Enters werken niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 12:49:50
Quote Anchor link
Hey

ik krijg sinds kort rn in plaats van enters op me forum
de forum was een basis van een andere site dus weet ook niet precies waar het zit
maar vermoedt of in de opmaak waar ik niks kan vinden met rn of in de functie
nl2br() maar die vind ik nergens terug wie kan me helpen dit staat op de pagina waar het omgaat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//Uiteraad staat er nog veel meer maar dat lijk me niet echt
//nodig zoals selectie van het bericht reacties enz

echo nl2br(opmaak($Bericht->Bericht));
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:07:25
 
Jeffrey Barn

jeffrey Barn

04/05/2011 12:53:28
Quote Anchor link
Waar word opmaak naar verwezen? welke functie?
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 13:06:59
Quote Anchor link
Jeffrey v b op 04/05/2011 12:53:28:
Waar word opmaak naar verwezen? welke functie?


Opmaak word wel ergens heen verwezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
<?php

 
///////////////////////////////////////////////////////////////



///////////////////////////////////////////////////////////////






$Smilies = array();
$Smilies[":)"] = "http://www.~~.nl/images/smilies/smile.gif";~
///////////////////////////////////////////////////////////////
$NaamWebsite = "~~.nl";
$MailAdres =  "noreply@~~.nl";
$ForumURL = "http://~~.nl";
$Website = "http://www.~~.nl/";
///////////////////////////////////////////////////////////////
function dehtmlspecialchars($tekst) {
    $tekst = str_replace("&quot;",'"',$tekst);
    $tekst = str_replace("&lt;",'<',$tekst);
    $tekst = str_replace("&gt;",'>',$tekst);
    $tekst = str_replace("&#039;","'",$tekst);
    $tekst = str_replace("&amp;",'&',$tekst);
    $tekst = str_replace("&ccedil;;",'è',$tekst);
      
  return $tekst;
}

///////////////////////////////////////////////////////////////
function Opmaak($tekst) {

    global $Smilies;
  while(list($code,$plaatje) = each($Smilies)) {
      $tekst = str_replace($code,"<img alt='Smilie' src='$plaatje'/>",$tekst);
      $tekst = str_replace(strtoupper($code),"<img alt='Smilie' src='$plaatje'/>",$tekst);
      $tekst = str_replace(strtolower($code),"<img alt='Smilie' src='$plaatje'/>",$tekst);
  }

///////////////////////////////////////////////////////////////

  reset($Smilies);
  





// H2
    $tekst = eregi_replace("\[h2\]","<h2>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/h2\]","</h2>",$tekst);


// Bold
        $tekst = eregi_replace("\[b\]","<b>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/b\]","</b>",$tekst);
// Italic
    $tekst = eregi_replace("\[i\]","<i>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/i\]","</i>",$tekst);
// Streep
    $tekst = eregi_replace("\[u\]","<u>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/u\]","</u>",$tekst);
// S
    $tekst = eregi_replace("\[s\]","<s>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/s\]","</s>",$tekst);
// Sup
    $tekst = eregi_replace("\[sup\]","<sup>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/sup\]","</sup>",$tekst);
// Sub Text
    $tekst = eregi_replace("\[sub\]","<sub>",$tekst);
        $tekst = eregi_replace("\[/sub\]","</sub>",$tekst);
// Big Text
    $tekst = eregi_replace("\[big\]","<big>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/big\]","</big>",$tekst);    
// Youtube video
       $tekst = preg_replace('_\[youtube\].*?(v=|v/)(.+?)(&.*?|/.*?)?\[/youtube\]_is', '[youtube]$2[/youtube]', $tekst);
       $tekst = preg_replace('_\[youtube\]([a-z0-9-]+?)\[/youtube\]_is', '<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/$1&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1?color1=0x2b405b&amp;color2=0x6b8ab6"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/$1&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1?color1=0x2b405b&amp;color2=0x6b8ab6" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object><br /><br />', $tekst);
// Veehd video
       $tekst = preg_replace('_\[veehd\]([a-z0-9-]+?)\[/veehd\]_is', '<a href="javascript:VIP()">Laat Film zien</a><div id="VIP" class="Verborgen"><iframe style="overflow:hidden ;border:0; width:720px; height:389px" src="http://veehd.com/embed?v=$1&w=720&h=389&t=3&s=7&p=divx" scrolling="no"></iframe><br/><a href="http://veehd.com/video/$1">originele grote!</a><br /><br /></div>', $tekst);

// KLEUREN
       $tekst = eregi_replace("\\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$tekst );
//Quote
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
   $tekst = preg_replace("#\[quote\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: </small></strong><br />\\1</div><br /><br />",$tekst);
    
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
  $tekst = preg_replace("#\[quote=(.+?)\](.+?)\[/quote\]#is","<div class='quote'><strong><small>Quote: <b>\\1</b></small></strong><br />\\2</div><br /><br />",$tekst);
    


