Ergernissen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

08/04/2016 13:05:42
Anchor link
Ik begin me steeds meer te ergeren aan sommige medeforumleden. Dat betweterige gezeik moet eens afgelopen zijn hier. Geef gewoon een antwoord of geen antwoord, dat afzeiken omdat er toevallig wat wolligs aan code in een verhaal staat mag niet leiden tot een bits antwoord. Dit valt me steeds vaker op vooral naarmate het abstractie niveau van een probleem toeneemt.

Vele wegen leiden naar Rome en wie zegt dat jouw wijze van coden de juiste is?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:07:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2016 13:16:17
Anchor link
Wat vervelend om dit te horen. Ik ben benieuwd naar diverse voorbeelden.

Als er klachten zijn over bepaalde gebruikers, dan kan je via PM een bericht sturen naar het moderatie-meldpunt. Dan kunnen crewleden ingrijpen als het nodig is. Maar vaak is er gewoon sprake van positief opbouwende kritiek, en dat hoort nou eensmaal bij discussies.
Gewijzigd op 08/04/2016 13:43:49 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2016 14:29:09
Anchor link
zal waarschijnlijk gaan over https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/tijdens-while-loop-veldwaarden-vergelijken-uitlog-script/99696/last/ ?

Op zich is het wel fijn als de vraagsteller zijn probleem duidelijk beschrijft, en ook de code leesbaar toont.

Als alle code als een onoverzichtelijke brei wordt getoond, daag je de potentiele antwoorders dus uit om ten eerste je code te doorgronden, om daarna nog eens de eigenlijke vraag te beantwoorden.

Overzichtelijke code maakt die eerste stap overbodig.
Daarnaast lost het ook vaak voor jezelf al een probleem op: met een overzichtelijke opzet van de code zal een verkeerd geplaatste } oid eerder opvallen.

Op zich is het best te begrijpen dat iemand die een voor hem onbegrijpelijk probleem zit, niet een top humeur heeft, maar dat op de personen die zo vriendelijk zijn om hem te willen helpen af te reageren, is dan niet heel handig....
 
E vH

E vH

08/04/2016 16:52:40
Anchor link
Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Dat betweterige gezeik moet eens afgelopen zijn hier.


Zoals je zegt:
Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Vele wegen leiden naar Rome en wie zegt dat jouw wijze van coden de juiste is?


Wat is nu de definitie van "betweterig" het klinkt eerder tegenstrijdig met hetgeen wat je zelf zegt.


Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Geef gewoon een antwoord of geen antwoord

Of huur een programmeur in... (ook dat is een antwoord, maar waarschijnlijk een niet bevredigend antwoord)


Ik ben zelf geen "actieve" gebruiker in het "antwoorden" op vraagstukken die ik hier voorbij zie komen, maar ik moet toch wel erbij zeggen dat er heel veel "domme" vragen voorbij komen, maar ook "domme" reacties, zoals TS zelf ook zei:

"Ow? Dus als jij in de sloot springt moet ik er maar achter aan springen?
Wie denk jij nu wel niet dat je bent? Zolang als het werkt, werkt het & ik laat me door jou echt niet de les lezen!"

Ook dit gaat nergens meer over... dan krijg je (goede) input, doe je er niks mee...
beetje jammer.. mijn advies: huur alsnog een programmeur in.
Zo'n persoon geef je een opdracht mee, kun je afzeiken, die doet wat JIJ wilt, je betaald hem en vervolgens hou je het lekker tussen jullie twee...

Wellicht gooi ik nu nog meer hout op het vuur, maar ik heb je andere topics ook is bekeken en je reageert vaker door te zeggen: dit is de enige manier dat het werkt.
Zie hier

Zou het niet zo zijn....dat als meerdere mensen jou op iets wijzen.. er een kern van waarheid in zit?
Gewijzigd op 08/04/2016 16:53:22 door E vH
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2016 20:44:55
Anchor link
Quote:
Geef gewoon een antwoord of geen antwoord

Gelukkig doen we dat hier niet, of zoals sommigen wellicht zouden zeggen "het is hier geen afhaalchinees".

