even/oneven rijen maar enkel visible

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

07/09/2020 11:53:44
Quote Anchor link
Hoi

Hoe kan ik alternerende kleuren toepassen op een tabel waarbij sommigen rijen verborgen zijn. de rijen worden verborgen via een of meerdere javascript filters. met display:none.

Jan

voorbeeld met active filter: Afbeelding

Zonder de filter is alles ok.
Nu gebruik ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tr:nth-child(even) {
    background-color: #ADD8E6;
}

Ik zoek wel een pure css oplossing dus geen javascript laat staan jquery :) Dat heb ik al.

Jan
Gewijzigd op 07/09/2020 11:54:50 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:29:00
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2020 14:44:06
Quote Anchor link
Probeer dit eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
tr {
  background-color: red;
}

tr:nth-child(4n - 1) {
  background-color: blue;
}
 
Jan R

Jan R

07/09/2020 16:19:13
Quote Anchor link
Lukt niet. Het gaat niet over elke 4 rijen maar over elke 2° rij welke niet display: none is.
Met 2n-1 lukt het ook niet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/09/2020 16:22:36
Quote Anchor link
Jan R op 07/09/2020 11:53:44:
de rijen worden verborgen via een of meerdere javascript filters.


Jan R op 07/09/2020 11:53:44:
Ik zoek wel een pure css oplossing dus geen javascript laat staan jquery :).


Sja...

edit: beetje flauw en kort door de bocht wellicht :p
Maar als je hier nou eens als volgt naar kijkt: wat als je nu niet zozeer filtert, maar elke keer de lijst echt opnieuw opbouwt met JavaScript. Je zou dan ook JavaScript altijd kunnen gebruiken om de lijst te voorzien van een geschakeerde achtergrondkleur. Dit gebeurt dan elke keer op dezelfde wijze, en niet de ene keer via CSS (bij laden van de pagina) en de andere via JavaScript (als je filtert).

Een andere optie is bijvoorbeeld dat je de zoek- of filteropdracht naar PHP delegeert ofzo, en dat die via AJAX een plak HTML uitspuugt, en dan kun je voor (on)even rijen gewoon een pure CSS-oplossinge gebruiken.

In beide gevallen is de crux in ieder geval dat je de lijst volledig opnieuw opbouwt.

Als ik andere oplossingen zo snel kan inschatten als ik hier vluchtig op Google dan lijken dit nogal omslachtige aanpakken. Ik zou voor een soort van "volledige refresh" strategie gaan, een oplossing in CSS werkt dan altijd.
Gewijzigd op 07/09/2020 23:54:16 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/09/2020 01:16:29
Quote Anchor link
Jan R op 07/09/2020 16:19:13:
Lukt niet. Het gaat niet over elke 4 rijen maar over elke 2° rij welke niet display: none is.
Met 2n-1 lukt het ook niet.

Ik had het voorbeeldje hiervandaan:

http://jsfiddle.net/xzmnq0n9/

Hier lijkt het wel te werken. Kijk er even naar, misschien kun je er toch iets nuttigs uithalen.
 
Jan R

Jan R

08/09/2020 01:59:56
Quote Anchor link
Hier laten ze dan ook elke 2° rij verbergen. Vast gegeven! Bij mij kan elke mogelijkheid ontstaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/09/2020 02:16:48
Quote Anchor link
Ah oké helder. Dan heb je er inderdaad niet veel aan.

Wellicht kun je de CSS3 operator 'not' gebruiken ...

:not([style*="display: none"])

tr:nth-child(even):not([style*="display: none"])

Geen idee of het werkt :)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

08/09/2020 07:48:41
Quote Anchor link
Voor zover ik begrepen heb werkt dat laatste niet (de nth-child blijft gewoon tellen, ongeachte de wel/niet visible). Enige trucje wat ik zie is als de regels allemaal even hoog zijn een "gestreepte" achtergrond op de hele <table> te zetten (en dus niet op de row):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background-image: repeating-linear-gradient(red 0em, red 2em, green 2em, green 4em);
(en even te zorgen dat de hoogte van een "streep" matches met de hoogte van een <tr>).

Maar zelf zou ik gewoon met JS aan de gang gaan - als je dat toch al gebruikte om per regel te kijken of ie wel/niet verborgen moet worden (teller bijhouden en indien teller % 2 dan class toevoegen / anders weghalen).
 
Jan R

Jan R

08/09/2020 08:51:12
Quote Anchor link
Snel even getest en inderdaad in 1° instantie werkt deze oplossing.

Heb ik natuurlijk weer pech dat sommigen meer dan 1 telefoonnummer of e-mailadres hebben.
javascript, of zoutzuur, zal dan toch de enige oplossing zijn. Ik wou gewoon de browser zelf het werk laten doen.

Toch aan allen bedankt die probeerden mee te werken.

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/09/2020 08:56:25
Quote Anchor link
Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die niet bevriend zijn met JS en er zo ver mogelijk van willen blijven, dat geldt in ieder geval voor mijn persoon.
Maar tegenwoordig is JS in elke brower actief, en als het nog kan moet je echt moeite doen om het uit te zetten via een speciaal instellingenscherm. En omdat je JS toch al gebruikt om te filteren, kan je net zo goed een class 'even' toevoegen aan de rij die je filtert. In je JS die de rij controleert kan je iets opnemen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
...
let iRij = 0;
let verborgen = false;
// ...
for(/* ... */) {
  // ...
  if (verborgen) {continue;}
  if (0 === iRij % 2) {
    rij.classList.add('even');
  } else {
    rij.classList.remove('even');
  }
  iRij++;
}

En vervolgens in de CSS iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
@media screen {
  /* ... */
  tr th,
  tr td {
    background:white;
  }
  tr.even th,
  tr.even td {
    background:lightgrey;
  }
}

Je zult bovenstaande code moeten aanpassen aan je eigen situatie, heel moeilijk zal dat niet zijn.
Gewijzigd op 08/09/2020 08:59:03 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.