. :D

Je moet je formulier een naam geven:<form name="formulier" action="" method="">

Dan moet je het veld waarin de codes moeten komen een naam (voor zover je dit niet had.. :D):<textarea name="bericht">

Vervolgens bouw je een JavaScript met de volgende code (ubbc.js):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
// JAVASCRIPT
function AddText(text) {
     document.formulier.bericht.value += text;
}

function
smiley() {
    AddTxt=" :)";
    AddText(AddTxt);
}

function
cheesy() {
    AddTxt=" :D";
    AddText(AddTxt);
}

?>


In de eerste functie zie je de namen van het formulier en de <textarea> terug komen...
Je kan deze JavaScript natuurlijk voor elke UBBC functie uitbreiden,.. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
// JAVASCRIPT
function bold() {
    AddTxt="[b ] TEXT [/b ]";
    AddText(AddTxt);
}

?>

(moet natuurlijk wel zonder spaties in de en de [/b ]! :D

Dan geef je je plaatje een hyperlink:<a href=javascript:smiley()><img ...></a>

Indien alles goed is gegaan moet dit werken...Ik heb anders een werkend voorbeeld op http://spacefrog.ath.cx/extra/phphulp/ubbc/
De UBBC van dit script is wel een beetje brak (zie http://www.phphulp.nl/php/scripts/6/108), maar het gaat per slot van rekening om om het JavaScript in dit geval...

Elwin

[Tig Edit's: Typo, fouten in code, Typo, etc]
Gewijzigd op 29/01/2004 22:30:00 door Elwin - Fratsloos
 
Jurjen de Jong

Jurjen de Jong

30/01/2004 09:56:00
Quote Anchor link
Tnx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.