externe input 'opschonen'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2019 23:03:13
Quote Anchor link
Hoe kun je een externe value die door de gebruiker is ingevoerd, bijv. een POST of een GET parameter het beste 'opschonen'?

Stel je krijgt bijv. een $_POST['foo'] binnen. Hoe ontdoe ik die $_POST['foo'] dan van eventuele schadelijke karakters?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:08:54
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 00:28:40
Quote Anchor link
Bij voorkeur laat je gebruikersinvoer ongewijzigd. Als je dit moet aanpassen ("opschonen") geeft dat toch al min of meer aan dat het niet de goede vorm had?

Als je de gebruiker geen foute invoer wilt laten geven kan het vaak helpen als je de gebruiker simpelweg geen keuze geeft; gebruik een radiobutton of dropdown voor invoer in plaats van een open tekstveld. Of construeer zelf nieuwe formulierelementen waarbij het beter vastligt wat "correcte" invoer is.

En dan heb je daar nog altijd validatie voordat je het formulier verwerkt. Keur "foute" invoer gewoon af als deze niet goed is.

Tot slot heb je escaping zoals htmlspecialchars() voor de HTML-context en real_escape_string() voor de (my)SQL(i)-context (en zo zijn er wel meer voor andere contexten). Als je dit consequent toepast kan data nooit iets kwaads uitspoken.

Dit alles bij elkaar lijkt mij beter dan wat jij probeert te doen wat veel lijkt op "escape on input". Dit is waarschijnlijk niet de oplossing voor jouw probleem. Het beste devies wat gegeven kan worden lijkt mij nog steeds "filter input, escape output" - en dit gewoon overal consequent toepassen.
Gewijzigd op 29/01/2019 00:31:04 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 00:36:34
Quote Anchor link
Ik zal even toelichten wat ik bedoel ... ik bedoel eigenlijk of er iets generieks is waarmee je iedere input value kunt "schoonmaken". Ik wil dat verwerken in een functie of method, dat ik daar iedere POST waarde even doorheen gooi waardoor de kwalijke elementen eruit worden gefilterd. En met kwalijke elementen bedoel ik dan vreemde/verboden karakters (denk bijv. aan sql-injectie).

Ik heb het dus niet over het controleren van het datatype (is het een string, is het een getal enz.), maar puur over het wegwerken van schadelijke tekens. PHP heeft bijv. wat sanitize functies: http://php.net/manual/en/filter.filters.sanitize.php

>> Als je de gebruiker geen foute invoer wilt laten geven kan het vaak helpen als je de gebruiker simpelweg geen keuze geeft; gebruik een radiobutton of dropdown voor invoer in plaats van een open tekstveld.

Dat klopt wel, maar jij weet ook dat je dat kunt manipuleren en dat je dus nooit zeker bent van wat je binnenkrijgt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 00:45:20
Quote Anchor link
Sanitizing manipuleert ook, dus dan pas je dingen aan, dus dan hadden ze eigenlijk al niet de goede vorm, net zoals bij typecasts :).

Quote:
kwalijke elementen

Deze verschillen per context. Dus als je gewoon escaped in de context waarin je deze data gebruikt is er niets aan de hand. Wat jij probeert te doen is alles escapen voor alle contexten waar je data mogelijk in gaat gebruiken? Dit is simpelweg niet praktisch. En zorgt ook voor problemen als je data later wilt bewerken, dan moet je mogelijk de escaping weer ongedaan maken. Het is gewoon handiger om de originele, rauwe, data op te slaan en deze gewoon op de juiste manier te behandelen wanneer je deze in een bepaalde context wilt gebruiken.

Quote:
Dat klopt wel, maar jij weet ook dat je dat kunt manipuleren en dat je dus nooit zeker bent van wat je binnenkrijgt.

Daarom zou je alles ook altijd (aan de serverzijde) moeten valideren als het van een voorgeschreven vorm dient te zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 01:21:26
Quote Anchor link
Ik snap wel wat je bedoelt hoor, maar ik hoopte dat er een soort generieke opschoonfunctie bestond.

Dus stel je krijgt in plaats van een naam iets als "jan ' OR 1=1" binnen, dat die generieke functie daar dan bijv. "jan OR 1=1" van zou maken. Maar als een dergelijke generieke functie niet bestaat dan houdt het op.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 02:00:40
Quote Anchor link
Nee die is er bij mijn weten niet.

