Explode probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/08/2010 22:07:09
Quote Anchor link
Beste mensjes, (ja, voor mij zijn jullie mensjes, de meeste dan)

Ik ben na lange tijd weer eens terug bij het PHP programmeren.
Nu heb ik alleen een klein probleempje met de explode functie.

ik heb nu een stuk text, bijvoorbeel.
Quote:
Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened, dit wil ik over houden


Nu wil ik dus alles na Stranger THINGS Have Happened overhouden.
Toevallig weet ik al dat het die zin is, want die is hiervoor al bepaald, alleen staat er dan "Stranger Things Have Happened".
Dus ik dacht in eerste instantie, PHP is niet zo pietluttig met hoofdletters,
$retval = explode($title, $text);
print_r($retval);
Helaas stond alles nog in 1 stuk.
Dus goed, ik ga er vanuit dat het hoofdletter gevoelig is, dus ik keurig alle 2 de waarden strtolower, en het zou moeten werken.
Maar helaas nogsteeds niet.

Nu heb ik de strtolower versie even geprint, en die hard-coded in de explode gezet.
Tot mijn stomme verbasing, werkt dit wel.
Heeft iemand hier een verklaarbare reden voor, en eigenlijk iets belangrijker, een oplossing?

Alvast Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:54:21
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/08/2010 22:21:52
Quote Anchor link
De syntax van explode
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array explode  ( string $delimiter  , string $string  [, int $limit  ] )
?>


Als je de delimiter zet op een spatie ofwel $delimiter = " " en de $string gebruikt voor de invoer van je tekst zal de uitkomt, een array voorzien zijn van alle gegevens die door een spatie waren gescheiden.

Kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a_Data
= explode (' ','Dit is een zin');
var_dump($a_Data);
?>


Want het lijkt er op dat je de functie explode() niet toepast zoals je hem zou behoren toe te passen. want een delimiter is dat gene wat de string doet scheiden van elkaar en elke segment in de array stopt onder een nieuwe key.
Gewijzigd op 17/08/2010 22:23:38 door Danny Roelofs
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/08/2010 23:05:23
Quote Anchor link
Dan doe ik het toch aardig goed, als ik de tekst wil scheiden op de title.
Maar het bizarre is juist dat hij het wel doet als ik het hard-coded erin zet, maar niet als ik een variable gebruik.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 23:32:40
Quote Anchor link
Werkt gewoon.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$var = 'Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened, dit wil ik over houden'
;

$arr = explode(strtolower('Stranger Things Have Happened'), strtolower($var));

echo '<pre>'.print_r($arr,true).'</pre>';

?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/08/2010 23:38:30
Quote Anchor link
Dit is dan een voorbeeldje wat werkt, zei het natuurlijk een basis, uiteindelijk zou je ook met regulare expressie's kunnen werken, maar dit gaat dan even om het feit hoe explode wel werkt.

Voorbeeldje wat hier prima werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $zin
= "Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
                Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened,
                 dit wil ik over houden"
;

        $a_Data = explode (' ',$zin);

        $s_Gezocht = 'tHiNgs'; // zoektocht is niet hoofdletter gevoelig, dus deze zoekstring kan.
        $b_Found = 0;
        foreach ($a_Data as $s_Content)
        {

            
            if (strcasecmp($s_Gezocht, $s_Content)==0)
            {

                $b_Found = 1;
            }

            if ($b_Found == 1)
            {

                $s_Result .= $s_Content.' '; // ik voeg er nu dan weer een spatie bij
            }

        }

        echo $s_Result;
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 23:39:08 door Danny Roelofs
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/08/2010 13:05:34
Quote Anchor link
Ik denk dat je mij bedoeling verkeerd begrijpt,
Het is de bedoeling dat hij het deel na "Stranger THINGS Have Happened" pakt,
dus "dit wil ik over houden".
Dus nu wil ik hem exploden op "Stranger THINGS Have Happened" en dan zou het gedeelte erna dus in de array moeten staan als los item.
 

18/08/2010 13:06:42
Quote Anchor link
Zit er geen html omheen ofzo?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/08/2010 13:12:44
Quote Anchor link
@Karl, bedankt voor de hint,
Er stond geen HTML omheen, maar wel een 2 spaties aan het eind, en daarop pakte hij hem dus niet.
 

18/08/2010 13:14:52
Quote Anchor link
Nico Kaag op 18/08/2010 13:12:44:
@Karl, bedankt voor de hint,
Er stond geen HTML omheen, maar wel een 2 spaties aan het eind, en daarop pakte hij hem dus niet.


Mooi :-).
Eigenlijk bedoelde ik, als het tussen html tags staat, dan kan je met DOM makkelijk filteren.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

18/08/2010 13:24:21
Quote Anchor link
Nico Kaag op 18/08/2010 13:05:34:
Ik denk dat je mij bedoeling verkeerd begrijpt,
Het is de bedoeling dat hij het deel na "Stranger THINGS Have Happened" pakt,
dus "dit wil ik over houden".
Dus nu wil ik hem exploden op "Stranger THINGS Have Happened" en dan zou het gedeelte erna dus in de array moeten staan als los item.


En die van @San dan, had je die al geprobeerd? want die werkt wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.