// Kleur
        $tekst = preg_replace("/(\[color=\\2\;\])(.*)(\[\/color\])/U","<span style='color:\\2\ '</span>", $tekst);
// Email
    $tekst = preg_replace("/(\[email\])(.*)(\[\/email\])/U","<a href=\"mailto:\\2\"><u>\\2</u></a>", $tekst);    
// URL
    $tekst = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://www.dutchhackerz.nl/site/?id=http://\\2\" target=\"_blank\"><u>http://\\2</u></a></div>", $tekst);
        $tekst = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target='_blank'>\\2</a>",$tekst );
        $tekst = preg_replace("/\\[url=(http\:\/\/)?([^\\[]*)\\][[:space:]]*([^\\[]*)[[:space:]]*\\[\/url\\]/e", "URL('$2','$3')", $tekst);      
// List    
        $tekst = eregi_replace("\[list\]","<ul>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\[/list\]","</ul>",$tekst);
        $tekst = str_replace("[*]","<li>",$tekst);
//  PHP/google feed
        $tekst = eregi_replace("\\[php=([^]]+)\\]", "<a href='http://www.php.net/\\1' target='_blank'><u>\\1 (PHP Manual)</u></a>", $tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[google=([^]]+)\\]", "<a href='http://www.google.nl/search?q=\\1' target='_blank'><u>\\1 (Google)</u></a>", $tekst);
// All caps
    $tekst = preg_replace("_\[ac\](.*?)\[/ac\]_si", '<span style="text-transform:uppercase">$1</span>', $tekst );
//Font type
    $tekst = preg_replace ("/\[font=(.*)\](.*)\[\/font\]/", "<font face=\"$1\">$2</font>", $tekst );
// Size
    $tekst = preg_replace ("/\[size=(.*)\](.*)\[\/size\]/", "<font size=\"$1\">$2</font>", $tekst );

// Automatisch links maken
    $tekst = preg_replace('#(^|[ \n\r\t])([a-z0-9]{1,6}://([a-z0-9\-]{1,}(\.?)){1,}[a-z]{2,5}(:[0-9]{2,5}){0,1}((\/|~|\#|\?|=|&amp;|&|\+){1}[a-z0-9\-._%]{0,}){0,})#si', '\\1<a href="http://www.dutchhackerz.nl/site/?id=\\2" target="_blank">\\2</a>', $tekst);
    $tekst = preg_replace('#(^|[ \n\r\t])((www\.){1}([a-z0-9\-]{1,}(\.?)){1,}[a-z]{2,5}(:[0-9]{2,5}){0,1}((\/|~|\#|\?|=|&amp;|&|\+){1}[a-z0-9\-._%]{0,}){0,})#si', '\\1<a href="http://\\2" target="_blank">\\2</a>', $tekst);
    $tekst = preg_replace('#(^|[ \n\r\t])(([a-z0-9\-_]{1,}(\.?)){1,}@([a-z0-9\-]{1,}(\.?)){1,}[a-z]{2,5})#si', '\\1<a href="mailto:\\2">\\2</a>', $tekst);
// Afbeeldingen
    $tekst = preg_replace ("/\[img](.*)\[\/img\]/", "<img src=\"$1\" id=\"$1\" class=\"ubb\" alt=\"$1\" />", $tekst );
//Virus link
    $tekst = preg_replace ("/\[virus](.*)\[\/virus\]/", "<a href='http://dutchhackerz.nl/virus.php?link=$1' target='_blank' title='Link bevat mogelijk virussen' >$1</a>", $tekst );
//Lidnaam
    $Leden = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM Leden WHERE ID = '$1'"));
    $tekst = str_replace("/\[naam](.*)\[/\naam\]/","$Leden->Naam",$tekst);

// reclame
$tekst = eregi_replace("PHP1","<a href='http://php.net' target='_blank'><i>PHP</i></a>",$tekst);

//Special tekens
$tekst = eregi_replace("è","&egrave;",$tekst);
$tekst = eregi_replace("à","&agrave;",$tekst);
$tekst = eregi_replace("©","&copy;",$tekst);
$tekst = eregi_replace("ù","&ugrave;",$tekst);

// VERBODEN
$tekst = eregi_replace("~~","*IP veilig gesteld!!*",$tekst);
~~

//PHP codes
$tekst = str_replace("[naam]",$Lid->Naam,$tekst);


// Highlighten
$tekst= preg_replace_callback("_\[code\](.*?)\[/code\]_is", "customHighlight", $tekst);

return $tekst;
}


function
customHighlight($code){
    $code = highlight_string(htmlspecialchars_decode(strip_tags($code[1])), true);
    $code = str_replace('\"', '"', $code);
    $code = str_replace("?&gt;", "<span style=\"color: #0000BB\">?&gt;</span>", $code);
    
    $aLines = explode("<br/>", $code);
    $iLines = count($aLines);
    
    $output = " <br /><br /><br /><div style=\"width: 116%;\"><b>PHP code</b><br /><div class=\"num\">";
    for($i = 1; $i <= $iLines; $i++){
    $output .= $i ."<br /> ";
    }

    $output .= "</div><div style=\"float: left;overflow-x: scroll;overflow: auto;display: block;width:80%;\">\n$code\n</div><div style=\"clear:left;\"></div></div>";
 
    return $output;
}

    



?>

(Heb wat dingen weg gehaald om scheld worden en reclame te vermijden!)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2011 15:00:50
Quote Anchor link
Mja, je zou het probleem uiteraard kunnen isoleren. Gewoonw at UBB-regels tijdelijk even uitzonderen. Dan weet je waar de fout zit.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 15:07:49
Quote Anchor link
- Aar - op 04/05/2011 15:00:50:
Mja, je zou het probleem uiteraard kunnen isoleren. Gewoonw at UBB-regels tijdelijk even uitzonderen. Dan weet je waar de fout zit.