Wat dacht je van de mensen die alle code door moeten ploeteren van de meest uiteenlopende vraagstukken. Ik kan mij heel goed voorstellen dat zij de vragensteller ook iets bij willen brengen in de hoop dat de vragensteller het vervolgens beter of anders of allebei doet zodat het algemene niveau van de vragen en antwoorden op den duur stijgt, in plaats van enkel het geven van een (ad hoc) oplossing voor een (ad hoc) vraag. Van de eerste werkwijze wordt iedereen beter, van de tweede niemand, want de vragensteller staat dan morgen weer paraat met de volgende (ad hoc) vraag. (Een beetje de analogie met "geef een man een vis, en je voedt hem voor een dag...")

Ook snap ik de frase "betweterig gezeik" niet. Je komt toch juist hier met je vragen omdat je denkt dat hier mensen met kennis en verstand zitten? Dan kun je toch ook overleggen wat een zinnige(re) oplossing is als blijkt dat een gekozen aanpak wellicht niet zo handig is, of dat andere aspecten uitgelicht worden. Ik zie het probleem daarvan niet. Dit alles maakt je toch een betere (of in ieder geval meer ervaren) programmeur wat je een groter raamwerk geeft waar je uit kunt putten bij het maken van (programmeer)beslissingen?

Quote:
Vele wegen leiden naar Rome en wie zegt dat jouw wijze van coden de juiste is?

Voor iemand die het gelijk van anderen in twijfel trekt ben je wel erg overtuigd van je eigen gelijk.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

08/04/2016 22:38:09
Anchor link
Ik herken je klacht en ben het er volkomen mee eens.

Volgens mij heb ik laatst al eens behoorlijk satirisch gereageerd op een dergelijke non-reactie dat de vraagsteller vast enorm geholpen was met de gegeven reactie. Ik geloof niet dat het kwartje toen gevallen is.

Je ziet het ook heel vaak wanneer er MySQL gebruikt wordt.

Dan krijgt men bergen commentaar dat men MySQLi of PDO moet gebruiken, maar antwoord op de vraag an sich wordt niet gegeven.

Dit is voor mij ook de reden dat ik hier beduidend minder kom dan vroeger.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2016 23:57:15
Anchor link
@Pipo, als dat de enige repliek zou zijn (je moet niet A gebruiken, maar B), dan schiet je in je antwoord tekort.

Neemt niet weg dat we hier ook een soort van adviserende dienst leveren. Wat heeft iemand aan een oplossing die wellicht de volgende PHP-upgrade van hun host niet meer werkt. Er hoeven geen oplossingen geleverd te worden die tot in lengte van dagen blijven werken, maar je mag toch wel een beetje mee met "best practises". En bezoekers principes aanleren, en niet enkel plakken code leveren. Want zoals eerder gezegd, er zijn 1001 manieren om hier invulling aan te geven. Daar -een specifieke implementatie- gaat het ook helemaal niet om. Het gaat om de achterliggende principes waarmee code tot stand komt. En dan kunnen onderbouwen en verdedigen wat je hebt gemaakt, en waarom zo.

Dan zijn er (natuurlijk?) ook mensen die helemaal geen boodschap lijken te hebben aan al deze "franje".

Die willen alleen maar een oplossing.

Nu.

En nog liever gisteren.

Dit soort bodemloze vaten ga ik absoluut niet helpen. Ook omdat ze alleen maar nemen, en niets (terug)geven.

