error bij uploaden en plaatsen watermerk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Albers

Robin Albers

04/12/2006 16:31:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende upload script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();

$maxkb = 4194304; // maximale grootte van bestand (ook i.v.m. datalimiet)
$watermerkurl = "hover.png"; // watermerkafbeelding, moet wel een png zijn

?>


<html>
<head>
<script language="javascript">
function createmap(id)
{
    if(document.getElementById("weergeefcreate"+id).style.display=='none')
    {
        document.getElementById("weergeefcreate"+id).style.display = '';
        document.getElementById("verbergcreate"+id).style.display = 'none';
        document.getElementById("createetext"+id).style.display = 'none';
    }
    else
    {
        document.getElementById("weergeefcreate"+id).style.display = 'none';
        document.getElementById("verbergcreate"+id).style.display = '';
        document.getElementById("createetext"+id).style.display = '';
    }
}
</script>
</head>
<body>
<h3 align="center">Uploaden</h3>
<?php
if(isset($_POST['map']))
{

    if($_POST['map'] == 'this')
    {

        $path = './';
    }

    else
    {
        $path = $_POST['map'].'/'; // map waarna geupload moet worden met eindslash
    }
}

else
{
    $path = './';
}


if(isset($_POST['resize_breedte']))
{

    $user_breedte = $_POST['resize_breedte']; // breedte van de nieuwe image
}

//--- bekijk of het bestand kleiner of net zo groot als de maximaal opgegeven grootte is en of de foto wel geupload is en of extentie wel .jpg of .jpeg is!
if(isset($_POST['submit']) && $_FILES['userfile']['size'] <= $maxkb &&
   !
file_exists($path . $_FILES['userfile']['name']) &&
   $_FILES['userfile']['size'] &&
   is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']) &&
   (
strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) == "jpg" || strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) == "jpeg"))
    {

    
    //--- upload image naar $path
    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);

    //--- transparante watermerk
    $watermerk = imagecreatefrompng($watermerkurl);
    $watermerk_width = imagesx($watermerk);
    $watermerk_height = imagesy($watermerk);
    imagecreatetruecolor($watermerk_width, $watermerk_height);

    //--- achterhaal de eigenschappen van de foto
    list($breedte, $hoogte, $image_type) = getimagesize($path . $_FILES['userfile']['name']);
    
    //--- bepaal de verhouding tussen hoogte en breete
    $image_ratio = $hoogte / $breedte;
    
    //--- bereken op basis van de raio de nieuwe hoogte
    if($image_ratio > 1){
        $rs_breedte = $user_breedte;
        $rs_hoogte = $user_breedte * $image_ratio;
    }

    else{
        $rs_hoogte = $user_breedte;
        $rs_breedte = $user_breedte / $image_ratio;
    }

    //--- maak resize image aan in het geheugen
    $resize = imagecreatetruecolor($rs_breedte, $rs_hoogte);
    //--- bron om te resizen
    $source = imagecreatefromjpeg($path . $_FILES['userfile']['name']);
    //--- foto resize
    imagecopyresized($resize, $source, 0, 0, 0, 0, $rs_breedte, $rs_hoogte, $breedte, $hoogte);
    // foto opslaan
    imagejpeg($resize, $path . $_FILES['userfile']['name']);
    
    $image = imagecreatefromjpeg($path . $_FILES['userfile']['name']);
    $size = getimagesize($path . $_FILES['userfile']['name']);

    if(!isset($_POST['watermerk']) || $_POST['watermerk'] != 'nee')
    {

    //--- defineer de coordinaten van het watermerk - dit voorbeeld is links onder
    /*
    bijv: geuploade plaatje: 180 x 130
    watermerk groote: 50 x 16

    berekening voor coordinaten 'x' as:
    180 (breedte geuploade foto) - 50 (breedte watermerk) - 5 (ruimte rechts) = 125 pixels vanaf links

    berekening voor 'y' as:
    130 (hoogte geuploade foto) - 16 (hoogte watermerk) - 5 (ruimte onder) = 109 pixels vanaf boven
    */

