Explode, maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb de volgende string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Nou moet ik dat stukje tekst hebben. Hoe moet ik dat doen? Ik weet mvb explode...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:13:18
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 18:07:41
Quote Anchor link
Klopt.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:13:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$stukjeTekst
= end(explode(",", "getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst");
echo $stukjeTekst;
// output: stukje-tekst
?>
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:15:24
Quote Anchor link
Paradox, dat had ik wel door, maar maar nu veranderen die getallen... en nu?

Ik heb dit al geprobeert:

explode([0-9999].','.[0-9999], $string);

maar dat werkt dus kennenlijk niet...
 
- Raoul -

- Raoul -

14/10/2010 18:15:31
Quote Anchor link
Kijk eens op php.net ;)
Daar staan genoeg voorbeelden??
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:17:01
Quote Anchor link
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?
Gewijzigd op 14/10/2010 18:17:40 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:18:17
Quote Anchor link
Ja, maar niet met mogelijke getallen...

Toevoeging op 14/10/2010 18:23:32:

Paradox Nvt op 14/10/2010 18:17:01:
Dalando, doet dat er iets toe hoeveel getallen of welke getallen er voor de tekststring staan?
Neen toch?


Hoe bedoel je?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 18:23:58
Quote Anchor link
Snap totaal niet wat je bedoeld dan..
Staat de tekst altijd als laatste?
Indien ja, en indien alles ook met een komma gescheiden is maakt het niet uit welke en hoeveel getallen ervoor staan en zal mijn stukje code werken.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

14/10/2010 18:51:09
Quote Anchor link
Even opnieuw:

Dit is mijn string:

getal,getal,getal,getal,getal,getal,stukje-tekst

Die getal getal getal getal getal getal getal stukje tekst enz zijn bijv

0,1,1,5000,0,128,appelmoes

maar die 0, 1, 1, 5000, 0, 128 & appelmoes zijn misschien nu wel:

0,5,268,5000,0,128,peer

en telkens moet er dus appelmoes of peer uit komen... mbv explode..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

14/10/2010 18:52:15
Quote Anchor link
dat zou toch met dat stukje van paradox moeten kunnen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2010 19:05:03
Quote Anchor link
Lees de reply's nou eens door. Je hebt je antwoord allang binnen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 19:08:08
Quote Anchor link
Inderdaad, mijn stukje code gaat nog steeds werken.
Bewijst dan maar dat je m'n code zelf niet getest had.
 
Niek s

niek s

14/10/2010 20:47:47
Quote Anchor link
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...
Gewijzigd op 14/10/2010 20:48:37 door niek s
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

14/10/2010 20:50:57
Quote Anchor link
Niek s op 14/10/2010 20:47:47:
code van Paradox werkt alleen niet als je tekst niet het laatste moment is.

Dalando leer asjeblieft eens PHP.. Dat je uberhaupt gaat proberen een character class te gebruiken in een explode, dan snap je echt niet waar je mee bezig bent...


Als je tekst wel als laatste in de array (die explode returnt) staat..

Inderdaad, ik erger me vaak aan jouw soort vragen op dit forum btw.
Gewijzigd op 14/10/2010 20:51:18 door Wouter De Schuyter
 
Mar cel

Mar cel

14/10/2010 23:50:31
Quote Anchor link
Laat die jongen lekker knutselen met PHP, als je er aan ergert dan antwoord je toch lekker niet? ;)

@Delando:
De manier van paradox is al goed. Je wilt eigenlijk telkens het stukje na de laatste , opvragen als ik het goed begrijp? Dat kan idd door de functie explode() te gebruiken. Je krijgt dan een array terug, gebruik nu de end() functie om de laatste rij uit je array te selecteren en klaar ben je.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'blaat,1233121,dsadasd,213131132,peer';
$explode = explode(',', $string);
$last = end($explode);

echo $last; //uitkomst: peer
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.