erft var$ een supergobal status ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark de Grebber

Mark de Grebber

15/12/2010 14:55:43
Quote Anchor link
Als ik een variable de waarde van een superglobal
zoals $_POST geefheeft dan de nieuwe variable
een superglobal status,
zodat ik het in een functie kan gebruiken ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:41:02
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 15:12:21
Quote Anchor link
Kan je nog eens herhalen in het nederlands? Ik ben niet zo bekend met Zuid-Afrikaans.
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

15/12/2010 15:18:11
Quote Anchor link
Hipska BE op 15/12/2010 15:12:21:
Kan je nog eens herhalen in het nederlands? Ik ben niet zo bekend met Zuid-Afrikaans.


Smarties aan t eten ?
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 15:24:35
Quote Anchor link
Nee, jij wel?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/12/2010 15:27:59
Quote Anchor link
Overal maar niet in een function.
 

15/12/2010 15:32:17
Quote Anchor link
Mark de Grebber op 15/12/2010 15:18:11:
Hipska BE op 15/12/2010 15:12:21:
Kan je nog eens herhalen in het nederlands? Ik ben niet zo bekend met Zuid-Afrikaans.


Smarties aan t eten ?



Als je niet normaal Nederlands kan, dan moet je ook niet scripten. Er wordt namelijk door de interpreteer een aantal eisen gesteld. Hetzelfde geldt voor Nederlands. Daar zijn ook bepaalde (simpele) eisen.

Verder moet je niet onnodig variabelen kopiëren (wat je nu dus wel suggereert) en kan je een variabele niet de status van superglobal geven.
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

15/12/2010 15:57:06
Quote Anchor link
Dank je Santhe, voor de uitleg.

Als ik 't goed begrijp, zou ik dus, $_POST['email']
onveranderd moeten laten om hem te kunnen opvragen in een
function().

En dus niet. $email = $_POST['email'].

Thankx

ps. Grappig, een Belg en een Groninger die mij op m'n Nederlands wijzen !.
Groeten uit Zandvoort.
Gewijzigd op 15/12/2010 16:00:57 door Mark de Grebber
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 16:04:50
Quote Anchor link
Idd niet zoals jij voorstelt. Waarom zou je het ook willen doen? Dat is best nutteloos als je het mij vraagt.
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

15/12/2010 16:11:21
Quote Anchor link
Hipska BE op 15/12/2010 16:04:50:
Idd niet zoals jij voorstelt. Waarom zou je het ook willen doen? Dat is best nutteloos als je het mij vraagt.


Het scheelt wat tikwerk als je het 100 keer moet herhalen,
Is wat korter, niet ?
Gewijzigd op 15/12/2010 16:11:47 door Mark de Grebber
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 16:17:10
Quote Anchor link
Als je met een goede editor werkt vult die jou aan terwijl je typt dus daarom moet je toch niet bij elke pagina request voor onnodige vertragingen in je script zorgen?
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

15/12/2010 16:25:46
Quote Anchor link
Hipska BE op 15/12/2010 16:17:10:
Als je met een goede editor werkt vult die jou aan terwijl je typt dus daarom moet je toch niet bij elke pagina request voor onnodige vertragingen in je script zorgen?


In een lesboek, waarmee ik nu bezig ben,
worden de $_POST[''] arrays vaak aan aan een variable gekoppeld.

In het geval van een function(), werd dit echter onveranderd gelaten.
Ik vroeg me af wat hier de rede van was, vandaar mijn vraag.

En ik gebruik Komodo edit, dus, ja dat gaat i.d.d
Gewijzigd op 15/12/2010 16:27:25 door Mark de Grebber
 

15/12/2010 16:42:02
Quote Anchor link
Sowieso zal die variabele nooit binnen de functie bestaan als die daar niet gedeclareerd is. Dit heeft een reden. Dat kan je lezen op php.net: language.variables.scope.
 
Mark de Grebber

Mark de Grebber

15/12/2010 17:03:20
Quote Anchor link
Karl Karl op 15/12/2010 16:42:02:
Sowieso zal die variabele nooit binnen de functie bestaan als die daar niet gedeclareerd is. Dit heeft een reden. Dat kan je lezen op php.net: language.variables.scope.


Ben ik mee bekend.
Maar een superglobal hoeft niet in een functie gedefinieerd te worden,
als $GLOBAL ,daarom vroeg ik me dus af of de variable de status van
super erft.

Bedankt voor je reactie.
Gewijzigd op 15/12/2010 17:04:26 door Mark de Grebber
 
Hipska BE

Hipska BE

15/12/2010 17:21:37
Quote Anchor link
Als dat lesboek van je letterlijk $email = $_POST['email'] doet, dan is dat een fout en waarschijnlijk ook verouderd lesboek dat je best niet meer volgt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/12/2010 17:24:20
Quote Anchor link
Mark de Grebber op 15/12/2010 17:03:20:
... daarom vroeg ik me dus af of de variable de status van super erft ...

Niet dus.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$a
= $_POST;
?>


$a zal hier een kopie krijgen van wat in $_POST staat. Enkel de waarden, niets meer. Gelijk welke aanpassing die je (na dit statement) aan $a brengt, zal geen gevolg hebben op $_POST. Omgekeerd trouwens ook niet.
$a krijgt ook niets speciaals aan rechten of zo.

Er is wel iets: objecten worden wel by reference bijgehouden. Stel dat er in $_POST een object staat, en je kopiëert die waarde, zullen beide variabelen naar het zelfde object blijven verwijzen.
Nu ja, objecten zou je niet te vaak tegenkomen in $_POST.
Gewijzigd op 15/12/2010 17:25:25 door Kris Peeters
 

15/12/2010 17:28:54
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/12/2010 17:24:20:
Mark de Grebber op 15/12/2010 17:03:20:
... daarom vroeg ik me dus af of de variable de status van super erft ...

Niet dus.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$a
= $_POST;
?>


$a zal hier een kopie krijgen van wat in $_POST staat. Enkel de waarden, niets meer. Gelijk welke aanpassing die je (na dit statement) aan $a brengt, zal geen gevolg hebben op $_POST. Omgekeerd trouwens ook niet.
$a krijgt ook niets speciaals aan rechten of zo.

Er is wel iets: objecten worden wel by reference bijgehouden. Stel dat er in $_POST een object staat, en je kopiëert die waarde, zullen beide variabelen naar het zelfde object blijven verwijzen.
Nu ja, objecten zou je niet te vaak tegenkomen in $_POST.


Let wel op dat je nooit onnodig variabele moet kopiëren. En zeker niet met variabelen die door de gebruiker gezet worden.
Verder ligt het iets ingewikkelder hoe php met objecten omgaat: language.oop5.references.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.