    //--- dit is voor rechts boven

    $xas = $size[0] - $watermerk_width - 5;
    $yas = 5;

    //--- overschrijf het 'geuploade bestand' en voeg watermerk toe
    imagecopymerge($image, $watermerk, $xas, $yas, 0, 0, $watermerk_width, $watermerk_height, 100);

    //--- upload image
    imagejpeg($image, $path . $_FILES['userfile']['name']); // max. kwaliteit

    imagedestroy($image);
    imagedestroy($watermerk);
    
    }

        
    $_SESSION['image'] = $path.$_FILES['userfile']['name'];
    
    echo '<meta http-equiv="refresh" content="2;url=?uploaded=ja">';
    echo 'Succesvol geupload, en ogenblik geduld a.u.b.';
}

elseif(isset($_GET['uploaded']) && isset($_SESSION['image']))
{

    echo 'De foto is geupload. Je kunt de foto bekijken door op de onderstaande link te klikken:<br />';
    echo '<a href="' . $_SESSION['image'] . '">' . $_SESSION['image'] . '</a><p>';
    echo '<img src="' . $_SESSION['image'] . '"><p>';
    echo '<a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">upload nog een foto</a>';
}

else
{
    //--- errors
    if (isset($_POST['submit']))
    {

        if (file_exists($path . $_FILES['userfile']['name']) && $_FILES['userfile']['name'])
        {

            echo '<b>Error! Bestand bestaat al, hernoem de foto en probeer het opnieuw.</b><br><br>';
        }

        elseif ($_FILES['userfile']['size'] > $maxkb)
        {

            echo '<b>Error! Bestand is groter dan " . $maxkb . "bytes. Verklein de foto en probeer het opnieuw</b><br><br>';
        }

        elseif (strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -3)) != "jpg" && strtolower(substr($_FILES['userfile']['name'], -4)) != "jpeg")
        {

            echo '<b>Error! De foto heeft een verkeerde bestandsnaam. Er mogen alleen bestanden geupload worden met als .jpg of .jpeg als extensie.</b><br><br>';
        }

        else
        {
            echo '<b>Error! De foto is niet goed geupload of er is helemaal geen foto geupload. Probeer het opnieuw.</b><br><br>';
        }
    }

    else
    {
        if(isset($_POST['creatdir'])){
            if(!empty($_POST['mapname']))
            {

                mkdir("./".$_POST['mapname'], 0755);
                echo 'de map '.$_POST['mapname'].' is aangemaakt<br><br>';
            }

            else
            {
                echo '<b>de opgegeven bestandsnaam is leeg</b><br><br>';
            }
        }

        else{
            echo '<div id="createetext1" style="display:none; position:absolute; width: 350px; background-color:#999999; z-index: 3;">
                    <h4 align="center">Maak een nieuwe map aan</h4>
                    <form method="post" action="'
. $_SERVER['PHP_SELF'] . '">
                        Nieuwe map naam:<input type="text" name="mapname" /><br /><br>
                        <input type="submit" name="creatdir" value="Maak map aan" />
                        <div id="verbergcreate1" style="display:none;">
                        <input name="createe_text" type="button" value="cancel" onclick="createmap(1)" />
                           </div></div>

                       </form>
                </div>'
;
        }

        if(isset($_POST['userfile']))
        {

            $file = $_POST['userfile'];
        }

        else
        {
            $file = " ";
        }

        
        echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '" enctype="multipart/form-data">';

        $handle = opendir($path);
        
        echo 'Selecteer een doelmap: <select name="map" style="z-index: 1;">';
        echo '<option value="this">Deze map</option>';
        
        while (false!==($file = readdir($handle)))
        {

            if ($file != "." && $file != "..")
            {

                
                if (is_dir($file))
                {

                    echo '<option value="'.$file.'">'.$file.'</option>';
                }
            }
        }

        
        echo '</select>
              <div id="weergeefcreate1" onclick="createmap(1)" style="cursor:pointer; float: left;">
                  <i>Of klik hier en maak een nieuwe map aan</i>
              </div>
              <br>
              <br>
              <br>'
;

        
        closedir($handle);
        