Dat zal kunnen ja :P
maar ik sla ook me nieuwsbrieven op en zet ze online voor een online versie en die doet het gewoon wel
maar ik zie geen verschil tussen die en de rest alleen de enigste verschil zit er in de database want de ene staat als longtext (Degene die niet doet) en de andere staat als gewoon text (Die het doet) maar als ik dus longtext verandert naartext blijf ik het zelfde houden

maar als ik Opmaak() maak weg haal dan blijf hij het niet doen
(Ik weet niet of je van webmensen ben maar acount staat er!)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2011 15:12:09
Quote Anchor link
Jup, dat ben ik ;-)

Aan het veldtype zal het niet liggen. het lijkt erop dat ergens de slashes gestript worden. Misschien dat het komt door lijn 129 tm 131, als je die even isoleert.. :-)
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 15:15:44
Quote Anchor link
- Aar - op 04/05/2011 15:12:09:
Jup, dat ben ik ;-)

Aan het veldtype zal het niet liggen. het lijkt erop dat ergens de slashes gestript worden. Misschien dat het komt door lijn 129 tm 131, als je die even isoleert.. :-)


Nee het blijft okal haal ik heel die functie weg (Opmaak()) dan blijft hij er

ik zie nu ook dat er in de database is opgeslagen met rnrn!

Yep ergens met het posten zit de fout!

Edit:
Hier miss:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
       $Bericht = addslashes(htmlspecialchars(stripslashes(trim($_POST["Bericht"])),ENT_QUOTES));

?

Toevoeging op 04/05/2011 15:33:25:

Opgelost alleen als ik hem tegen mysql injection wil beveiligen dan doet hij het weer niet ;(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function quote_smart($value) {
if (get_magic_quotes_gpc()) {
$value = stripslashes($value);
}
if(version_compare(phpversion(),"4.3.0") == "-1") {
return mysql_escape_string($value);
} else {
return mysql_real_escape_string($value);
}
}
//~~~~
       $Bericht = quote_smart($_POST["Bericht"]);
Gewijzigd op 04/05/2011 15:19:17 door ScrapZz nl
 
Roel -

Roel -

04/05/2011 17:20:47
Quote Anchor link
Komt het niet omdat je opmaak() in je code gebruikt en de functie zelf eigenlijk Opmaak() heet? (met een hoofdletter)
Ik weet niet of het daaraan kan liggen?
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 17:56:24
Quote Anchor link
Roel van de Water op 04/05/2011 17:20:47:
Komt het niet omdat je opmaak() in je code gebruikt en de functie zelf eigenlijk Opmaak() heet? (met een hoofdletter)
Ik weet niet of het daaraan kan liggen?


De enters geeft hij al en ik gebruik Opmaak() miss in de voorbeeld niet sorry ;)
alleen hij geeft geen enters als ik hem beveiligt tegen sql injections
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2011 18:29:32
Quote Anchor link
zet magic quotes uit in htaccess... :-)
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 18:33:40
Quote Anchor link
Die heb ik niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
Redirect /3 /bericht.php?id=4
Redirect /forum/4 /bericht.php?id=4

ErrorDocument 404 http://www.dutchhackerz.nl/error.php?error=404
ErrorDocument 403 http://www.dutchhackerz.nl/error.php?error=403
ErrorDocument 401 http://www.dutchhackerz.nl/error.php?error=401
ErrorDocument 500 http://www.dutchhackerz.nl/error.php?error=500
Gewijzigd op 04/05/2011 18:35:07 door ScrapZz nl
 
- SanThe -

- SanThe -

04/05/2011 19:07:12
Quote Anchor link
$Bericht = addslashes(htmlspecialchars(stripslashes(trim($_POST["Bericht"])),ENT_QUOTES));

Je haalt eerst stripslashes() er over. Dan heeft addslashes() geen zin meer omdat het nu gewoon twee letters zijn.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

04/05/2011 20:41:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 04/05/2011 19:07:12:
$Bericht = addslashes(htmlspecialchars(stripslashes(trim($_POST["Bericht"])),ENT_QUOTES));

Je haalt eerst stripslashes() er over. Dan heeft addslashes() geen zin meer omdat het nu gewoon twee letters zijn.


Ja die optie heb ik zelf niet vericht die stond er al maar zal is kijken of hij het dan doet!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.