Als je dan toch iets met een "zwijgt ende tapdans" mentaliteit verlangt, dan plaats je inderdaad maar een vacature zoals @Elmar aangeeft. En zelfs dan zal de programmeur eerst moeten zien te herleiden wat de vragensteller nu precies bedoelt, daarna kan 'ie pas aan de slag.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

09/04/2016 00:41:46
Anchor link
Ik ben het wel met één ding eens, en dat is dat er vaak direct gehamerd wordt op MySQLI/PDO, zonder verder in te gaan op de rest. Je kan het uiteraard wel noemen, het is erg belangrijk zelfs, maar dan meer als extraatje. Als een query niet doet wat TS zou willen zou ik in hoofdzaak eerst kijken naar de query, en daarna pas naar de rest. Overigens is het meteen ook zo dat veel "werkende" oplossingen vaak ook niet schaalbaar zijn. Denk hierbij aan foutief gebruik van "GROUP BY" oid. Ik ben er dan ook zeker voorstander van dat de juiste oplossingen worden geboden, met een gedegen fundering. Hoe vaak gebeurt het dat er een ad hoc antwoord wordt gegeven met een oplossing waar je de haren van overeind gaan staan? Ik zal geen namen noemen, je weet zelf heel goed wie dat zijn.

Even samenvattend:
De adviserende rol is erg belangrijk, maar het is niet het enige dat je moet doen. Je moet uiteraard ook inhoudelijk op de vraag antwoorden. Ik maak me zelf ook wel schuldig aan het alleen maken van opmerkingen, maar zolang je opmerkingen terecht zijn denk ik dat daar prima op voortgeborduurd kan worden, desnoods door medereageerders.
 
Jan R

Jan R

09/04/2016 11:03:19
Anchor link
Ik vermoed dat dit gaat over mijn voorbeeldje hoe correct inspringen. Er stond in betrokken topic al 2 X vermeld gelieve in te springen. Dit is veel duidelijker om te lezen. Vandaar mijn voorbeeldje.

Ik volg hier het voorbeeld van codeproject. Als een topicstarter het vertikt om te luisteren naar goede raad dan help ik hem ook niet meer. Hoewel ik HIER weinig kan helpen, omdat is zelf nog niet zo lang bezig ben met php en aanverwanten, ben ik altijd blij als ik toch iemand heb geholpen. Dit zowel in privésfeer als op meerdere fora en in meerdere talen.

Als in dit geval de ts nog het lef heeft om een beetje van zijn kl.... te maken omdat hij "terecht gewezen voelt" kan hij beter op zijn eentje verder doen met een goed boek. Ook dit is al meerdere malen op dit forum vermeld aan meerdere vraagstellers.

Jan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/04/2016 15:41:15
Anchor link
Mja, nu we het toch over ergernissen hebben. Vragenstellers willen soms ook niet horen wat hun wordt verteld.

- dat ze inderdaad eerst hun code (en hun gedachten) eens moeten fatsoeneren
- dat ze van enigzins up-to-date technieken gebruik maken, hier hoef je niet meteen eerst een doctoraalstudie voor gedaan te hebben, zolang je je maar niet bedient van technieken waarvan iedereen (inclusief PHP.net) het er over eens is dat deze verouderd zijn; het is compleet zinloos om op deze manier nieuwe code te schrijven

Daarnaast kun je ook niet echt van een timmerman verwachten dat deze iemand helpt met het verder aftimmeren van een bouwvallige schuur.

Soms stuit je ook op een muur van onwil tot verandering en afwijking van het gebaande (en mogelijk verkeerde) pad "ik wil eerst naar een oplossing toe, daarna maak ik het wel beter", "ik kan het prima lezen", "de code doet wat deze moet doen", "ik hoef de code niet te begrijpen, als deze maar werkt".

Koppigheid en tunnelvisie alom.

Een tekenend voorbeeld is nog steeds deze thread. De topicstarter reageert als een verongelijkt kind die niet direct zijn favoriete speeltje krijgt.

Hierbij moet je wel een onderscheid maken tussen "niet willen" en "niet kunnen". Verwacht in het eerste geval weinig hulp. In het tweede geval zal geprobeerd worden dat we elkaar ergens in het midden ontmoeten, maar dat houdt ook in dat de vragenstelller OOK wat moeite zal moeten doen.

Als je geen (enkele) affiniteit met code hebt, laat het dan door iemand anders doen.

