Ervaring met D3 en SVG gezocht!!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

07/10/2015 10:52:05
Quote Anchor link
LS, is er iemand op dit forum bekend met D3 en SVG?

Ik probeer data uit een SQL dbase te halen en in D3/SVG om te zetten. Hiervoor had ik al een bericht gestuurd, maar nog geen reactie gehad.

Mogelijk dat mijn vraag niet juist is gesteld of überhaupt niet op de juiste plek.

Graag verneem ik of iemand ervaring heeft met D3 en/of SVG.

Alvast bedankt.

P.S. D3 staat voor Data Driven Documents
SVG betekent Scalable Vector Graphics
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:12:48
 
- wes  -

- wes -

07/10/2015 14:55:17
Quote Anchor link
Wat is precies je vraag? Dit is meer een php-probleem dan een d3/svg. Je laadt je data via php in je pagina, geparsed als zijnde js (d3 lib).
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

07/10/2015 15:55:00
Quote Anchor link
Beste Wes,

bedankt voor je reactie. Mogelijk dat je gelijk hebt en dat het de juiste wijze van PHP programmering betreft. Hieronder mijn vraag zoals gesteld onder de noemer: SQL record inlezen in d3 SVG data plaats.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

$host
= "******";
$LoginNaam = "*****";
$Password = "*******";
$db_name = "*******";
$tbl_name = "*******";
    
$con = mysql_connect($host, $LoginNaam, $Password);
if (!$con)
  {

  die(mysql_error("can't connect"));
  }

mysql_select_db($db_name, $con) or die(mysql_error("can't find database"));

$result = mysql_query(" SELECT Meldingsplichtige, Aantal_aandelen, Kapitaalbelang, Stemrecht FROM $tbl_name WHERE Uitgevende_instelling = 'SBM Offshore N.V.' ");

// $Longpositie = array();

// $arrlength = count($Longpositie);


$data = array();
while($row = mysql_fetch_array($result))
{


$i=0;

for($i=0;$i<3;$i++)

//    Geef de record uit de array
    echo ($data[$i]).'<br />';
}


mysql_close($con);

?>


In een SVG script kom ik de volgende variabele tegen (voorbeeld)"

<!-- load the d3.js library -->
<script src="http://d3js.org/d3.v3.min.js"></script>

<script>

var data = [10, 50, 80];

</script>

Ik wil nu dat 10, 50, en 80 worden ingevuld uit de SQL query. Met andere woorden een $variable zijn.

Een mogelijke code die ik gevonden heb is onderstaand, maar heeft nog niet tot een positieve oplossing geleid.

d3.json("$data", function(error, data) {
data.forEach(function(d) {
d.Meldingsplichtige = parse????(d.Meldingsplichtige);
d.close = +d.close;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.