Enveloppe printen met fpdf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Swaenie -

swaenie -

12/05/2012 20:56:59
Quote Anchor link
Ik wil straks enveloppes printen vanuit MySql m.b.v. FPDF. Onderstaand script is een opzetje.
De uitvoer op het scherm ziet er juist uit. Als ik de enveloppe in mijn printer
invoer is, na het afdrukken, de tekstrichting juist, maar de positie niet.

Kan iemand mij vertellen wat de reden hiervan is?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
require('/fpdf.php');

// Set up the PDF object
$pdf=new FPDF('L','mm',array(220,155));  //breedte, hoogte
$pdf->Open();
$pdf->SetFont('Arial','',11);

$pdf->AddPage();
$pdf->Text(100,80,'Naam');
$pdf->Text(100,85,'T.a.v. ....');
$pdf->Text(100,93,'Straat');
$pdf->Text(100,101,'postcode plaats');

// Output the PDF
header("Content-type: application/pdf");
$pdf->Output();

exit();
?>
Gewijzigd op 12/05/2012 20:58:55 door Swaenie -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:34:44
 
Bart V B

Bart V B

13/05/2012 09:37:50
Quote Anchor link
Misschien een heel dom antwoord maar staat in je printer settings de papier instelling wel goed?
 
Swaenie -

swaenie -

15/05/2012 20:48:36
Quote Anchor link
Een andere printer kon ik instellen op A5 en het werkte perfect. Op mijn printer zit die mogelijkheid echter niet. Ik denk dat het iets moet worden als onderstaand script.
Alleen krijg ik de melding 'Call to undefined function printer_open()'.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
require('fpdf.php');

$handle = printer_open('HP Photosmart C3100 series');
printer_set_option($handle, PRINTER_ORIENTATION, PRINTER_ORIENTATION_LANDSCAPE);

printer_set_option($handle, PRINTER_PAPER_FORMAT, PRINTER_FORMAT_A5);

// Set up the PDF object
$pdf=new FPDF('L','mm','A5');
$pdf->Open();
$pdf->SetFont('Arial','',11);
    
$pdf->AddPage();
$pdf->Text(100,80,'Naam');
$pdf->Text(100,85,'Straat + huisnr.');
$pdf->Text(100,93,'Postcode  Plaast');

// Output the PDF
header("Content-type: application/pdf");
$pdf->Output();

exit();

printer_close($handle);
?>
Gewijzigd op 15/05/2012 20:52:34 door swaenie -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.