error static wel of niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kenny iets

kenny iets

30/05/2015 19:20:34
Quote Anchor link
hallo
ik ben bezig weer een andere project
maar kom niet verder
ik krijg steeds
: Non-static method index::index() cannot be called statically in
voeg ik static toe
Constructor index::index() cannot be static in

dit is het script van de index

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

class index
{
    public  function index()
    {

         require "/views/index.php";
    }
}

?>


dit van me autoloader.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
spl_autoload_register(function($class)
{

    $file = './class/'.$class.'.php';
    if(file_exists($file))
    {

        require $file;
  }
else{
        header("Location: /error");
  }

});

// kijkt of die "string" bestaat
if (isset($_GET['string']))
{

    if(strlen($_GET['string']) > 2)
    {

        $path = explode("/",$_GET['string']);

        if(isset($path[1]) == true)
        {

            if(strlen($path[1]) >= 1)
            {

                if(method_exists($path[0], $path[1]) == true)
                {

                    $path[0]::$path[1]();
                }

                else
                {
                    index::index();
                }
            }

            else
            {
                 $path[0]::index();  
            }
        }

        else
        {
            $path[0]::index();
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 30/05/2015 19:21:54 door Kenny iets
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:47:43
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/05/2015 20:39:30
Quote Anchor link
Uhm, maak je ergens objecten van die klasse ($whatever = new index())?

Je kunt niet beide doen he. Een class (method) is static, of niet.

Ik begrijp niet helemaal wat je doet bij $_GET['string']. Bevat $_GET['string'] het resultaat van een URL rewrite actie waarbij je zoekmachine vriendelijke URLs omschrijft ofzo?
 
Kenny iets

kenny iets

30/05/2015 20:43:02
Quote Anchor link
thomas dat klopt
ik heb bv de url
jan/kees
dan is jan de class
en kees de function
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/05/2015 20:55:18
Quote Anchor link
Hm, je URLs zijn dus altijd van de vorm <controller>/<action>?param1=value1&param2=value2 etc?

Of gebruik je geen MVC?

Either way, je URL's zijn altijd maximaal 2 niveau's diep? Indien dit een publieke website is/wordt (die gecrawled kan worden), zou een uitgebreidere structuur dan niet beter zijn? Ik ben geen SEO-held, maar 2 niveau's geeft je sowieso niet zoveel speelruimte?
 
Kenny iets

kenny iets

30/05/2015 20:59:39
Quote Anchor link
klopt zijn 2 niveau's diep heb niks anders nodig :P


Toevoeging op 30/05/2015 21:00:16:

maak altijd 1 voor project eigen mvc
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.