error over een ;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 20:29:00
Quote Anchor link
hey ik heb hier een form gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php
echo"        <table align='center'>
            <form id='inschrijving' action='?page=takeinschrijving' method='post'>
                <tr>    
                    <td align='left'>Voornaam*</td>
                    
                    <td align='left'>Tussenvoegsel</td>
                    
                    <td align='left'>Achternaam*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'><input type='text' name='voorletters' size='20' value= "
.$_SESSION['voorletters']."></td>
                    
                    <td align='left'><input type='text' name='tussenvoegsel' size='20' value= "
.$_SESSION['tussenvoegsel']."></td>
                    
                    <td align='left'> <input type='text' name='achternaam' size='20' value= "
.$_SESSION['achternaam']."></td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'>Geboortedatum*</td>
                    
                    <td>&nbsp;</td>
                    
                    <td>Geslacht*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'><input type='text' name='geboortedag' size='1' value= "
.$_SESSION['geboortedag'].">
                    -
                    <input type='text' name='geboortemaand' size='1' value= "
.$_SESSION['geboortemaand'].">
                    -
                     <input type='text' name='geboortejaar' size='2' value= "
.$_SESSION['geboortejaar']."></td>
                    
                     <td>(dd/mm/jjjj)</td>
                    
                    <td>
                        <select name='geslacht' id='geslachtid'>
                            <option value='man' "
. $_SESSION['geslacht']=='man' ? "selected" .">Man</option>                        
                            <option value='vrouw' "
. $_SESSION['geslacht']=='vrouw' ? "selected" .">Vrouw</option>
                        </select>        
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    <td align='left'>Straatnaam*</td>
                
                    <td align='left'>Huisnummer*</td>
                
                    <td align='left'>Toevoeging</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'><input type='text' name='straatnaam' size='20' value= "
.$_SESSION['straatnaam']."></td>
                    
                    <td align='left'><input type='text' name='huisnummer' size='20' value= "
.$_SESSION['huisnummer']."></td>
                    
                    <td align='left'> <input type='text' name='toevoeging' size='20' value= "
.$_SESSION['toevoeging']."></td>
                </tr>    
                <tr>    
                    <td align='left'>Postcode*</td>
                    
                    <td align='left'>Plaats*</td>
                    
                    <td align='left'>Land*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'><input type='text' name='postcode' size='20' value= "
.$_SESSION['postcode']."></td>
                    
                    <td align='left'><input type='text' name='plaats' size='20' value= "
.$_SESSION['plaats']."></td>
                    
                    <td align='left'> <input type='text' name='land' size='20' value= "
.$_SESSION['land']."></td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'>E-mail*</td>
                        
                    <td align='left'>Telefoonnummer*</td>
                    
                    <td align='left'>Mobielenummer</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'><input type='text' name='email' size='20' value= "
.$_SESSION['email']."></td>
                    
                    <td align='left'><input type='text' name='tel' size='20' value= "
.$_SESSION['tel']."></td>
                    
                    <td align='left'><input type='text' name='mob' size='20' value= "
.$_SESSION['mob']."></td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'>Medicijngebruik*</td>  
                        
                    <td align='left'>Vegetarisch*</td>
                        
                    <td align='left'>Iets anders</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align='left'><input type='radio' name='medicijn' value='1' "
. $_SESSION['medicijn']==1 ? "checked" .">Ja
                                &nbsp;
                                <input type='radio' name='medicijn' value='0' "
. $_SESSION['medicijn']==0 ? "checked" .">Nee</td>
                    <td align='left'><input type='radio' name='vegetarisch' value='1' "
. $_SESSION['vegetarisch']==1 ? "checked" .">Ja
                                &nbsp;
                                <input type='radio' name='vegetarisch' value='0' "
. $_SESSION['vegetarisch']==0 ? "checked" .">Nee</td>        
                    
                    <td align='left'><input type='text' name='ietsanders' size='20' value= '"
.$_SESSION['ietsanders']."'></td>           
                </tr>    
                <tr>    
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td align='left'><u>Let hier zelf op!</u></td>
                </tr>
                <tr >
                        
