Enters vervangen door <br>?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

15/09/2010 15:44:34
Quote Anchor link
Goedemiddag!

Ik ben voor mijn profielwerkstuk bezig met het maken van een eigen CMS. Één van de functies van dit CMS is het weergeven van artikelen die in de database staan. Echter, deze enters worden niet goed weergegeven op de website. Dat is eigenlijk logisch, want ik heb er geen <br> in staan.

Als het formulier wordt ingevuld met enters, dan wordt het wel zo opgeslagen in de database, dit heb ik al uitgevonden met de <pre> tag. Nu wil ik graag alle enters die dus in de database staan vervangen met een <br>. De meest logische manier lijkt me dit om op het Ascii nummer van de Enter te zoeken in de tekst, en deze via php te vervangen met <br>.

Ik kom echter niet uit de replace string van php die http://php.net/manual/en/function.str-replace.php gegeven staat. Mijn vraag
is dan ook of iemand mij kan helpen die string toe te passen op de volgende pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
require_once('includes/DbConnector.php');
// Create an object (instance) of the DbConnector
$connector = new DbConnector();

// Execute the query to retrieve articles
$result = $connector->query('SELECT ID,title,thearticle,datetime FROM cmsarticles ORDER BY ID DESC LIMIT 0,5');

while ($row = $connector->fetchArray($result)){
$datetime = $row['datetime'];
  $y=substr($datetime, 0, 4);
  $m=substr($datetime, 5, 2);
  $d=substr($datetime, 8, 2);
  $h=substr($datetime, 11,2);
  $i=substr($datetime, 14,2);
  
// Get an array containing the results.
// Loop for each item in that array

echo '<p><h1>';
echo $row['title'];
echo '</h1>';
echo '<b><h5>Geplaatst op: ';
echo $d;
echo '-';
echo $m;
echo '-';
echo $y;
echo ' om ';
echo $h;
echo ':';
echo $i;
echo '</h5></b><width="30" style:" font="Calibri">';
echo $row['thearticle'];
echo '</pre><br><a href="../../../viewArticle.php?id='.$row['ID'].'">';
echo 'Lees meer...';
echo '</a> </p>';

}


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 15/09/2010 16:35:27 door Alex Zijlstra
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:34:25
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

15/09/2010 15:48:51
Quote Anchor link
kijk anders eens naar de functie nl2br
 

15/09/2010 16:18:07
Quote Anchor link
Zo ongelooflijk ingewikkeld is het toch niet?
Leer toch eens zoeken.
Zie strings.

Verder hoop ik echt dat je deze bagger niet gaat inleveren.
 
Niek s

niek s

15/09/2010 16:34:22
Quote Anchor link
LOL @
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
  $y=substr($datetime, 0, 4);
  $m=substr($datetime, 5, 2);
  $d=substr($datetime, 8, 2);
  $h=substr($datetime, 11,2);
  $i=substr($datetime, 14,2);


Alex, bij deze verwijs ik je hier naar toe. (aangenomen dat je MySQL gebruikt)

- Is "connector" niet een rare naam om je database class te noemen, als het meer doet als alleen connecten naar de database ?
- Om enters om te zetten in "html enters", nl2br
- code inspringen
 
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

15/09/2010 17:17:58
Quote Anchor link
@ Karl Karl, ik vind het fijn dat je zo vriendelijk hebt gereageerd! Ik denk wel dat je mijn vraag niet goed had begrepen.. Ik wilde weten hoe ik het moest toepassen, een link naar een lijst waarin de string staat die ik nodig heb is niet veel hulp. Als jij het trouwens bagger vind, zou ik graag de punten horen waarvan jij vind dat ik ze moet aanpassen! :)

@ Niek s
Bedankt! Ik zal binnenkort even kijken naar de link over de data. Het werkt nu in ieder geval, en dat is het belangrijkste, dat het handiger kan, daar kijk ik niet raar van op ;)

Ik heb de nl2br pagina bekeken, en is het juist dat ik &row['thearticle'] gewoon als string kan gebruiken? Wat moet ik vervolgens met het tweede deel over xhtml?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string nl2br ( string $string [, bool $is_xhtml = true ] )


Alvast bedankt!
 
Niek s

niek s

15/09/2010 17:33:00
Quote Anchor link
Waarom wil je er een & voor zetten?

gewoon:

echo '<een tag><andere html>' . nl2br($row['article']) . '</andere html></een tag>';
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/09/2010 17:56:58
Quote Anchor link
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)
 
Yea Rupie

Yea Rupie

15/09/2010 18:16:00
Quote Anchor link
Merijn Venema op 15/09/2010 17:56:58:
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)


Het lijkt me niet?

Zet gewoon het originele bericht in de database, als je even snel in de database wil kijken zie je tenminste al die HTML er niet in.
 

