Excel-bestand vanuit OneDrive downloaden als ODT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eddy E

Eddy E

19/09/2017 22:26:44
Quote Anchor link
Eigenlijk heel simpel... ik heb op Sharepoint (Microsoft-variant van Google Drive/iCloud) een Excel-bestand staan.
Daar is er de optie om die als ODT te downloaden, wat niet meer is dan een ZIP met een XML-bestand. Precies wat ik wil. Dat bestand open ik via OneDrive (browser).

Maar 'even inloggen' is niet mogelijk met PHP en/of cURL(). Alles draait op Javascript.
Er is 'toegang mogelijk' via een app met diverse sleutels, api-keys, REST-toegang... maar ik snap er de ballen niet van. En daarom ben ik hier ;)
Mijn webhosting ondersteund echter geen Composer en ik heb/krijg geen toegang tot diverse zaken. Eigenlijk enkel PHP en FTP.

Insluiten van het bestand kan wel via: https://hggnk-my.sharepoint.com/personal/e_erkelens_hervormdgiessenburg_nl/_layouts/15/WopiFrame.aspx?sourcedoc={7ce58ade-7b76-4f25-9c3d-f54a5824eb23}&action=embedview&ActiveCell='Rooster'!A8&wdHideGridlines=True&wdHideHeaders=True&wdDownloadButton=True
Downloaden als ODT kan via https://euc-excel.officeapps.live.com/x/_layouts/XlFileHandler.aspx?id=WOPIsrc%3Dhttps%253A%252F%252Fhggnk%252Dmy%252Esharepoint%252Ecom%252Fpersonal%252Fe%255Ferkelens%255Fhervormdgiessenburg%255Fnl%252F%255Fvti%255Fbin%252Fwopi%252Eashx%252Ffiles%252F7ce58ade7b764f259c3df54a5824eb23%26access_token%3DeyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJSUzI1NiIsIng1dCI6ImpOX1RsZ1otUUk0UHZpc2pTVnpKMW9ySnRnOCJ9%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%252EIChJRhlwEa6PdFloSSkiOP2t50ifjfDLBsnh1dKADRKvDT%252DLsGGWN9Nh%252Dtj4z0EbYqmrq5gCWShrQGVlgdynsz5x3VqgA8b8DeFqn9l3p%255FfasNtb1hig32UUW2HiJQZPyIoLxl3OFMjpCwyXBLG2pn0N76SfpZz2r67UmA%252DcumyMB3ykAl%252De9hlzRn2RJ%255F7%255Fcb1n0U6rZrJLIPBzQO%255FzBwTKJL39vTVfIhsLXCap5mVTMOXeKSx%255FlYzBq5KPZ5ysnpxdLgUajxy6R29s5Na6voMAHHFoFOmoO1kBg4uPkfAsGGWoSEebiB1SMSeVjUHPAFTa1ds%252DM1TT94ClO71P0A%26access_token_ttl%3D1505888680109&sessionId=12.3fe3a3e4cdf11.A267.1.E184.http%3A%2F%2Ftier0%3Fid%3Dhttps%253A%252F%252Fhggnk%252Dmy%252Esharepoint%252Ecom%252Fpersonal%252Fe%255Ferkelens%255Fhervormdgiessenburg%255Fnl%252F%255Fvti%255Fbin%252Fwopi%252Eashx%252Ffiles%252F7ce58ade7b764f259c3df54a5824eb2314.5.nl-NL5.nl-NL26.10037ffe8add7d05-Unlimited1.S24.TAknoKyGOkCZYCsPWizf1Q%3D%3D14.16.0.8610.795014.5.nl-NL5.nl-NL1.M1.N0.1.S&workbookType=FullWorkbook&workbookFileType=Odf&NoAuth=1&waccluster=NL1 (ik ben dan wel ingelogd...)

Het bestand is publiekelijk gedeeld en blijft dat ook voorlopig. Toegang beheren we via Sharepoint. Maar voor ontwikkeling staat hij even open. Via die link (hierboven) kan je ook het Excel-bestand downloaden. En dat kan ook wel, dat converteer ik wel daar ODT. Gaat dan via een cronjob-lopen eens per minuut.