                    <td align='left'>&nbsp;</td>
                    <td>Studierichting*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td colspan='3' align='center'>
                        <select name='select' id='select'>
                            <option value='0' "
. $_SESSION['richting']==0 ? "selected".">Elektrotechniek</option>
                            <option value='1' "
. $_SESSION['richting']==1 ? "selected".">Tech. Bedrijfkunde</option>
                            <option value='2' "
. $_SESSION['richting']==2 ? "selected".">Tech. Natuurkunde</option>
                            <option value='3' "
. $_SESSION['richting']==3 ? "selected".">Tech. Informatica</option>
                            <option value='4' "
. $_SESSION['richting']==4 ? "selected".">Werktuigbouwkunde</option>
                            <option value='5' "
. $_SESSION['richting']==5 ? "selected".">Bedrijfswiskunde</option>
                        </select>
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    </td></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td colspan='3' align='center'><br><input class='inschrijving' name='enter' type='submit' value='versturen!'></td>
                </tr>
            </form>
        </table>"
; ?>

wanneer ik dit in plain html weergeef dan werkt het gewoon

alleen wanneer ik het tussen quotes zet met een echo ervoor: echo "tekst";
krijg ik een error(keb het nog wel tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
gedaan hoor ;))

maja de error die ik dan krijg is:
Parse error: parse error, unexpected ';' in C:\Program Files\xampp\htdocs\test.php on line 129
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:15:57
 
Barry

Barry

20/11/2007 20:31:00
Quote Anchor link
begin:
echo "

eind:

....";
?>
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 20:34:00
Quote Anchor link
okeej op de spatie na echo na staat dit er toch?
(btw met de spatie ingevoegd zelfde effect)

wanneer ik de print gebruik heb ik hetzelfde probleem
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 20:34:00
Quote Anchor link
okeej op de spatie na echo na staat dit er toch?
(btw met de spatie ingevoegd zelfde effect)

wanneer ik de print gebruik heb ik hetzelfde probleem
 
Barry

Barry

20/11/2007 20:38:00
Quote Anchor link
je pakt je html verkeerd aan.

php echo'en en printen en array waardes met '
html met "
dan bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<html eenTag="tag_content" phpInvoegsel="'.$eenArray['array_waarde'].'">hallo</html>';
?>

Edit:
Let op de ' en " quotes dus...(!)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 20:41:00
Quote Anchor link
die haakjes maken toch niet veel uit als ik ze beidde maar in de goede situatie gebruik? of zitten hier nadelen aan als ik " als begin gebruik en ' in de html tekst?
 
Barry

Barry

20/11/2007 20:46:00
Quote Anchor link
zeker!
zowel nu als later...
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 20:52:00
Quote Anchor link
okeej zou je me misschien een voorbeeld kunnen geven waarom?

ohw en met verandering van de quotes is het nog niet beter op geworden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php
echo '<table align="center">
            <form id="inschrijving" action="?page=takeinschrijving" method="post">
                <tr>    
                    <td align="left">Voornaam*</td>
                    
                    <td align="left">Tussenvoegsel</td>
                    
                    <td align="left">Achternaam*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left"><input type="text" name="voorletters" size="20" value= '
.$_SESSION["voorletters"].'></td>
                    
                    <td align="left"><input type="text" name="tussenvoegsel" size="20" value= '
.$_SESSION["tussenvoegsel"].'></td>
                    
                    <td align="left"> <input type="text" name="achternaam" size="20" value= '
.$_SESSION["achternaam"].'></td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left">Geboortedatum*</td>
                    
                    <td>&nbsp;</td>
                    
                    <td>Geslacht*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left"><input type="text" name="geboortedag" size="1" value= '
.$_SESSION["geboortedag"].'>
                    -
                    <input type="text" name="geboortemaand" size="1" value= '
.$_SESSION["geboortemaand"].'>
                    -
                     <input type="text" name="geboortejaar" size="2" value= '
.$_SESSION["geboortejaar"].'></td>
                    
