extern rss-bestand inlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »
Barman V

Barman V

11/01/2006 13:29:00
Quote Anchor link
Beste allen,

www.emerce.nl heeft een rss bestand met het laatste nieuws. Ik wil automatisch de laatste nieuwsberichten op mijn website hebben. Ik heb al heel het internet nagezocht over hoe ik een extern rss bestand moet uitlezen, maar ik kom er niet uit.
Dit heb ik als code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
<?php
/////////////////////
// cls  = class    //
// p_  = parameter //
// m_  = member    //
// a   = array     //
// n  = numeriek   //
// s  = string     //
// obj  = object   //
/////////////////////


$objErrorHandler = new clsErrorHandler();

define('XML_URL', 'http://www.emerce.nl/rss/hea.rss');

define('SIMPLEXML', 1);
define('DOM', 2);
define('XPATH', 3);

class clsErrorHandler {
  private $m_sError;
  
  function
__construct(){
    error_reporting(E_ALL);
    set_error_handler(array($this, 'errorHandler'));
  }
  
  function
errorHandler($p_nType, $p_sBericht, $p_sBestand, $p_nRegel){
    $p_sError = '';
    $p_sError = '
    <p>
      <span style="font-weight:bold;">Fout ['
.$p_nType.']:</span> '.$p_sBericht.'<br>
      <span style="font-weight:bold;">Regel:</span> '
.$p_nRegel.'
    </p>'
;
    $this->m_sError .= $p_sError;
  }
  
  function
getError(){
    if ($this->m_sError){
      $p_sErrorKader = '';
      $p_sErrorKader = '
      <div style="position:absolute; right:5px; top:5px; width:400px; border:1px solid #000000; padding:2px;">
        <span style="font-size:14px; font-weight:bold; color:#993300;">Fout(en) op deze pagina</span><br>
        '
.$this->m_sError.'
      </div>'
;
      return $p_sErrorKader;
    }
  }
}


class clsLeesXML {
  private $m_nParser = 0;
  
  function
__construct($p_nParser){
    $this->m_nParser   = $p_nParser;
  }
  
  function
laadXML(){
    $p_sInhoud  = '';
    switch ($this->m_nParser){
      case
SIMPLEXML:
        if ($objSimpleXML = simplexml_load_file(XML_URL)){
          foreach ($objSimpleXML->channel->item as $objItem){
            $p_sInhoud .= '
            <a href="'
.$objItem->link.'">'.$objItem->title.'</a><br>';
          }
        }
else {
          $p_sInhoud = 'Kan het XML document niet laden';
        }

      break;
      case
DOM:
        $objDOM     = new DOMDocument();
        if ($objDOM->load(XML_URL)){
          $objRootElement = $objDOM->documentElement;
          $aItemElementen  = $objRootElement->getElementsByTagName('item');
        
          foreach ($aItemElementen as $objHuidigElement){
            $aLinkElementen    = $objHuidigElement->getElementsByTagName('link');
            $aTitleElementen   = $objHuidigElement->getElementsByTagName('title');
            
            foreach ($aLinkElementen as $objItem){
              $p_sInhoud .= '
              <a href="'
.$objItem->textContent.'">';
            }

            foreach ($aTitleElementen as $objItem){
              $p_sInhoud .= $objItem->textContent.'</a><br>';
            }
          }
        }
else {
          $p_sInhoud = 'Kan het XML document niet laden';
        }

      break;
      case
XPATH:
        if ($objSimpleXML = simplexml_load_file(XML_URL)){          
          foreach ($objSimpleXML->XPath('//item') as $objDitItem){
            $p_sInhoud .= '
            <a href="'
.$objDitItem->link.'">'.$objDitItem->title.'</a><br>';
          }
        }
else {
          $p_sInhoud = 'Kan het XML document niet laden';
        }

      break;
      default:

        $p_sInhoud = 'Er is een fout opgetreden bij het selecteren van een XML-parser!';
    }

    return $p_sInhoud;
  }
}


//Titel van het document
$sPagina  = '
<h1>Nieuws vanuit emerce.nl</h1>'
;

//Het ophalen van de nieuwsberichten m.b.v. SimpleXML
$objXML    = new clsLeesXML(SIMPLEXML);
$sPagina  .= '
<h2>Ophalen met behulp van SimpleXML</h2>
'
.$objXML->laadXML().'<br>';

//Het ophalen van de nieuwsberichten m.b.v. DOM
$objXML    = new clsLeesXML(DOM);
$sPagina   .= '
<h2>Ophalen met behulp van DOM</h2>
'
.$objXML->laadXML().'<br>';

//Het ophalen van de nieuwsberichten m.b.v. XPath
$objXML    = new clsLeesXML(XPATH);
$sPagina   .= '
<h2>Ophalen met behulp van Xpath</h2>
'
.$objXML->laadXML();