Maar... hoe de **** download ik dat bestand met PHP?
Ik heb een APP aangemaakt (client-id: 9cd3e0d0-1806-4858-9687-6702b3f81c13 ) via https://apps.dev.microsoft.com/#/application/9cd3e0d0-1806-4858-9687-6702b3f81c13

Kan iemand mij even helpen? Ik zit me al dagen suf te lezen op Microsoft, maar echt vlekkeloos verloopt dat niet.
Ik ben wel thuis in PHP, maar dit gaat de abstractie boven mijn pet.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:21:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2017 23:14:11
Quote Anchor link
Composer kan je ook lokaal draaien, met de hoop dat je lokaal je site ontwikkelt.
Uiteindelijk is het na afloop van het ontwikkelen de kwestie om alles te uploaden/deployen.
 
Eddy E

Eddy E

20/09/2017 21:04:54
Quote Anchor link
Daar zit hem de kneep:... ik ontwikkel online zonder testomgeving. Wel even in een tijdelijke map die niet gelinkt is, maar dat geeft niet voor die 30 bezoekers per dag ;).
Nu heb ik ook weinig kaas gegeten van Composer en zou niet weten wat hij moet doen... het is toch gewoon een paar php-bestanden neerzetten op de FTP??? Althans, zo werkt Wordpress en phpBB bijvoorbeeld ook gewoon.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 21:13:40
Quote Anchor link
Composer is een stuk hulpmiddel om software waar je afhankelijk van bent (bijv. clients voor api's, classes van derden) mee te kunnen beheren en te kunnen updaten. Het haalt inderdaad op wat je nodig hebt, maar je hebt er wel een computer voor nodig.

Je kan ook zonder composer werken, maar dan moet je zelf de nodige dingen downloaden via de downloadsites. Composer is daarom een stuk handiger.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2017 09:21:00
Quote Anchor link
Als je toegang tot SSH hebt kun je composer gebruiken. https://www.antagonist.nl/blog/2017/02/composer/
 
Eddy E

Eddy E

24/09/2017 19:59:47
Quote Anchor link
Die toegang heb ik dus niet.
En composer gebruiken lukt dus niet.

Balen... inmiddels op Google-pagina 4 beland voor een oplossing... helaas niet gevonden.
Blijkbaar onmogelijk om met php/cURL een bestand van internet te downloaden...
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

24/09/2017 22:30:34
Quote Anchor link
Ik zou gewoon even lokaal PHP installeren, en dan lokaal Composer draaien. Vervolgens de hele boel uploaden.

Maar als je dan toch bezig bent kun je net zo goed lokaal WAMP http://www.wampserver.com/en/ installeren, en je kunt meteen lokaal ontwikkelen/testen/klooien.
 
Eddy E

Eddy E

26/09/2017 21:44:16
Quote Anchor link
Ga ik dat maar eens doen.
Heb al enkele avonden gespendeerd aan geneuzel met cURL() etc, maar dat gedoe met tokens etc is echt te lastig.
Mooiste zou zijn als ik gewoon een ODS kan downloaden (= zip met XML) die redelijk kaal is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/09/2017 16:07:00
Quote Anchor link
Zou toch interessant zijn om dit via OAuth enzo werkend te krijgen, op de goede manier.

Jouw probleem is niet uniek (een probleem is trouwens zelden uniek). Suggesties op stackoverflow wijzen in de richting van refresh-tokens, in combinatie met een "authorization code flow", zodat alles serverside/automatisch afgehandeld kan worden zonder tussenkomst van eindgebruikers.
 
Eddy E

Eddy E

27/09/2017 20:13:55
Quote Anchor link
Ja, die heb ik allemaal gelezen, maar gaat mij echt boven de pet.
Ik heb XAMPP geinstalleerd, Composer ook... maar dan ben ik de draad kwijt.
Kan wel een aanroep doen, maar die krijgt geen enkele respons waar ik iets mee kan.
Kan wel andere bestanden opgeven die respons moeten krijgen, maar die ontvangen ook niets.
Ook niet als dat bestand wordt aangeroepen en naar mij gemaild wordt (getest: werkt).

Ik snap dat men dingen wil beveiligen, maar als ik in de PHP mijn gebruikersnaam en wachtwoord kan zetten zou het veel handiger zijn. Net zoals met de IMAP van Outlook, die lukt namelijk wel zonder refresh-tokens en Oauth etc.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2017 20:39:20
Quote Anchor link
Eddy E op 27/09/2017 20:13:55:
Kan wel een aanroep doen, maar die krijgt geen enkele respons waar ik iets mee kan.
Kan wel andere bestanden opgeven die respons moeten krijgen, maar die ontvangen ook niets.

Kan je wat concreter zijn?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.