In plaats van zeuren over wat er aan de hand is, kun je ook met voorstellen komen hoe het beter kan? In hoeveel topics wordt inderdaad (en terecht) aangehaald dat je het melden+weergeven van fouten moet aanzetten, dat het wellicht een strak plan is om eens wat data op je scherm te dumpen en dat je onderhand wel eens over mag stappen naar MySQLi of PDO?

Moet dit in een FAQ komen te staan, zo van "lees deze pointers door en probeer ze uit om te kijken of dit je probleem oplost, stel anders een vraag op het forum"? Wie denk je dat dit leest, laat staan probeert? Desondanks is dit misschien een idee, als er niet al zoiets is. En een checkbox bij je bericht waarin je aangeeft dat je deze dingen eerst hebt geprobeerd :).

Het probleem van PHP is misschien ook dat het redelijk laagdrempelig is. Een hoop mensen komen via de zijdeur binnen, volgen een of andere brakke tutorial, maken een typefout en zijn dan reddeloos verloren omdat ze eigenlijk geen benul hebben van wat ze aan het doen waren en daarnaast geen enkel benul hebben van hoe ze iets moeten debuggen. Met name dat laatste is wat een heleboel mensen ontbeert: het vermogen om de zut die ze zelf geschreven (of gekopieerd) hebben te analyseren. Het "probleem" is niet het probleem, maar het probleem is dat ze hun eigen code niet kunnen lezen of simpelweg niet begrijpen.

Toch denk ik dat repetitie niet eens zo'n slecht leermiddel is.

/rant
 
Martin -

Martin -

09/04/2016 22:19:29
Anchor link
Het interessante van posts als deze is dat er vaak veel af te leiden is over de betreffende persoon, zoals in hoeverre iemand openstaat voor opbouwende kritiek, voor verandering en voor feedback.

Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Ik begin me steeds meer te ergeren aan sommige medeforumleden.

Wat in de posts maakt dat jij je gaat ergeren? Ergernis komt ergens vandaan en tips van anderen zouden niet tot ergernis moeten leiden, maar tot inzicht.
Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Dat betweterige gezeik moet eens afgelopen zijn hier.

Kan het zijn dat de mensen die antwoorden jarenlange ervaring hebben en wellicht weten waar ze het over hebben? Je zou kunnen vragen waarom iemand vindt dat een bepaalde werkwijze handiger is. In het rotste geval leer je daar wat van.
Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Geef gewoon een antwoord of geen antwoord, dat afzeiken omdat er toevallig wat wolligs aan code in een verhaal staat mag niet leiden tot een bits antwoord.

Eerlijk van je dat je beseft dat de code die je post wat wollig kan overkomen, da's denk ik een goed begin.
Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Dit valt me steeds vaker op vooral naarmate het abstractie niveau van een probleem toeneemt.

Wat versta jij onder abstractieniveau? Kan het zijn dat dit abstractieniveau voor anderen overkomt als niet concreet zijn en om de hete brei heendraaien?
Yoop Overmaat op 08/04/2016 13:05:42:
Vele wegen leiden naar Rome en wie zegt dat jouw wijze van coden de juiste is?

Er leiden inderdaad vele wegen naar Rome. Langs die weg staan mensen om je te helpen en ervoor te zorgen dat je niet in een ravijn valt. Als je op een weg loopt, een afgrond nadert en hier om hulp vraagt, zal men met alle macht proberen om je niet in dat ravijn te laten vallen, want daarom vraag je immers om hulp.

Vroeger wist ik ook niet veel van PHP, maar door veel te lezen, vragen en vooral te luisteren naar mensen die al jaren in dit vakgebied bezig zijn en door te vragen waar iets mij misschien onlogisch leek, heb ik enorm veel bijgeleerd. Ik had ook kunnen zeggen "geef gewoon antwoord", maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik dan niet zover was gekomen. Durf kritisch te zijn op jezelf! Of je verder wilt komen is uiteraard een keuze die een ieder voor zichzelf maakt.

Om Einstein te quoten:
Quote:
Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt (Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results)
Gewijzigd op 09/04/2016 22:49:22 door Martin -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2020 21:56:26
Anchor link
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.