euro-teken in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John de Boer

John de Boer

27/11/2006 22:35:00
Quote Anchor link
Ik heb in MSAccess een veld gedefinieerd als Valuta -> Euro
dat schrijf ik weg als een .csv-bestand en vervolgens importeer ik het met MySQL-Front in de mysql-db.

Alleen de saldi zijn nu allemaal weergegeven als 0.0000
(zie http://www.johndeboer.info/GPT/verdiensten.php)
Wie weet hoe ik het beste de kolom saldo in mysql kan definieren? ik heb nu
`saldo` decimal(8,4) default NULL

EDIT:
Ik krijg in het .csv-bestand bijv.:

€ 2,32

als saldo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:52:45
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/11/2006 22:47:00
Quote Anchor link
Ik heb even snel een test.mdb gemaakt.

Een valuta-veld met als notatie "Euro" en dan exporteren als CSV geeft bij mij een output als deze:

1;€ 12,90
2;€ 123,45

Het lijkt er op dat er bij jou een conversie naar htmlentities gedaan is.
 
John de Boer

John de Boer

27/11/2006 22:56:00
Quote Anchor link
Ik heb een voorbeeldje op

http://www.johndeboer.info/GPT/MijnGPT-verdiensten.csv

een een voorbeeld-db op
http://www.johndeboer.info/GPT/GPT-sites.mdb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John de Boer
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

27/11/2006 22:57:00
Quote Anchor link
of je noemt het euroteken "832euro9302"

en gooit er bij het showen de string replace erover...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/11/2006 23:01:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je een heel eind komt met html_entity_decode
Kijk maar eens naar de output van dit scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $file
= 'http://www.johndeboer.info/GPT/MijnGPT-verdiensten.csv';
    $array = file ($file);
    foreach ($array as $value) {
        $value = html_entity_decode ($value);
        echo '<p>' . $value . '</p>';
    }

?>
 
John de Boer

John de Boer

27/11/2006 23:18:00
Quote Anchor link
@Arjan
Het gaat al fout bij het importeren van het .csv-bestand in de mysql-db

@Jan
Hoe heb je de database ge-exporteerd naar een .csv-bestand?
Heb je misschien een andere codetabel gebruikt dan West-europees (Windows)?
 
Frank -

Frank -

28/11/2006 18:33:00
Quote Anchor link
Sla de valuta op in een aparte kolom 'valuta' en gebruik dan de ISO-code. In dit geval is dat EUR.

Mocht je dan in de toekomst nog andere valuta's in deze tabel krijgen, dan kun je eenvoudig het onderscheid maken en berekeningen uitvoeren.

Dat jij een nette € of $ op het scherm wilt hebben, heeft niets te maken met de data die jij opslaat. Opslag en presentatie zijn 2 totaal verschillende zaken die niets met elkaar hebben te maken.

Bij de import van jouw .csv-bestand zul jij er voor moeten zorgen dat een euro-teken wordt omgezet naar de ISO-code EUR.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.