Explode, maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb de volgende string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Nou moet ik dat stukje tekst hebben. Hoe moet ik dat doen? Ik weet mvb explode...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:54:47
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 18:07:41
Quote Anchor link
Klopt.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:13:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$stukjeTekst
= end(explode(",", "getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst");
echo $stukjeTekst;
// output: stukje-tekst
?>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:15:24
Quote Anchor link
Paradox, dat had ik wel door, maar maar nu veranderen die getallen... en nu?

Ik heb dit al geprobeert:

explode([0-9999].','.[0-9999], $string);

maar dat werkt dus kennenlijk niet...
 
- Raoul -

- Raoul -

14/10/2010 18:15:31
Quote Anchor link
Kijk eens op php.net ;)
Daar staan genoeg voorbeelden??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:17:01
Quote Anchor link
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?
Gewijzigd op 14/10/2010 18:17:40 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:18:17
Quote Anchor link
Ja, maar niet met mogelijke getallen...

Toevoeging op 14/10/2010 18:23:32:

Paradox Nvt op 14/10/2010 18:17:01:
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?


Hoe bedoel je?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:23:58
Quote Anchor link
Snap totaal niet wat je bedoeld dan..
Staat de tekst altijd als laatste?
Indien ja, en indien alles ook met een komma gescheiden is maakt het niet uit welke en hoeveel getallen ervoor staan en zal mijn stukje code werken.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:51:09
Quote Anchor link
Even opnieuw:

Dit is mijn string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Die getal getal getal getal getal getal getal stukje tekst enz zijn bijv

0,1,1,5000,0,128,appelmoes

maar die 0, 1, 1, 5000, 0, 128 & appelmoes zijn misschien nu wel:

0,5,268,5000,0,128,peer

en telkens moet er dus appelmoes of peer uit komen... mbv explode..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/10/2010 18:52:15
Quote Anchor link
dat zou toch met dat stukje van paradox moeten kunnen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 19:05:03
Quote Anchor link
Lees de reply's nou eens door. Je hebt je antwoord allang binnen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 19:08:08
Quote Anchor link
Inderdaad, mijn stukje code gaat nog steeds werken.
Bewijst dan maar dat je m'n code zelf niet getest had.
 
Niek s

niek s

14/10/2010 20:47:47
Quote Anchor link
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...
Gewijzigd op 14/10/2010 20:48:37 door niek s
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 20:50:57
Quote Anchor link
Niek s op 14/10/2010 20:47:47:
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...


Als je tekst wel als laatste in de array (die explode returnt) staat..

Inderdaad, ik erger me vaak aan jouw soort vragen op dit forum btw.
Gewijzigd op 14/10/2010 20:51:18 door Wouter De Schuyter
 
Mar cel

Mar cel

14/10/2010 23:50:31
Quote Anchor link
Laat die jongen lekker knutselen met PHP, als je er aan ergert dan antwoord je toch lekker niet? ;)

@Delando:
De manier van paradox is al goed. Je wilt eigenlijk telkens het stukje na de laatste , opvragen als ik het goed begrijp? Dat kan idd door de functie explode() te gebruiken. Je krijgt dan een array terug, gebruik nu de end() functie om de laatste rij uit je array te selecteren en klaar ben je.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'blaat,1233121,dsadasd,213131132,peer';
$explode = explode(',', $string);
$last = end($explode);

echo $last; //uitkomst: peer
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.