extensies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 11:39:59
Quote Anchor link
Hey guys,

Ik vraag me iets af. Beetje vreemde vraag wellicht.

Ik sla dus cache-bestanden op en die sla ik op in een "cache" map. Nu bedacht ik dat ik die cache-bestanden prima zonder extensie kan opslaan, want ze staan toch in een "cache" map dus het is duidelijk om wat voor bestanden het gaat.

Dus niet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
cache/
      foo.cache
      bar.cache
      baz.cache

maar zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
cache/
      foo
      bar
      baz

Is dat gebruikelijk? Is het slim? Of hebben extensies wellicht nog een ander nut, waardoor het niet slim is om ze weg te laten?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:13:20
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/07/2014 11:43:25
Quote Anchor link
- Aan de extensie kun je zien wat er in een bestand zit.

- Je kunt bestanden beveiligen op basis van de extensies.

- Je kunt via de extensie bepalen welk programma het bestand uitvoert.

Zit er PHP in een bestand, dan zou ik daarom gewoon de standaardextensie .php aanhouden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 11:48:51
Quote Anchor link
Ward, dankjewel voor je (razendsnelle) reactie. Even wat "tegenreacties" op jouw argumenten. Niet om jou te bekritiseren :) maar om even duidelijk te krijgen voor mezelf wat de meerwaarde voor mij is.

>> - Aan de extensie kun je zien wat er in een bestand zit.
Klopt, maar dat kun je ook aan de map(naam) zien waar de bestanden in staan.

>> - Je kunt bestanden beveiligen op basis van de extensies.
Klopt ook. Maar wat als die bestanden buiten je webroot staan?

>> - Je kunt via de extensie bepalen welk programma het bestand uitvoert.
Klopt ook. Voor cachebestanden weliswaar minder relevant.

>> Zit er PHP in een bestand, dan zou ik daarom gewoon de standaardextensie .php aanhouden.

Dit is wel grappig. Ik heb even getest, en als je een php bestand zonder extensie opslaat, werkt het gewoon prima. Best maf :)

Maar je zou dus kunnen zeggen dat je ze in sommige gevallen nodig hebt, en in andere gevallen niet per se. Hmmm... voor de consistentie dan toch maar overal gebruiken?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/07/2014 12:37:30
Quote Anchor link
Zelf zou ik een afbeelding eerder als /images/logo.png en liever nog als /i/l.png opslaan dan als /images/png/logo, maar als jij de tweede vorm logischer vindt voor je cache, moet je die gewoon gebruiken. ;-)

Als je een directory /cache/ hebt, dan heeft de extensie .cache gebruiken inderdaad geen zin, dat ben ik helemaal met je eens.
 
E vH

E vH

02/07/2014 12:40:54
Quote Anchor link
Ward van der Put op 02/07/2014 12:37:30:
Zelf zou ik een afbeelding eerder als /images/logo.png en liever nog als /i/l.png opslaan


Mag ik vragen waarom?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 12:46:13
Quote Anchor link
>> Als je een directory /cache/ hebt, dan heeft de extensie .cache gebruiken inderdaad geen zin, dat ben ik helemaal met je eens.

Oké... maar waarom zou je het in dit geval niet doen? Gewoon even uit nieuwsgierigheid he... want dan zou je bijv. ook kunnen zeggen dat je al je bestanden in directory "classes" geen .php extensie geeft, omdat er toch alleen maar php bestanden in staan.

Wat is voor jou dan de reden om in een "cache" directory geen extensie te gebruiken? Waar trek je zeg maar de grens?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/07/2014 12:51:12
Quote Anchor link
Elmar vH op 02/07/2014 12:40:54:
Ward van der Put op 02/07/2014 12:37:30:
Zelf zou ik een afbeelding eerder als /images/logo.png en liever nog als /i/l.png opslaan


Mag ik vragen waarom?

Omdat het 8 bytes bespaart in élk request om dat ene plaatje.

Dat is een micro-optimalisatie die vroeger substantieel meer opleverde, alleen geldt het achterliggende principe nog steeds. Het is even wennen, maar bijvoorbeeld /i/, /c/ en /j/ gebruiken in plaats van /images/, /css/ en /javascript/ is niet zo onlogisch.

Ozzie PHP op 02/07/2014 12:46:13:
Wat is voor jou dan de reden om in een "cache" directory geen extensie te gebruiken? Waar trek je zeg maar de grens?

Ik zou juist wél een extensie gebruiken. Je slaat er nu misschien alleen PHP-bestanden in op, maar wie zegt dat dit zo blijft? Juist een cache moet je ontwerpen voor groei, in de breedte (meer bestanden van hetzelfde) én in de diepte (meer functionaliteit).
Gewijzigd op 02/07/2014 12:54:28 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 12:58:56
Quote Anchor link
Ik zou juist wél een extensie gebruiken. Je slaat er nu misschien alleen PHP-bestanden in op, maar wie zegt dat dit zo blijft? Juist een cache moet je ontwerpen voor groei, in de breedte (meer bestanden van hetzelfde) én in de diepte (meer functionaliteit).