                     <td>(dd/mm/jjjj)</td>
                    
                    <td>
                        <select name="geslacht" id="geslachtid">
                            <option value="man" '
. $_SESSION["geslacht"]=="man" ? "selected" .'>Man</option>                        
                            <option value="vrouw" '
. $_SESSION["geslacht"]=="vrouw" ? "selected" .'>Vrouw</option>
                        </select>        
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    <td align="left">Straatnaam*</td>
                
                    <td align="left">Huisnummer*</td>
                
                    <td align="left">Toevoeging</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left"><input type="text" name="straatnaam" size="20" value= '
.$_SESSION["straatnaam"].'></td>
                    
                    <td align="left"><input type="text" name="huisnummer" size="20" value= '
.$_SESSION["huisnummer"].'></td>
                    
                    <td align="left"> <input type="text" name="toevoeging" size="20" value= '
.$_SESSION["toevoeging"].'></td>
                </tr>    
                <tr>    
                    <td align="left">Postcode*</td>
                    
                    <td align="left">Plaats*</td>
                    
                    <td align="left">Land*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left"><input type="text" name="postcode" size="20" value= '
.$_SESSION["postcode"].'></td>
                    
                    <td align="left"><input type="text" name="plaats" size="20" value= '
.$_SESSION["plaats"].'></td>
                    
                    <td align="left"> <input type="text" name="land" size="20" value= '
.$_SESSION["land"].'></td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left">E-mail*</td>
                        
                    <td align="left">Telefoonnummer*</td>
                    
                    <td align="left">Mobielenummer</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left"><input type="text" name="email" size="20" value= '
.$_SESSION["email"].'></td>
                    
                    <td align="left"><input type="text" name="tel" size="20" value= '
.$_SESSION["tel"].'></td>
                    
                    <td align="left"><input type="text" name="mob" size="20" value= '
.$_SESSION["mob"].'></td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left">Medicijngebruik*</td>  
                        
                    <td align="left">Vegetarisch*</td>
                        
                    <td align="left">Iets anders</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td align="left"><input type="radio" name="medicijn" value="1" '
. $_SESSION["medicijn"]==1 ? "checked" .'>Ja
                                &nbsp;
                                <input type="radio" name="medicijn" value="0" '
. $_SESSION["medicijn"]==0 ? "checked" .'>Nee</td>
                    <td align="left"><input type="radio" name="vegetarisch" value="1" '
. $_SESSION["vegetarisch"]==1 ? "checked" .'>Ja
                                &nbsp;
                                <input type="radio" name="vegetarisch" value="0"  '
. $_SESSION["vegetarisch"]==0 ? "checked" .'>Nee</td>        
                    
                    <td align="left"><input type="text" name="ietsanders" size="20" value= "'
.$_SESSION["ietsanders"].'"></td>           
                </tr>    
                <tr>    
                    <td></td>
                    <td></td>
                    <td align="left"><u>Let hier zelf op!</u></td>
                </tr>
                <tr >
                        
                    <td align="left">&nbsp;</td>
                    <td>Studierichting*</td>
                </tr>
                <tr>    
                    <td colspan="3" align="center">
                        <select name="select" id="select">
                            <option value="0" '
. $_SESSION["richting"]==0 ? "selected".'>Elektrotechniek</option>
                            <option value="1" '
. $_SESSION["richting"]==1 ? "selected".'>Tech. Bedrijfkunde</option>
                            <option value="2" '
. $_SESSION["richting"]==2 ? "selected".'>Tech. Natuurkunde</option>
                            <option value="3" '
. $_SESSION["richting"]==3 ? "selected".'>Tech. Informatica</option>
                            <option value="4" '
. $_SESSION["richting"]==4 ? "selected".'>Werktuigbouwkunde</option>
                            <option value="5" '
. $_SESSION["richting"]==5 ? "selected".'>Bedrijfswiskunde</option>
                        </select>
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    </td></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td colspan="3" align="center"><br><input class="inschrijving" name="enter" type="submit" value="versturen!"></td>
                </tr>
            </form>
        </table>'
;?>
 
Frank -

Frank -

20/11/2007 20:57:00
Quote Anchor link
Tja, zulke lappen html ga je niet echoen, die zet je gewoon als html in je code of nog beter, je maakt een aparte template die je van data voorziet. Dit is niet te onderhouden of te debuggen, dat blijkt nu al wel.

