Error PP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

05/11/2010 12:05:53
Quote Anchor link
Goededag

Ik zal eerst de codes posten..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
<html>
<
body>
<
table border="1">
<
form method="post" action="offerte_toevoegen_script.php">

<
tr><td>



Klantnummer:</td><td>
<
select size="1" name="Klantnummer">

[
code]<?php

$db
= odbc_connect('hoogesteen','','');
$sql = "SELECT * FROM TBL_Klant";
$resultaat = odbc_exec($db, $sql) or die (odbc_errormsg());
while ($row = odbc_fetch_array($resultaat))
{

echo '<option>' . $row['Klantnummer'] . '</option>';
}

?>

</select> </td>
<tr><td>Datum</td><td><input type="text" value="<?php echo date("d-m-Y"); ?>" name="Offertedatum"  readonly="readonly" ></td></tr>
<td>Akkoord</td><td><INPUT TYPE="radio" NAME="Akkoord" VALUE="Ja">Ja<br><INPUT TYPE="radio" NAME="Akkoord" VALUE="Nee">Nee


</td></td>
</table>

<hr>
<input type="submit" value="Submit">
</body>
</html>
?>


en dit is het bestand waarnaar hij toe gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$conn
=odbc_connect('hoogesteen','','');
if (empty($_POST)){
exit();



}
else{


 
$query="INSERT INTO TBL_Offerte (Klantnummer, Akkoord) VALUES ('".$_POST['Klantnummer']."','".$_POST['Akkoord']."')";  
 
$rs=odbc_exec($conn, $query) or die(odbc_errormsg());
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo("De volgende gegevens zijn in gevoerd:<br>");
echo("Klantnummer: <b>". $_POST["Klantnummer"] . "</b><br>");
echo("Akkoord: <b>". $_POST["Akkoord"] . "</b><br>");
odbc_close( $conn);
?>


ik krijg de volgende foutmelding:

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Data type mismatch in criteria expression.

Naar mijn inzien heeft dit vaak te maken met een veldnaam verkeerd ingevuld..maar ik zie nergens waarvan ik een fout in heb gemaakt.. of ik ben natuurlijk gewoon blind dat kan ook nog haha..

Hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen ^

mvg,
Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:10:27
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

05/11/2010 12:11:47
Quote Anchor link
het zal hier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (empty($_POST)){ ?>
vast wel fout gaan
 
- Dave -

- Dave -

05/11/2010 12:15:01
Quote Anchor link
Volgens Google komt dit omdat de data type van een kolom niet goed is in je database.
Gewijzigd op 05/11/2010 12:15:21 door - Dave -
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

05/11/2010 12:16:08
Quote Anchor link
- Dave - op 05/11/2010 12:15:01:
Volgens Google komt dit omdat de data type van een kolom niet goed is in je database.


Daar kan je nog wel eens gelijk in hebben(of google in dit geval).. ik zal het even nakijken

Toevoeging op 05/11/2010 12:21:10:

Ok dat iets zo simpels kan zijn :P
Het had inderdaad te maken de data types.

Dankjewel voor alle hulp! :)

Toevoeging op 05/11/2010 12:21:12:

P
Het had inderdaad te maken de data types.

Dankjewel voor alle hulp! :)
Gewijzigd op 05/11/2010 12:21:27 door Roy Jeurissen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.