$sPagina  .= $objErrorHandler->getError();

//het tonen van de opgehaalde nieuwsberichten
echo '
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
  <head>
  <title>XML document uitlezen</title>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
  <style type="text/css">
    BODY {
      font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
      font-size:12px;
    }
    H1 {
      font-size:18px;
    }
    H2 {
      font-size:14px;
      margin:2px 0px 0px 0px;
    }
  </style>
  </head>
  <body>
    '
.$sPagina;
    echo '
  </body>
</html>'
;
unset($sPagina);
?>


Als ik dit laad, dan doet hij erg lang met laden en geeft de melding dat 30 seconden zijn overscheden, of hij geeft een 500 error.

Een intern XML bestand kan hij wel uitlezen, maar waarom kan dat dan niet via extern, zoals hierboven?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:14:58
 
Eris -

Eris -

11/01/2006 13:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//define the source of the feed
define(feed,'http://feed.phpnieuws.nl/rss.xml');
//recive file form server
$xml_feed = file_get_contents(feed);
//create a xml phraser
$xml_praser = xml_parser_create();
//tell the vars to the xml phrasers
xml_parse_into_struct($xml_praser,$xml_feed,$xml_keys,$xml_index);
//lets phrase ^^
xml_parser_free($xml_praser);
//generate the headlines
for($i = 0; !empty($xml_index['TITLE'][$i]); $i++){
if($i == 0){
echo '<strong>Headlines van:<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">PHPnieuws</a></strong><br />';
}
else{

echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].
'</a><br />
'
;
}
}

?>



Volgens mij gaat dit sneller :P
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 15:53:00
Quote Anchor link
Grandioos bedankt. Ik ben je eeuwig dankbaar. Het werkt, dus ik kan weer ademhalen.

Wat ik heb ontdekt is dat het op mijn Abyss server niet goed gaat, maar dat het online wel goed gaat.
www.bvveen.com/phphulp.php
Maar mijn host ondersteund geen PHP5, dus kan ik mijn script online niet werkend krijgen.

Is er iemand die wil controleren of mijn bovenstaande script wel werkt? Aan die informatie heb ik namelijk heel veel. Ik wil namelijk verschillende manieren tonen om xml uit te lezen.

Alvast bedankt voor de moeite.
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 19:42:00
Quote Anchor link
Zou iemand het script kunnen testen?
Misschien vind je het script wel handig voor het afhandelen van errors en het lezen van xml bestanden.

Ik wil alleen weten of mijn code de juiste is om rss bestanden uit te lezen.
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 19:46:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik php5 heb maar ik wil het best uittesten van eris of van jou?
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 19:49:00
Quote Anchor link
Die van eris werkt bij mij, maar bij die van jou krijg ik een error op regel 21.

+typo+
Gewijzigd op 11/01/2006 19:53:00 door Kalle P
 
Eris -

Eris -

11/01/2006 19:54:00
Quote Anchor link
Die van mij werkt zeker op php 4.3.x en PHP5 ;)
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 20:10:00
Quote Anchor link
Allereerst bedankt voor het testen.
Ja die van Eris werkt bij mij ook. Kalle, ik denk dat jij geen PHP5 hebt, want jij krijgt error bij
private $m_sError;
Dit kan php4 niet lezen, daar is het:
var $m_sError;

Ik wil namelijk ook mijn scriptje sturen naar een bedrijf voor tbv een afstudeerplek, daarom is het zo belangrijk.

Zijn er nog mensen die het kunnen testen met PHP5?
Gewijzigd op 11/01/2006 20:11:00 door Barman V
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Graag gedaan, sorry dat ik je niet verder kan helpen.
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 20:30:00
Quote Anchor link
Geeft niet :)
Maar dit moet echt getest worden met PHP5, want PHP4 kent geen simpleXML, kan de DOM niet laden en kan dus ook niet met de XPath werken. PHP5 kan dat zeker wel, maar volgens mij staat mijn webserver zo geconfigureerd dat hij geen contact kan maken met een externe server.

Als er nog mensen zijn die willen testen. Heel graag.
 
Eris -

Eris -

11/01/2006 20:30:00
Quote Anchor link
Het wertk hier wel alleen wel erg langzaam
 
Barman V

Barman V

11/01/2006 20:43:00
Quote Anchor link
THX. Ik zal de resultaten opsturen. Hij is langzaam omdat hij 3x de nieuwsberichten ophaalt.

Het resultaat van de SAX manier is te zien op:
http://www.bvveen.com/emerce.php

Ik heb maar alles omgebouwd, zodat het werkt met PHP4. Hij doet het nu niet met de DOM, SIMPLEXML en XPath helaas. Maar wel met SAX.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.