Error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »
Marc -

Marc -

13/12/2011 20:45:12
Quote Anchor link
na

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$login_guery
= mysql_query("SELECT COUNT(`user_id`) as `count`, `user_id` FROM `users` WHERE `username`='$username' AND `password`='".md5($password)."'") or die(mysql_error());
?>


krijg ik :

Mixing of GROUP columns (MIN(),MAX(),COUNT(),...) with no GROUP columns is illegal if there is no GROUP BY clause

iemand een idee?
Gewijzigd op 13/12/2011 20:46:20 door Marc -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 19:56:07
 
Eddy B

Eddy B

13/12/2011 20:52:31
Quote Anchor link
http://lmgtfy.com/?q=Mixing+of+GROUP+columns+with+no+GROUP+
columns+is+illegal+if+there+is+no+GROUP+BY+clause

Jep, zo simpel is het.
Gewijzigd op 13/12/2011 20:55:18 door Eddy B
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 20:55:35
Quote Anchor link
Ik kan niet echt engels maar betekent het dan dat ik GROUP BY er bij moet plaatsen?
Gewijzigd op 13/12/2011 20:55:57 door Marc -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2011 20:59:38
Quote Anchor link
ja
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 21:01:07
Quote Anchor link
en even om het te snappen: dat komt omdat ik count() gebruiken, dan moet er altijd GROUP BY bij?

Toevoeging op 13/12/2011 21:04:25:

Het werkt iniedergeval wel al! alleen ik doe nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$login_guery
= mysql_query("SELECT COUNT(`user_id`) as `count`, `user_id` FROM `users` WHERE `username`='$username' AND `password`='".md5($password)."' GROUP BY `user_id`") or die(mysql_error());


?>



maar wat nou als ik ipv user_id username of password had gedaan, wat was het verschil dan geweest?
 
Aad B

Aad B

13/12/2011 21:15:29
Quote Anchor link
Het verschil ligt in de samenstelling van je query attributen, je kan niet het ene attribuut tellen (count) en het andere niet, je moet het andere attribuut dan grouperen (GROUP BY). Een van de basis regels van SQL maar ook eigenlijk meer een grondregel van verzamelingenleer. Verdiep je in de basis van SQL. Begin eens met lezen van SQL in de praktijk van H.B. Eilers, oeroud maar wel de basis!
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 21:16:21
Quote Anchor link
oke bedankt voor jullie hulp ;P
 
- -

- -

13/12/2011 22:23:04
Quote Anchor link
Kijkt niemand nu even verder wat marc met deze query probeert te bereiken??

Marc ik denk dat je even naar de functie mysql_num_rows moet kijken.
Ik denk dat die namelijk ook doet wat jij wilt bereiken... Je gebruikt dit stukje code om in te loggen??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$login_guery
= mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE username='".$username."' AND password='".md5($password)."'") or die(mysql_error());

$login_count = mysql_num_rows($login_query);

// Je moet geen dubbele gebruikersnamen in je database hebben staan vandaar de vergelijking met 1
if($login_count === 1)
    // set session & redirect
else
    // Error
Gewijzigd op 13/12/2011 22:23:24 door - -
 
Victor -

Victor -

13/12/2011 22:29:20
Quote Anchor link
@Martijn Boshoven: Waarom zou je een php functie gebruiken als het ook met SQL alleen kan?
 
Aad B

Aad B

13/12/2011 22:30:54
Quote Anchor link
Tja, andere tips zijn: Gebruik geen die() en gebruik geen back-ticks in je query's.
Verder was het niet de vraag van TS om inhoudelijk en functioneel de toepassing van de query te beoordelen. Ik zou zeggen stuur een PM.
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 22:40:12
Quote Anchor link
Ja ik wil hier inderdaad een login script mee maken, maar het wekt nu. Dus dit is toch goed zo? Of toch wel
Num row gebruiken?

Toevoeging op 13/12/2011 22:42:48:

En waarom geen die en backticks gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

13/12/2011 22:45:55
Quote Anchor link
@Aad, we zijn hier op het forum dus alleen om de vraag te beantwoorden? Tips om de code/denkwijze van de TS beter te maken zijn onnodig? Ik denk dat dit forum juist zo actief en goed is op dit moment omdat we daarnaast ook nog tips gebruiken.

@Marc, ik denk dat je eens moet kijken naar het project wat ik nu aan het opzetten ben: SQL Boilerplate. Hier staan(/komen te staan) een heleboel scripts met juiste voorbeelden van het maken en uitvoeren van SQL verbindingen of queries. Ook fout afhandelingen en dat soort dingen horen erbij.

>> Waarom geen die gebruiken?
Omdat je nooit iemand of iets mag laten dood gaan als er iets fout gaat. Handel de fout keurig af, laat hem zien of plaats het in een log file. Maar laat nooit de hele pagina scripting stoppen omdat er iets doms in de query fout gaat.

>> en backtricks?
En backtricks zijn een beetje de zwarte schapen van SQL, precies zoals de escaped quotes in PHP. Het is handig om te gebruiken, maar als je ze niet gebruikt denk je meer na bij je code en zorg je dat je query sowieso goed is.
Wat doen backtricks? Deze voorkomen dat SQL reserved words ziet als onderdeel van de query, maar eigenlijk moet je nooit reserved words gebruiken in een tabelnaam.
Gewijzigd op 13/12/2011 22:49:56 door Wouter J
 
Marc -

Marc -

13/12/2011 23:06:42
Quote Anchor link
Oke bedankt voor je uitgebreide antwoord! Ik ga gelijk er naar kijken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.