        //--- formulier met enctype multipart/form-data ivm de file upload
        echo '<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="' . $maxkb . '" />
                Nieuwe breedte: <input name="resize_breedte" type="text" value="500" size="4" maxlength="4">px<br /><br>
                Bestand: <input type="file" name="userfile" value="'
. $file . '" /><br /><br>
                <input type="checkbox" name="watermerk" value="nee" />G&egrave;&egrave;n watermerk toevoegen<br /><br />
                <input type="submit" name="submit" value="uploaden" onclick="'
;
        echo "document.getElementById('bezig').style.visibility='visible'";
        echo '" />
            </form><br><br><div id="bezig" style="visibility: hidden;">bezig met uploaden<img src="uploading.gif"></div>'
;
    }
}

?>

</body>
</html>


Als ik wil upload en watermerk wil plaatsen krijg ik de volgende foutmelding:
Uploaden

Warning: imagecreatefrompng(): 'hover.png' is not a valid PNG file in /storage/mijndomein/users/022001/public/sites/robin.walibiclub.nl/upload/index.php on line 66

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /storage/mijndomein/users/022001/public/sites/robin.walibiclub.nl/upload/index.php on line 67

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /storage/mijndomein/users/022001/public/sites/robin.walibiclub.nl/upload/index.php on line 68

Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /storage/mijndomein/users/022001/public/sites/robin.walibiclub.nl/upload/index.php on line 69

Warning: imagecopymerge(): supplied argument is not a valid Image resource in /storage/mijndomein/users/022001/public/sites/robin.walibiclub.nl/upload/index.php on line 117

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /storage/mijndomein/users/022001/public/sites/robin.walibiclub.nl/upload/index.php on line 123
Succesvol geupload, en ogenblik geduld a.u.

Wat is dit? ik kom er niet uit
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:43:55
 
Robin Albers

Robin Albers

05/12/2006 18:38:00
Quote Anchor link
niemand:(?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/12/2006 19:01:00
Quote Anchor link
Aan het begin van je script doe je:

$watermerkurl = "hover.png"

dat betekent dat er een bestand "hover.png" moet staan in dezelfde map als de map waarin je script wordt uitgevoerd. Als dat niet zo is, kunnen de gd functies het bestand niet vinden.
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

05/12/2006 19:29:00
Quote Anchor link
en de andere error's komen door de eerste error..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leroy Boerefijn
 
Robin Albers

Robin Albers

06/12/2006 22:09:00
Quote Anchor link
het staat allemaal in de zelfde map maar het probleem blijft.

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin Albers
 
Robin Albers

Robin Albers

07/12/2006 21:23:00
Quote Anchor link
echt nietniemand:(
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/12/2006 21:35:00
Quote Anchor link
Ik heb even zitten neuzen op php.net, maar er schijnt een verschil te zijn in PNG8 bestanden en PNG24 bestanden. Heb je dat al uitgeprobeerd?
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

07/12/2006 22:03:00
Quote Anchor link
ik upload een png en dan krijg ik dit:
Quote:
Error! De foto heeft een verkeerde bestandsnaam. Er mogen alleen bestanden geupload worden met als .jpg of .jpeg als extensie.
 
Robin Albers

Robin Albers

08/12/2006 17:36:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: Ik weet niet wat het verschil is kan je mij dat uitleggen? ik ga ook even google!

@leroy: Deze melding is logische ik heb aangegeven dat ik alleen jpg en jpeg bestanden wil laten uploaden dus aan andere extersie (zoals png) kan niet!
 
Robin Albers

Robin Albers

08/12/2006 17:44:00
Quote Anchor link
Probleem opgelost!

ik heb het volgende gedaan:

afbeeling hover.gif genoemt!

$watermerk = imagecreatefrompng($watermerkurl); heb ik van gemaakt:
$watermerk = imagecreatefromgif($watermerkurl);

Nu werkt alles wel probeer het maar;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.