Error bij tabel toevoegen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bernd

Bernd

07/08/2008 16:41:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben vrij nieuw op gebied van SQL. Ik was aan het proberen deze tabel toe te voegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `gebruikers` (
  `id` int(5) NOT NULL auto_increment,
  `naam` varchar(100) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL,
  `wachtwoord` varchar(40) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL,
  `email` varchar(100) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
  `ip` varchar(15) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
  `rang` varchar(100) character set latin1 collate latin1_general_ci NOT NULL default 'member',
  `active` varchar(3) NOT NULL default yes',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 ;        
[/Code]

Maar toen kreeg ik een error:

MySQL said:  

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'yes',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1' at line 8

Iemand enig idee?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bernd
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:55:10
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/08/2008 16:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
NOT NULL default yes',
NOT NULL default '
member',
?>


Zoek de verschillen,

Hint : Kleurtjes
 
Bernd

Bernd

07/08/2008 16:44:00
Quote Anchor link
Ja ik zag hem net, ik heb er lang naar gezocht en als ik hem post zie ik het ;).

Bedankt toch!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.