error alleen weet niet wat de fout is.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffery

Jeffery

13/11/2004 20:25:00
Quote Anchor link
hey,

ik heb een script gemaakt voor het toevoegen van nieuwsberichten. het script:
<html>
<head>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include "config.php";
?>

<table border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" bordercolor="#000000" width="100%">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?


if ($add) {
if ($bericht == "" || $titel == "")
{

echo "U moet ALLES invullen! de titel en het bericht";
}
else{

$datum=time();

$sql = "INSERT INTO nieuws (id, titel, door, datum, bericht) VALUES ('$titel','$door','$datum','$bericht')";
mysql_query($sql) or die("error ".mysql_error());
echo "Nieuws bericht toegevoegt";
}}


echo "<p align='center'>
<form method='POST' action='?p=nieuws/toevoegen'>
  <table border='0' width='100%' height='197' cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr><td width='15%'><b>Titel</b>:<td width='85%'><input type='text' name='titel' size='35' maxlength='16'>
<tr><td width='15%'><b>Bericht</b>:<td width=85%><textarea name='bericht' rows='10' cols='50'></textarea>
<tr><td width='15%'><td width='85%'><input type='hidden' name='datum' value='$datum'>
<tr><td width='15%'><td width='85%'><input type='hidden' name='door' value='$_COOKIE[gebruikersnaam]'>
<tr><td width='15%'><td width='85%'><input type='submit' value='Toevoegen' name='add'>"
;
?>

</form>
</table>
</body>
</html>

dat was het script. het doet het alleen krijg deze foutmelding zodra ik op toevoegen klik:
error Column count doesn't match value count at row 1.
weet iemand wat de fout kan zijn?

greetz jeffrey
Gewijzigd op 13/11/2004 20:29:00 door Jeffery
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:03:11
 
Alfred -

Alfred -

13/11/2004 20:31:00
Quote Anchor link
Quote:
$sql = "INSERT INTO nieuws (id, titel, door, datum, bericht) VALUES ('$titel','$door','$datum','$bericht')";


Je bent echt niet goed in errors lezen he?
5 velden openen, 4 waardes geven om in te voeren...
 
Jeffery

Jeffery

13/11/2004 20:34:00
Quote Anchor link
sry was de id vergeten. maar bedankt hij doet het nu weer:d

greetz jeffrey
 
Micha

Micha

13/11/2004 21:52:00
Quote Anchor link
Je ziet het gewoon aan de error waar de fout zit...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.