error mail functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jack maessen

jack maessen

04/01/2010 22:28:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een ledeninlogsysteem en krijg bij het aanmelden als lid reeds een melding dat er geen bevestigingsemail verstuurd kon worden. In de database zie ik wel dat de member is aangemaakt met zijn wachtwoord. Als ik inlog met de gegevens van de member krijg ik de melding dat het account nog niet is bevestigd en kan "email opnieuw versturen klikken". Als ik dat doe krijg ik de volgende melding:

Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 501 <naam <[email protected]>>: "@" or "." expected after "naam" in C:\wamp\www\bevestigen.php on line 63
De bevestigingsmail kon niet verzonden worden.
Neem contact op met de webmaster.

In de php ini heb ik wel het SMTP aangepast.

bevestigen.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$BesturingBestand
= "besturing.php";
$BovenBestand = "boven.php";
$OnderBestand = "onder.php";
// Verander dit als de bestanden ergens anders staan.

// Hierna hoef je niets te veranderen!
// -------------------------------------------------


if(!file_exists($BesturingBestand)) { die("$BesturingBestand kan niet geopend worden!<br><br><i>Webmaster: verander dit bovenin $PHP_SELF.</i>"); }
if(!file_exists($BovenBestand)) { die("$BovenBestand kan niet geopend worden!<br><br><i>Webmaster: verander dit bovenin $PHP_SELF.</i>"); }
if(!file_exists($OnderBestand)) { die("$OnderBestand kan niet geopend worden!<br><br><i>Webmaster: verander dit bovenin $PHP_SELF.</i>"); }
include($BesturingBestand);
include($BovenBestand);

?>

<h3>Bevestigen</h3>
<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

if(!$ActiveerBevestigen) {
echo("Het bevestigen van accounts is niet ingeschakeld.");
}

else {

$id = intval($_GET["id"]);

if($login) {
echo("<b>Je hebt je account al bevestigd met gebruikersnaam $Lid->Gebruikersnaam!</b><br>Log uit om een ander account te bevestigen.");
}

elseif($id && $_GET["c"] && $Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,Gebruikersnaam,Bevestigen FROM Leden WHERE ID = '$id'"))) {

if($Lid->Bevestigen != $_GET["c"]) {
echo("<b style='color:red'>De bevestigingscode is onjuist!</b>");
}

else {
mysql_query("UPDATE $TabelLeden SET Bevestigen = '' WHERE ID = '$Lid->ID'") or die(mysql_error());
echo("<b style='color:green'>Je account met gebruikersnaam <i>$Lid->Gebruikersnaam</i> is succesvol geactiveerd!</b>");
}

}


elseif($_POST["mailen"] && ($_POST["gebruikersnaam"] || $_POST["mail"])) {

sleep(1);

if($_POST["gebruikersnaam"]) {
$Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,Naam,Mail,Bevestigen,Gebruikersnaam FROM Leden WHERE Gebruikersnaam = '{$_POST["gebruikersnaam"]}'"));
}

else {
$Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,Naam,Mail,Bevestigen,Gebruikersnaam FROM Leden WHERE Mail = '{$_POST["mail"]}'"));
}


if(!$Lid) {
echo("<b style='color:red'>Het account is niet gevonden!</b>");
}

elseif(!$Lid->Bevestigen) {
echo("<b style='color:red'>Het account is al bevestigd!</b>");
}

else {

if(mail("$Lid->Naam <$Lid->Mail>","$JouwWebsiteNaam - Bevestigen","Beste $Lid->Naam,\n\nJe hebt nogmaals je bevestigingscode aangevraagd voor je account met gebruikersnaam $Lid->Gebruikersnaam .\n\nGa naar de volgende locatie om het aanmelden te bevestigen:\n$LedensysteemLocatie"."bevestigen.php?id=$Lid->ID&c=$Lid->Bevestigen\n\nVeel plezier op de site!\n\n$JouwWebsiteNaam\n$JouwWebsiteUrl","From: $JouwWebsiteNaam <$JouwMailAdres>")) {
echo("<b>Er is een bevestigingsmail gestuurd naar $Lid->Mail.<BR><BR>Klik op de link in de mail om je account te activeren.</b>");
}

else {
echo("<b>De bevestigingsmail kon niet verzonden worden.<br>Neem contact op met de webmaster.</b>");
}

}

}


else {

echo("<form method='post'>
Vul een van de twee velden in:<br>
<input type=radio name=hoe value=gebruikersnaam checked> Gebruikersnaam: <input type=text name=gebruikersnaam size=30><br>
<input type=radio name=hoe value=mail> E-mail adres: <input type=text name=mail size=30><br><br>
<input type=submit value='Bevestigingsmail sturen'>
<input type=hidden name=mailen value=1>
</form>"
);

}

}


?>


Wat gaat hier nu fout en of wat is er niet goed eventueel op regel 63?

gr Nuet
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:41:10
 
Jack maessen

jack maessen

04/01/2010 22:41:00
Quote Anchor link
Script is gesplitst zie ik: regel 63 in de foutmelding is nu regel 44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2010 22:45:00
Quote Anchor link
Relevante code tonen mag ook hoor.
maar kan je die variabelen uit de mailfunctie eens echo-en? Ik vermoed dat je een fout mailadres hebt, die niet juist geschreven is.
 
