even/oneven rijen maar enkel visible

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

07/09/2020 11:53:44
Quote Anchor link
Hoi

Hoe kan ik alternerende kleuren toepassen op een tabel waarbij sommigen rijen verborgen zijn. de rijen worden verborgen via een of meerdere javascript filters. met display:none.

Jan

voorbeeld met active filter: Afbeelding

Zonder de filter is alles ok.
Nu gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tr:nth-child(even) {
    background-color: #ADD8E6;
}

Ik zoek wel een pure css oplossing dus geen javascript laat staan jquery :) Dat heb ik al.

Jan
Gewijzigd op 07/09/2020 11:54:50 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:04:37
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2020 14:44:06
Quote Anchor link
Probeer dit eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
tr {
  background-color: red;
}

tr:nth-child(4n - 1) {
  background-color: blue;
}
 
Jan R

Jan R

07/09/2020 16:19:13
Quote Anchor link
Lukt niet. Het gaat niet over elke 4 rijen maar over elke 2° rij welke niet display: none is.
Met 2n-1 lukt het ook niet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/09/2020 16:22:36
Quote Anchor link
Jan R op 07/09/2020 11:53:44:
de rijen worden verborgen via een of meerdere javascript filters.


Jan R op 07/09/2020 11:53:44:
Ik zoek wel een pure css oplossing dus geen javascript laat staan jquery :).


Sja...

edit: beetje flauw en kort door de bocht wellicht :p
Maar als je hier nou eens als volgt naar kijkt: wat als je nu niet zozeer filtert, maar elke keer de lijst echt opnieuw opbouwt met JavaScript. Je zou dan ook JavaScript altijd kunnen gebruiken om de lijst te voorzien van een geschakeerde achtergrondkleur. Dit gebeurt dan elke keer op dezelfde wijze, en niet de ene keer via CSS (bij laden van de pagina) en de andere via JavaScript (als je filtert).

Een andere optie is bijvoorbeeld dat je de zoek- of filteropdracht naar PHP delegeert ofzo, en dat die via AJAX een plak HTML uitspuugt, en dan kun je voor (on)even rijen gewoon een pure CSS-oplossinge gebruiken.

In beide gevallen is de crux in ieder geval dat je de lijst volledig opnieuw opbouwt.

Als ik andere oplossingen zo snel kan inschatten als ik hier vluchtig op Google dan lijken dit nogal omslachtige aanpakken. Ik zou voor een soort van "volledige refresh" strategie gaan, een oplossing in CSS werkt dan altijd.
Gewijzigd op 07/09/2020 23:54:16 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/09/2020 01:16:29
Quote Anchor link
Jan R op 07/09/2020 16:19:13:
Lukt niet. Het gaat niet over elke 4 rijen maar over elke 2° rij welke niet display: none is.
Met 2n-1 lukt het ook niet.

Ik had het voorbeeldje hiervandaan:

http://jsfiddle.net/xzmnq0n9/

Hier lijkt het wel te werken. Kijk er even naar, misschien kun je er toch iets nuttigs uithalen.
 
Jan R

Jan R

08/09/2020 01:59:56
Quote Anchor link
Hier laten ze dan ook elke 2° rij verbergen. Vast gegeven! Bij mij kan elke mogelijkheid ontstaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/09/2020 02:16:48
Quote Anchor link
Ah oké helder. Dan heb je er inderdaad niet veel aan.

Wellicht kun je de CSS3 operator 'not' gebruiken ...

:not([style*="display: none"])

tr:nth-child(even):not([style*="display: none"])

Geen idee of het werkt :)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

08/09/2020 07:48:41
Quote Anchor link
Voor zover ik begrepen heb werkt dat laatste niet (de nth-child blijft gewoon tellen, ongeachte de wel/niet visible). Enige trucje wat ik zie is als de regels allemaal even hoog zijn een "gestreepte" achtergrond op de hele <table> te zetten (en dus niet op de row):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background-image: repeating-linear-gradient(red 0em, red 2em, green 2em, green 4em);
(en even te zorgen dat de hoogte van een "streep" matches met de hoogte van een <tr>).

Maar zelf zou ik gewoon met JS aan de gang gaan - als je dat toch al gebruikte om per regel te kijken of ie wel/niet verborgen moet worden (teller bijhouden en indien teller % 2 dan class toevoegen / anders weghalen).
 
Jan R

Jan R

08/09/2020 08:51:12
Quote Anchor link
Snel even getest en inderdaad in 1° instantie werkt deze oplossing.

Heb ik natuurlijk weer pech dat sommigen meer dan 1 telefoonnummer of e-mailadres hebben.
javascript, of zoutzuur, zal dan toch de enige oplossing zijn. Ik wou gewoon de browser zelf het werk laten doen.

Toch aan allen bedankt die probeerden mee te werken.

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/09/2020 08:56:25
Quote Anchor link
Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die niet bevriend zijn met JS en er zo ver mogelijk van willen blijven, dat geldt in ieder geval voor mijn persoon.
Maar tegenwoordig is JS in elke brower actief, en als het nog kan moet je echt moeite doen om het uit te zetten via een speciaal instellingenscherm. En omdat je JS toch al gebruikt om te filteren, kan je net zo goed een class 'even' toevoegen aan de rij die je filtert. In je JS die de rij controleert kan je iets opnemen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
...
let iRij = 0;
let verborgen = false;
// ...
for(/* ... */) {
  // ...
  if (verborgen) {continue;}
  if (0 === iRij % 2) {
    rij.classList.add('even');
  } else {
    rij.classList.remove('even');
  }
  iRij++;
}

En vervolgens in de CSS iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
@media screen {
  /* ... */
  tr th,
  tr td {
    background:white;
  }
  tr.even th,
  tr.even td {
    background:lightgrey;
  }
}

Je zult bovenstaande code moeten aanpassen aan je eigen situatie, heel moeilijk zal dat niet zijn.
Gewijzigd op 08/09/2020 08:59:03 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.