excel file laden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 11:19:03
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een excelbestand waar ik verschillende data in heb staan.
De data wil ik cel per cel kunnen lezen, want ik heb niet alle data nodig, en ook niet in een tabel.
Ik wil de waarde van een cel opslaan in een variabele.
Bijvoorbeeld: $excelvariabele = cell(1, 3)
Het excelbestand waar alle waardes in staan is altijd hetzelfde, en dus voorgeprogrammeerd.

Weet iemand hoe ik een excelbestand cel per cel kan lezen?
Bedankt
~Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 01:38:19
 
Q S

Q S

13/07/2012 11:40:44
Quote Anchor link
Ik denk dat je hier wel verder mee komt

http://phpexcelreader.sourceforge.net/
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 12:07:33
Quote Anchor link
Ok bedankt,
het bestand wat ik download is een .php bestand, waar ik error codes van krijg als ik via internet naar die site ga.
Er zijn meer dan 400 regels, maar omdat ik alleen de text hoef te weten die in de cel staat heb ik alle functies van opmaak niet nodig.
Alleen het script voor de text op te vragen.
Hoe doe ik dat?
Bedankt
~Jeroen
 
Q S

Q S

13/07/2012 12:37:28
Quote Anchor link
Ik gebruik de class waarvan ik de link gaf en doe dan het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
require_once 'reader.php';
$data = new Spreadsheet_Excel_Reader();
$data->setOutputEncoding('CP1251');
$data->read("het bestand");

$cellData = $data->sheets[0]['cells'][$rij][$kolom];
?>


Je kunt er ook mee tellen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$aantalKolommen
= $data->sheets[0]['numCols'];
$aantalRijen = $data->sheets[0]['numRows'];
?>
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 12:54:03
Quote Anchor link
Bedankt, regel 7 lijkt me wat ik nodig heb.
Ik heb de 1e code gekopieerd, maar dan krijg ik deze errors:

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in F:\reader.php on line 261

Warning: require_once(Spreadsheet/Excel/Reader/OLERead.php): failed to open stream: No such file or directory in F:\reader.php on line 31

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Spreadsheet/Excel/Reader/OLERead.php' (include_path='.;C:\php\pear') in F:\reader.php on line 31

Wat kan ik hieraan doen?
Bedankt
~Jeroen

Toevoeging op 13/07/2012 12:55:37:

Edit: Op regel 5 heb ik "het bestand" vervangen door "F:\Book1.php"
Gewijzigd op 13/07/2012 12:54:43 door Jdog Silverblade
 
Q S

Q S

13/07/2012 12:59:01
Quote Anchor link
Heb je die OLERead.php ook gedownload? Ik denk dat je in reader.php even het path naar dit bestand aan moet passen
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 13:12:48
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je OLEread.inc bedoelt?
En het bestand is de variabele $sFilePath of waar staat die?
~Jeroen
 
Q S

Q S

13/07/2012 13:59:21
Quote Anchor link
Die bedoel ik inderdaad.
Hoe include reader.php die?

Ik heb ze in dezelfde map staan en in reader.php staat require_once 'OLERead.inc';
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 14:07:02
Quote Anchor link
In Reader.php staat op regel 31 dit:
require_once 'Spreadsheet/Excel/Reader/OLERead.inc';
(Orgineel OLERead.php, maar heb ik verandert.)
(OLERead.php werkt ook niet.)
 
Q S

Q S

13/07/2012 14:12:10
Quote Anchor link
Ik heb de versie die bij mij werkt even in een zip online gezet check je PM
Gewijzigd op 13/07/2012 14:12:25 door Q S
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 14:29:58
Quote Anchor link
Bedankt, het meerendeel van de foutmeldingen is nu weg :P
Ik heb er nu nog 1:

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in F:\reader.php on line 261

Ik zal meteen even line 261 kopieren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    function Spreadsheet_Excel_Reader()
    {

        $this->_ole =& new OLERead();      #Dit is line 261
        $this->setUTFEncoder('iconv');
    }

?>


Bedankt
~Jeroen
 
Q S

Q S

13/07/2012 15:05:05
Quote Anchor link
Ik denk het & teken weghalen maar weet dit niet zeker
 
Veur Heur

Veur Heur

13/07/2012 15:12:51
Quote Anchor link
Ik zou deze gebruiken http://phpexcel.codeplex.com/

Ondersteunt veel meer formaten namelijk.
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

13/07/2012 15:21:06
Quote Anchor link
@Q S:
zonder het vraagteken krijg ik geen foutmeldingen meer :)
ik heb dit gedaan, maar dat geeft niets als output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
require_once 'reader.php';
$data = new Spreadsheet_Excel_Reader();
$data->setOutputEncoding('CP1251');
$data->read("F:\Book1.xls");

$rij = 3;
$kolom = 1;
$cellData = $data->sheets[0]['cells'][$rij][$kolom];
echo $cellData;
?>


Toevoeging op 13/07/2012 16:59:16:

Iemand een idee??
Gewijzigd op 13/07/2012 15:21:22 door Jdog Silverblade
 
Q S

Q S

13/07/2012 23:57:45
Quote Anchor link
Sorry voor de late reactie. Weekend he. Wel vreemd ik gebruik deze class toch al geruime tijd om excel bestanden uit te lezen. Wat jij nu doet zou goed moeten zijn.....
Gewijzigd op 14/07/2012 00:03:01 door Q S
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

14/07/2012 09:26:20
Quote Anchor link
Bedankt.
Alles werkt prima, achteraf had ik ergens een typfout gemaakt :S
Bedankt voor de uitleg !
~Jeroen
 
Jdog Silverblade

Jdog Silverblade

20/07/2012 14:37:33
Quote Anchor link
Terugkomend op deze thread, weet iemand ook hoe ik in diezelfde .xls file data kan schrijven?
Ik heb dit geprobeert, zonder resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
require_once 'reader.php';
$data = new Spreadsheet_Excel_Reader();
$data->setOutputEncoding('CP1251');
$data->read("F:\Book1.xls");

$celldata = "Hallo";

$rij = 3;
$kolom = 1;
$data->sheets[0]['cells'][$rij][$kolom] = $celldata;
?>

Dit werkt dus niet, natuurlijk omdat op lijn 3 en 5 specifiek 'read' staat.
Weet iemand hoe ik in excel (.xls) data kan schrijven?
Bedankt
~Jeroen

Edit:
Op dezelfde site als van de reader die me werd gegeven heb ik ExcelWriterXML gedownload (http://sourceforge.net/projects/excelwriterxml/))
In de files staat mooi uitgelegd hoe je een nieuw bestand maakt, een nieuwe sheet toevoegt, opmaak etc. maar ik zie nergens hoe je data naar een cel kan sturen.
Weet iemand hoe dit kan?
Gewijzigd op 20/07/2012 14:51:29 door Jdog Silverblade
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.