15/09/2010 19:08:12
Quote Anchor link
Alex Zijlstra op 15/09/2010 17:17:58:
@ Karl Karl, ik vind het fijn dat je zo vriendelijk hebt gereageerd! Ik denk wel dat je mijn vraag niet goed had begrepen.. Ik wilde weten hoe ik het moest toepassen, een link naar een lijst waarin de string staat die ik nodig heb is niet veel hulp. Als jij het trouwens bagger vind, zou ik graag de punten horen waarvan jij vind dat ik ze moet aanpassen! :)

Nee hoor, ik heb je vraag goed begrepen. Jij begrijpt mij niet, of wilt er niet de moeite voor doen. Zoals je zelf kan zien in je eerste post zit je een beetje raar te klooien met string replace. Als je gewoon de strings pagina had bekeken, dan had je zo nl2br kunnen vinden. Of je had natuurlijk wat zoekwerk kunnen verrichten, je bent heus niet de enige / eerste met dit probleem.
Verder is mijn hulp enorm. Je moet eens leren zelf dingen te verzinnen, dan kopiëren. Daar leer je namelijk niks van. Zeker met zulke enorm simpele dingen.

Zoals al eerder aangegeven suggereert de naam van je DB object dat je DB object vast niet correct in elkaar steekt. Dat ding maakt toch wel gebruik van PDO / mysqli?
Ook zoals eerder vermeld heb je gewoon datum / tijd functies als je gebruik maakt van databases. Daarvoor hoef je dus geen rare trucjes uit te halen.
Zeventien regels echo wijst er overduidelijk op dat je geen gebruik maakt van een template engine o.i.d. Dat betekend dus dat je voor jezelf meer werk verschaft want het onderhoud is ingewikkelder omdat je op meerdere plekken 'design' hebt. Ook is het nog eens onoverzichtelijk ('Waar komt die tag nou vandaan?').
Verder hoor je een p-tag niet te gebruiken om de andere tags te gebruiken. Ook dingen als <b> zijn ouderwets, gebruik CSS, ook al moet je dat eerst nog leren (zie font). Heb jij overigs de tag width uitgevonden?
Als je geen html / css kan, moet je ook geen php doen. Eerst html / css leren voordat je met php gaat beginnen (of je moet in dos willen werken ofzo).


Alex Zijlstra op 15/09/2010 17:17:58:
Ik heb de nl2br pagina bekeken, en is het juist dat ik &row['thearticle'] gewoon als string kan gebruiken? Wat moet ik vervolgens met het tweede deel over xhtml?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string nl2br ( string $string [, bool $is_xhtml = true ] )


Alvast bedankt!

Wat belet jou om wat te testen? Je gaat toch niet die variabele by reference aanroepen? Die ampersand is toch een typo?
Voor je xhtml vraag, zie: nl2br.

Merijn Venema op 15/09/2010 17:56:58:
Het lijkt me overigens dat je je <br> alvast in je database wil opslaan. Anders ga je elke keer dat je een pagina aanroept die klote \n vervangen. Intensief, zeker als je het ook meteen goed kan doen :)


Nee, je wilt je data zo origineel mogelijk houden. Misschien wil je het later wel ophalen met javascript, of in flash ofzo, dan heb je niks meer aan die enters. Je doet dus gewoon die nl2br (en alle andere dingen als htmlentities) pas nadat je je data uit de database hebt gehaald.
Waar baseer jij op dat nl2br intensief is? Zo'n database verbinding, en objecten zijn veel intensiever.
 
Niek s

niek s

15/09/2010 21:22:08
Quote Anchor link
Nou ik denk dat inderdaad nl2br de meest intensieve functie is van PHP, hij moet namelijk wel alle(!) enters vervangen door html-versie d'r van: <br> of <br />!

</sarcasm>
 
Alex Zijlstra

Alex Zijlstra

22/09/2010 08:45:23
Quote Anchor link
Excuses voor het late antwoord. Ik wilde eerst even met de gegeven tips aan de slag, voordat ik zou antwoorden. Ik wil graag Niek S ontzettend bedankten, de nl2br-functie doet z'n werk uitstekend! Bedankt!

@ Karl Karl, Bedankt voor de tips, hier kan ik meer mee. Ik zal binnenkort even kijken naar het efficiënter maken van de Datum en tijd. Ik had de nl2br functie wel gevonden, maar dacht dat deze niet op mij van toepassing was. Ik zit nu in het 3e jaar van Informatica op het Voortgezet Onderwijs, ik verwacht dus ook neit dat mijn code foutloos is, maar ben al lang blij dat het werkt zoals het nu doet. :)

Alex :)
 
Milo S

Milo S

22/09/2010 09:07:19
Quote Anchor link
Datum kan je netter weergeven met de mysql functie date_format...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$qry
= "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            DATE_FORMAT( datum, '%d-%m-%Y %H:%i' ) AS datum
        FROM
            tabel
        ORDER BY
            veld2 ASC"
;
            
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Alle data weergeven
    
    /*
    Hier moet je nog het volgende doen:
    1 - Kijken of er wel data is.
    2 - Data in while loop gooien
    3 - Data echoën
        Je datum kan je dan weergeven met: echo $rec['datum'];
    */

}
else
{
    # Fout in de query
}
?>


Wel, misschien kan je ook even kijken naar mysqli want mysql is al beetje verouderd. Kleine moeite om het in een keer goed te doen.
 
John Cena

John Cena

22/09/2010 10:51:20
Quote Anchor link
En, als je het valid wilt maken zul je sowieso nooit <br> maar eerder <br /> moeten gebruiken.

TipGebruik een.... jawel, validator!

Online validator
Firefox tool
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.