Error Class: correct?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

04/03/2012 16:53:45
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Ik ben bezig met een error class maar deze is niet echt goed 'valid' OOP.
Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
    class Errors {
        public static $_errors;
        public static $_totalErrors = 0;

        public static function addError($err) {
            self::$_errors[] = $err;
            self::$_totalErrors++;
        }

        
        public static function isSuccess() {
            if (self::$_totalErrors == 0)
                return true;
            else
                return false;
        }

        
        public static function getErrors() {
            $return = '';
            
            if (self::$_totalErrors == 1)
                $return .= 'Er is een fout opgetreden';
            else
                $return .= 'Er zijn ' . self::$_totalErrors . ' fouten opgetreden';
            
            $return .= '<ul>';
                
            foreach(self::$_errors as $err) {
                $return .= '<li>' . $err . '</li>';
            }

            
            $return .= '</ul>';
            
            self::$_errors = null;
            self::$_totalErrors = 0;
            
            return $return;
        }
    }

?>

Is er een manier om dit anders te doen maar om dan bijvoorbeeld niet met functions te werken?

Raoul
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:09:32
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

04/03/2012 18:12:28
Quote Anchor link
Kun je het misschien anders uitleggen? Want de code zelf is gewoon valide code. Het is een static class dus geen OO maar wel OO geprogrammeerd, daarentegen heb je wel "output" in je class wat weer niet hoort.

Over de functionaliteit, als die werkt en het werkt naar behoren zou ik niet al te veel lopen aanpassen.

Wat bedoel je met "bijvoorbeeld niet met functions te werken" ?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 21:41:27
Quote Anchor link
Probeer als je OO werkt te zorgen dat een methode maar verantwoordelijk is voor één ding. Als ik naar je methode addError kijk doet die al twee dingen, namelijk: een error in een array zetten en de count bijhouden.

Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe methode maken countError() in deze methode kun je met de php functie count ophalen hoeveel resultaten er in de array zitten. Dat zijn dan de aantal fouten.

Verder zie ik je inderdaad met static werken. Werk in OO met $this->var;.

Kijk eens naar de error klasse van Mark: https://webdevils.nl/articles/12-oop-gastenboek-deel-8-validators/

Mochten er dingen onduidelijk voor je zijn kun je daar ook altijd even op reageren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 21:44:58
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 04/03/2012 21:41:27:
Probeer als je OO werkt te zorgen dat een methode maar verantwoordelijk is voor één ding. Als ik naar je methode addError kijk doet die al twee dingen, namelijk: een error in een array zetten en de count bijhouden.

Je voegt een error toe en je telt 'm . Kan toch prima in 1 functie? Lijkt me raar om daar 2 functies van te maken.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 21:50:02
Quote Anchor link
@Ozzie Dan is het geen OO meer, een methode mag maar verantwoordelijk zijn voor een ding. Verder zou ik het nooit op die manier doen, aangezien je ook gewoon de array met count kan tellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    private $_error;

    public function __construct()
    {
        $this->_error = array();
    }
    public function setError($message)
    {
        $this->_error[] = $message;
    }
    public function countError()
    {
        return count($this->_error);
    }


Zoals je bij het voorbeeld ziet kan er met de methode setError() een error opgegeven worden. Wanneer je de methode countError() oproept zal die terug geven hoeveel fouten er in de array zitten.
 
Wouter J

Wouter J

04/03/2012 22:04:18
Quote Anchor link
Het is natuurlijk niet heel strict genomen en hier kan het gewoon in 1 method gebruiken.
Al is het wel onzinnig om bij te houden, want met een simpele count op de errors lukt het ook al en dat is naar mijn mening iets meer OO.

Quote:
Verder zie ik je inderdaad met static werken. Werk in OO met $this->var;.

Ook static werken is werken in OO. Met bijv. singletons of dit soort dingen kun je gewoon heel goed static gebruiken. De klasse is dan meer een verzameling van functies dan een object, maar het is gewoon OO. Zoiets met normale methods doen is gekkenwerk.

Een puntje waar ik wat op aan te merken heb is de getErrors klasse. Deze vult meteen al in hoe het op het scherm moet komen. Totaal geen flexibiliteit. In dit geval kan ik er ook voor kiezen om de errors in een table te plaatsen. Dan moet ik eerst weer de klasse aanpassen en dat wil je niet in OO.
Je kunt dus beter in de getErrors doen wat de method zegt, de errors in een mooie array teruggeven. Wat je vervolgens met die array doet hoeft die klasse totaal niet te weten.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 22:36:47
Quote Anchor link
@Wouter J: Een methode mag toch maar verantwoordelijk zijn voor één ding? Hij is nu verantwoordelijk voor het maken van een string, en het tellen? Teminste, zo heb ik het geleerd.
 
- Raoul -

- Raoul -

04/03/2012 22:48:47
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

De static gebruik ik eigenlijk omdat ik die class erg vaak zal nodig hebben én het is irritant om er dan iedere x een instance voor aan te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.