Ah oké, dan begreep ik je even verkeerd.

Stel dat ik nu een object serialiseer en opsla in een cache-bestand, hoe noem je dan de extensie van zo'n cache-bestand? De extensie .php lijkt me niet kloppen, want er staat geen php in.

En stel je hebt bijv. een directory met logbestanden, bijv. de apache log en de php log. Wat is daar dan een logische extensie voor? Ik zou niks anders weten dan simpelweg .log, maar dan heb je dus een mapje "logs" met bijv. een apache.log en een php.log. Raar, of niet raar?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/07/2014 13:49:56
Quote Anchor link
Goede vragen, maar misschien moeten we daarom terugkeren naar de hamvraag.

Wáárom gebruik je een extensie? In de eerste plaats vooral om duidelijk te "labelen" en "stickeren": een extensie plak je aan een bestand om te beschrijven wat erin zit.

Voor serialized PHP-objecten is .txt dan inderdaad logischer dan .php. Het is immers meer tekst dan PHP. Alleen... waarom dan niet voor absolute duidelijkheid gaan met bijvoorbeeld de dubbele extensie .txt.php of .serialized.php?

Iets kan twee dingen tegelijk zijn, dus we kunnen dat ook laten zien door er dan twee stickers op plakken, precies zoals je .js voor JavaScript hebt naast .min.js voor minified JavaScript.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 13:55:27
Quote Anchor link
Ah oké, goed punt. Da's inderdaad geen gek idee! Maar wat doe je dan met de extensie van een logbestand?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/07/2014 14:04:43
Quote Anchor link
Dan denk ik dat ingesleten gewoonten toch het meeste moeten gelden. Iemand die bij problemen op zoek gaat naar log files, zal naar de extensie .log zoeken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 14:08:44
Quote Anchor link
Allright... thanks voor het meedenken :)
Zijn van die dingen waar je eigenlijk weinig bij stilstaat, maar wat toch nuttig is om even over na te denken :)
 
Dos Moonen

Dos Moonen

02/07/2014 15:13:13
Quote Anchor link
Ik denk dat usability meespeelt. Het soort bestand afleiden aan de extensie (die dus deel van de naam is) lijkt makkelijker voor onzen hersenen dan het weet ik veel waar in de interface te moeten zoeken in welke map het bestand staat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/07/2014 16:05:27
Quote Anchor link
Dat zou zomaar kunnen Dos. We zijn er aan gewend waarschijnlijk. Maar strict gezien zou je dus alles, wellicht met uitzondering van index.php, zou je dus alles extensieloos kunnen doen :) Ergens ook wel komisch :)
 
Willem vp

Willem vp

03/07/2014 21:27:49
Quote Anchor link
> wellicht met uitzondering van index.php, zou je dus alles extensieloos kunnen doen

Als je Apache gebruikt is het een kwestie van een instelling in je httpd.conf wijzigen:

DirectoryIndex index

> Ergens ook wel komisch

Ik lach niet...

Bij Unix-achtige filesystems heeft een . geen specifieke betekenis. Het is gewoon een teken in je bestandsnaam. Extensies zijn iets wat tussen de oren van de gebruiker zit. Bij filesystems die onder MS-DOS of Windows worden gebruikt is de extensie echter een aparte namespace.

En eerlijk gezegd vind ik het voornamelijk irritant dat executables onder Windows per se een bepaalde extensie moeten hebben om ze te kunnen starten. En nog irritanter vind ik het dat de Explorer standaard de extensies verbergt, maar dat terzijde...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 22:35:46
Quote Anchor link
>> Dat vind ik ook irritant. Gelukkig kun je dat gedrag uitzetten.

Maar ben jij geen voorstanden van extensies dan? Omdat je zegt dat het iet is "wat tussen de oren van de gebruiker zit"?
 
Willem vp

Willem vp

06/07/2014 12:09:12
Quote Anchor link
Met mijn opmerking wilde ik niet aangeven dat ik tegen extensies ben, maar meer benadrukken dat onder Unix het begrip 'extensie' een dingetje van de gebruiker is. Unix zelf kent geen extensies.

Wel ben ik tegen de manier waarop Windows omgaat met extensies, maar het gaat een beetje buiten de scope van deze discussie om dat uit te leggen. ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/07/2014 13:21:49
Quote Anchor link
>> ... dat onder Unix het begrip 'extensie' een dingetje van de gebruiker is. Unix zelf kent geen extensies.

Ah oké, helder. Het is dus eigenlijk vooral om het ons, mensen, wat makkelijker te maken?

>> Wel ben ik tegen de manier waarop Windows omgaat met extensies, maar het gaat een beetje buiten de scope van deze discussie om dat uit te leggen. ;-)

Nou, laat het dan toevallig "mijn" discussie zijn... ;) Brand los zou ik zeggen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.