Error Globals???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »
Sander Spijk

Sander Spijk

19/10/2006 20:11:00
Quote Anchor link
Ik heb gister mijn goed werkende website overgezet naar een nieuwe server. Nu krigj ik de volgende foutmelding bij het inloggen en uitloggen:

Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0

Iemand een idee waar dit aan kan liggen?
Ik kan het inlog script wel posten als dat nodig is....
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:53:58
 
Sander Spijk

Sander Spijk

19/10/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Hier is het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
class PHPBB_Login {
    function
PHPBB_Login() {
    }
    function
login( $phpbb_user_id ) {
        global $db, $board_config;
        global $HTTP_COOKIE_VARS, $HTTP_GET_VARS, $SID;
        require_once( './phpBB2/config.php' );
        define('IN_PHPBB',true);
        $phpbb_root_path = "./phpBB2/";
        require_once( $phpbb_root_path . "extension.inc" );
        require_once( $phpbb_root_path . "common.php" );
        return session_begin( $phpbb_user_id, $user_ip, PAGE_INDEX, FALSE, TRUE );
    }
    function
logout( $session_id, $phpbb_user_id ) {
        global $db, $lang, $board_config;
        global $HTTP_COOKIE_VARS, $HTTP_GET_VARS, $SID;
        require_once( './phpBB2/config.php' );
        define('IN_PHPBB',true);
        $phpbb_root_path = "./phpBB2/";
        require_once( $phpbb_root_path . "extension.inc" );
        require_once( $phpbb_root_path . "common.php" );
        session_end( $session_id, $phpbb_user_id );
        setcookie( $board_config[ "cookie_name" ] . "_sid", "", time() - 3600, " " );
        setcookie( $board_config[ "cookie_name" ] . "_mysql", "", time() - 3600, " " );
    }
}
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
session_start();
session_id();
$dbhost = 'localhost';
$dbuser = '..';
$pass = '..';
$dbname = '..';
$domein = '..';
$db = mysql_connect("$dbhost","$dbuser","$pass") or die ("Sorry geen sql connectie:".mysql_error());
mysql_select_db("$dbname", $db) or die ("Database kan niet aangesporken worden:".mysql_error());

if(isset($_POST["loginusername"]) && isset($_POST["loginpassword"])){
$loginquery = "SELECT * FROM phpbb_users WHERE username='" .$_POST["loginusername"]."'";
$loginresult = mysql_query($loginquery) or die ("FOUT: " .mysql_error());
while (list($loginid, $loginactive, $loginusername, $loginpassword, $user_session_time, $user_session_page, $user_lastvisit, $user_regdate, $user_level, $user_posts, $user_timezone, $user_style, $user_lang, $user_dateformat, $user_new_privmsg, $user_unread_privmsg, $user_last_privmsg, $user_login_tries, $user_last_login_try, $user_emailtime, $user_viewemail, $user_attachsig, $user_allowhtml, $user_allowbbcode, $user_allowsmile, $user_allowavatar, $user_allow_pm, $user_allow_viewonline, $user_notify, $user_notify_pm, $user_popup_pm, $user_rank, $user_avatar, $user_avatar_type, $user_email, $user_icq, $user_website, $user_from, $user_sig, $user_sig_bbcode_uid, $user_aim, $user_yim, $user_msnm, $user_occ, $user_interests, $user_actkey, $user_newpasswd) =
mysql_fetch_row($loginresult)){
$logincheckpass = md5($_POST["loginpassword"]);
if($loginusername . $loginpassword == $_POST["loginusername"] . $logincheckpass){
        $loginuserid = $loginid;
        session_register("loginuserid");
        $loginuser = $loginusername;
        session_register("loginuser");
$rankquery = "SELECT * FROM phpbb_ranks WHERE rank_id='".$user_rank."'";
$rankresult = mysql_query($rankquery) or die ("FOUT: " .mysql_error());
while (list($rankid, $ranktitle, $rankmin, $rankspecial, $rankimage) = mysql_fetch_row($rankresult)){
        $loginrank = $ranktitle;
        session_register("loginrank");
        $loginrankimage = "phpBB2/".$rankimage;
        session_register("loginrankimage");
$phpbb = new PHPBB_Login();
$phpbb->login( $loginid );
}}}}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php if(isset($_GET["logout"]) && !isset($_POST["loginusername"])){
$loginquery = "SELECT user_id FROM phpbb_users WHERE username='" .$_SESSION["loginuser"]."'";
$loginresult = mysql_query($loginquery) or die ("FOUT: " .mysql_error());
while (list($loginid) = mysql_fetch_row($loginresult)){
$phpbb = new PHPBB_Login();
$phpbb->logout( session_id(), $loginid) ;}
session_unset();
session_destroy();
}

?>
 
Sander Spijk

Sander Spijk

19/10/2006 21:39:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb het probleem gelokaliseerd, zodra ik deze line gebruik krijg ik de bovenstaande foutmelding:

session_register('loginid');

Weet iemand of het in nieuwe versies van PHP niet meer mogelijk is om variabelen op te slaan in de session of hoe ik dat dan wel moet doen?
 
Majid Ahddin

Majid Ahddin

19/10/2006 21:58:00
Quote Anchor link
Haha wel een gave error!! Je moet session niet meer 'registeren'

$_SESSION['loginid'] = $id;
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

19/10/2006 22:20:00
Quote Anchor link
$HTTP_COOKIE_VARS, $HTTP_GET_VARS enzovoort komen ook uit het jaar sandaal.

Zijn inmiddels vervangen door :

$_COOKIE en $_GET
 
Majid Ahddin

Majid Ahddin

19/10/2006 22:38:00
Quote Anchor link
het jaar sandaal lol :D PHP is nog niet zo oud... Maar het is idd erg belangrijk om de nieuwe globals te gebruiken. In PHP 5.5/6 zijn de oude ( HTTP_*_VARS ) simpelweg niet meer beschikbaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.