Zie Smarty voor een fraaie template-engine.
 
Barry

Barry

20/11/2007 20:58:00
Quote Anchor link
doe gewoon eens simpelweg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hallo';
?>


wat krijg je?
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 20:58:00
Quote Anchor link
okeej ik pas het wel aan naar stukken html, dat template engine is wel een leuk idee alleen is voor dit moment iets teveel werk, om me nog erin te gaan verdiepen

iig bedankt en ga ut nu anders testen
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 21:05:00
Quote Anchor link
met gewoon hallo of kleine porties van deze form heb ik geen problemen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan de Vries
 
Jan de Vries

Jan de Vries

20/11/2007 21:22:00
Quote Anchor link
okeej ben er nu achter ik heb in de code stukken als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php  /*
           echo '<tr>    
                    <td align="left"><input type="text" name="geboortedag" size="1" value= '.$_SESSION["geboortedag"].'>
                    -
                    <input type="text" name="geboortemaand" size="1" value= '.$_SESSION["geboortemaand"].'>
                    -
                     <input type="text" name="geboortejaar" size="2" value= '.$_SESSION["geboortejaar"].'></td>
                    
                     <td>(dd/mm/jjjj)</td>
                    
                    <td>
                        <select name="geslacht" id="geslachtid">
                            <option value="man" '. $_SESSION["geslacht"]=="man" ? "selected" .'>Man</option>                        
                            <option value="vrouw" '. $_SESSION["geslacht"]=="vrouw" ? "selected" .'>Vrouw</option>
                        </select>        
                    </td>
                </tr>';*/

?>


staan. Zodra ik de comments weghaal en dus wil gebruiken in de form, krijg ik de error over de ;

is er nou iets fout qua notatie hiervan?

het zelf verhaal met dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php /*
              echo '<td align="left">
                        <input type="radio" name="medicijn" value="1" '. $_SESSION["medicijn"]==1 ? "'.checked.'" .'>Ja
                        <input type="radio" name="medicijn" value="0" '. $_SESSION["medicijn"]==0 ? "'.checked.'" .'>Nee</td>
                    <td align="left">
                        <input type="radio" name="vegetarisch" value="1" '. $_SESSION["vegetarisch"]==1 ? "'.checked.'" .'>Ja
                        <input type="radio" name="vegetarisch" value="0"  '. $_SESSION["vegetarisch"]==0 ? "'.checked.'" .'>Nee
                    </td>        
                    <td align="left"><input type="text" name="ietsanders" size="20" value= "'.$_SESSION["ietsanders"].'"></td>           
                </tr>'; */

?>


heb ik hier eigenlijk wel de statements met de ? goed gebruikt?

Parse error: parse error, unexpected ';' in C:\Program Files\xampp\htdocs\test\includes\inschrijven.php on line 128
 
- Roland -

- Roland -

20/11/2007 21:31:00
Quote Anchor link
Op regel 13 heb je dit staan:

$_SESSION["geslacht"]=="man" ? "selected"

dat zou op zijn minst zoiets moeten zijn:

($_SESSION["geslacht"]=="man") ? "selected"
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/11/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Quote:
heb ik hier eigenlijk wel de statements met de ? goed gebruikt?
Nee, je mist het else gedeelte van dat statement, het gedeelte dat achter de : hoort te komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SESSION['geslacht'] == 'man' ? 'true_value' : 'false_value';
?>

Zie ook hier voor meer uitleg...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.