explode result naar integer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M Ypma

M Ypma

01/08/2006 22:57:00
Quote Anchor link
hallo,

wanneer ik "set-6" explode op "-", houd ik "set" en "6" over. Deze zullen standaard strings zijn. Nou heb ik die 6 nodig als integer. Hoe kan ik deze omzetten?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:38:08
 
Killerpuppy

Killerpuppy

01/08/2006 22:57:00
Quote Anchor link
hoe heb je hem nodig als integer?
 
M Ypma

M Ypma

01/08/2006 22:59:00
Quote Anchor link
een integer is een integer lijkt mij... ik wil hem gebruiken om te kijken of iets een bepaald aantal is. je kan de 6 niet gebruiken als het een string is
 
Killerpuppy

Killerpuppy

01/08/2006 23:02:00
Quote Anchor link
werkt dat niet ?

met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($var[2] == 6) {
echo "zes";
}
 
M Ypma

M Ypma

01/08/2006 23:08:00
Quote Anchor link
het gaat om ongeveer dit voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(count($var)>$explodedvar[1]) {
 return TRUE;
} else {
return FALSE;
}


het moet dus een integer zijn wil ik hem kunnen vergelijken met het getelde aantal.
Ik heb mijn oplossing inmiddels gevonden bij intval().
Bedankt voor de snelle reactie:)
 
Killerpuppy

Killerpuppy

01/08/2006 23:10:00
Quote Anchor link
oke.

graag gedaan
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2006 23:49:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar strval().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/08/2006 23:51:00
Quote Anchor link
PHP heeft automatische typecasting. Na die explode kun je met die '6' rekenen alsof het een int is.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2006 23:57:00
Quote Anchor link
Jan:
PHP heeft automatische typecasting. Na die explode kun je met die '6' rekenen alsof het een int is.

Toch heb ik daar af en toe problemen mee gehad. Ik gebruik vaak strval() dan werkt het zeker goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.