Jack maessen

jack maessen

04/01/2010 22:53:00
Quote Anchor link
Bedoel je dit? dit is "stuuremail.php"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$BesturingBestand
= "besturing.php";
$BovenBestand = "boven.php";
$OnderBestand = "onder.php";
// Verander dit als de bestanden ergens anders staan.

// Hierna hoef je niets te veranderen!
// -------------------------------------------------


if(!file_exists($BesturingBestand)) { die("$BesturingBestand kan niet geopend worden!<br><br><i>Webmaster: verander dit bovenin $PHP_SELF.</i>"); }
if(!file_exists($BovenBestand)) { die("$BovenBestand kan niet geopend worden!<br><br><i>Webmaster: verander dit bovenin $PHP_SELF.</i>"); }
if(!file_exists($OnderBestand)) { die("$OnderBestand kan niet geopend worden!<br><br><i>Webmaster: verander dit bovenin $PHP_SELF.</i>"); }
include($BesturingBestand);
include($BovenBestand);

?>

<h3>Stuur e-mail</h3>
<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

if(!$login) {
echo("Log in om e-mail te sturen!");
}

elseif(!$_GET["id"]) {
echo("Er is een fout opgetreden. Probeer het opnieuw.");
}

else {

$id = intval($_GET["id"]);

$Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,Gebruikersnaam,Naam,Mail,Status,MailAdresZien FROM Leden WHERE ID = '$id'"));

if(!$Lid) {
echo("Het lid is niet gevonden!");
}

else {

if($_POST["actie"]) {

if(@mail("$Lid->Naam <$Lid->Mail>",stripslashes($_POST["Onderwerp"]),stripslashes($_POST["Bericht"])."\n\nAfzender: $InlogLid->Naam, gebruikersnaam $InlogLid->Gebruikersnaam, $InlogLid->Mail\nDeze e-mail is verstuurd via $JouwWebsiteNaam, $JouwWebsiteUrl ","From: $InlogLid->Naam <$InlogLid->Mail>")) {
echo("<b>De e-mail is succesvol verstuurd naar ".Lid($id,$Lid->Gebruikersnaam,$Lid->Naam,$Lid->Status)."!</b><br><br>");
}

else {
echo("<b>Het e-mailtje kon niet verstuurd worden!<br>Probeer het later nog eens.</b><br><br>");
}

}


else {

echo("<table cellpadding=5><form method='post'>
<tr><td>Van:</td><td>"
.Lid($InlogLid->ID,$InlogLid->Gebruikersnaam,$InlogLid->Naam,$InlogLid->Status)." (gebruikersnaam $InlogLid->Gebruikersnaam), <a href='mailto:$InlogLid->Mail'>$InlogLid->Mail</a></td></tr>
<tr><td>Naar:</td><td>"
.Lid($id,$Lid->Gebruikersnaam,$Lid->Naam,$Lid->Status)." (gebruikersnaam $Lid->Gebruikersnaam)");

if($Lid->MailAdresZien) { echo(", <a href='mailto:$Lid->Mail'>$Lid->Mail</a>"); }

echo("</td></tr>
<tr><td>Onderwerp:</td><td><input type='text' name='Onderwerp'></td></tr>
<tr><td valign=top>Bericht:</td><td><textarea cols=40 rows=10 name='Bericht'></textarea></td></tr>
<tr><td></td><td><input type='hidden' name='lid' value='$lid'>
<input type=submit value='Verstuur e-mail'>
<input type=hidden name=actie value=1>
</td></tr>
</form></table>"
);
}

}

}


include($OnderBestand);

?>
 
Steen

steen

04/01/2010 23:02:00
Quote Anchor link
Volgens mij stuur je mailtjes niet goed, From moet niet als argument (zie mail functie)
 
Jack maessen

jack maessen

04/01/2010 23:05:00
Quote Anchor link
in de php ini staat alles goed net nagekeken...: SMTP en sendmail-from staat goed
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2010 23:26:00
Quote Anchor link
<naam <[email protected]>>
Dit is natuurlijk geen geldig adres.

Verder zie opmerking van Steen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.