Daarnaast is het ook geen goede oplossing om schadelijke karakters te verwijderen, omdat je daarmee effectief de oorspronkelijke invoer aanpast wat sowieso niet iets is wat je zou moeten doen. Escapen in het gebruik lijkt mij beter. Op die manier pas je de mogelijke betekenis van invoer ook niet aan. Als iemand een enkele quote bedoeld dan is het niet aan het programma om te "second guessen" wat dit betekent. De data dient enkel veilig in het gebruik te zijn. Bedoelde de gebruiker toch iets anders dan een quote kan 'ie deze gewoon aanpassen of krijgt 'ie te horen dat dit onjuiste invoer is nog voordat er iets wordt opgeslagen.

Beschouw het als het dragen van kleding. Je past deze aan aan het weer, je draagt niet alles over elkaar aan om maar voorbereid te zijn op elk weertype...
Gewijzigd op 29/01/2019 02:02:51 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 10:08:30
Quote Anchor link
>> je draagt niet alles over elkaar aan om maar voorbereid te zijn op elk weertype...

Hmm ... misschien een gat in de markt? ;-)

Thanks voor je antwoord!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2019 15:46:28
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/01/2019 01:21:26:
Dus stel je krijgt in plaats van een naam iets als "jan ' OR 1=1" binnen, dat die generieke functie daar dan bijv. "jan OR 1=1" van zou maken.

Ik doe juist het omgekeerde. Als ik in een parameter iets meekrijg wat ik niet verwacht (dus bijvoorbeeld iets-wat-geen-cijfer-is in een numeriek ID), dan krijgt zo iemand een vinkje (sessie, IP, ...). Bij meer dan x-vinkjes binnen een bepaalde tijd: voor een bepaalde tijd buitengesloten.

Niet alleen om die "prutsers" een beetje terug te pesten, maar andersom weet je het ook maar nooit. Het is elke week weer een keer maandagochtend, en je kunt natuurlijk altijd iets over het hoofd zien. Op deze manier kunnen ze in ieder geval niet heel veel proberen binnen een bepaald tijdsbestek (en dan heb ik ondertussen wel een keer de tijd gehad om me over het log te buigen).

Voorbeelden van dingen die "niet mogen":
- HTML opmaak (of in ieder geval <script> tag) in "normale tekstvelden" (bijvoorbeeld naam).
- <script> tag of accolades in user-agent string.
- ".." in iets wat naar een bestandsnaam vertaalt/verwijst.
Niet dat dit alles tegen houdt, maar het zet in ieder geval de rem op de "prutser" die z'n lijstje met mogelijke aanvalsvectoren eens langs loopt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 16:16:30
Quote Anchor link
Ik snap wat je zegt Rob, maar dat kun je dus niet generiek (algemeen geldend) doen. Want dan krijg je wat Thomas zegt. Stel iemand schrijft een bericht met daarin .. "Ik stond daar .. en toen ineens". Dat is in dat geval valide input, maar in het geval van een bestandsnaam niet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 16:50:38
Quote Anchor link
Als je foute rommel wilt weren, schrijf dan voor wat wel mag (whitelist) in plaats van wat niet mag (blacklist). Nadeel van laatstgenoemde methode is dat deze effectief nutteloos is als je een "illegale case" vergeet.

Ik snap de redenering van @Rob ook wel, het kan soms handig zijn om je voelsprieten te gebruiken maar daarmee geef je wel een waardeoordeel over ingevoerde data. En dat is interpretatie. De betekenis hangt dan ook weer af van de (mogelijk taalkundige) context waarin je deze gebruikt. Code en machines zijn daar niet zo sterk in, en het lijkt mij al helemaal lastig om hier iets generieks voor te maken.

Over dat "iets-wat-geen-cijfer-is in een numeriek ID". Hier kun je op verschillende manieren mee omgaan. Stel dat je een lap code hebt waarmee je een record kan ophalen: code.php?id=xyz. Nu kun je wél aannames doen, sterker nog, je mag hier afdwingen dat $_GET['id'] (xyz) een auto-increment id is. Hier kun je dus, nog voordat je een query uitvoert, $_GET['id'] valideren (filter input). Maar wat voor controle gebruik je hier? is_numeric()? filter_var() (met extra parameters zou dit kunnen wellicht)? Wat ook geregeld gebeurt is dat $_GET['id'] simpelweg getypecast wordt naar een integer.

Maar in sommige van deze "validaties" pas je dus mogelijk de invoer aan, dus dat zou dan al inhouden dat de oorspronkelijke vorm niet goed was. Op dat moment ben je dus mogelijk een query aan het uitvoeren die weliswaar syntactisch correct is, maar semantisch onzinnig is en/of nooit een (zinnig) resultaat zal opleveren.

De code zou zo moeten werken dat de query uberhaupt niet werd uitgevoerd indien de invoer niet van de goede vorm was. Of dus meer in het algemeen: is de invoer niet van het goede formaat dan mag je alles gewoon staken. Dit eindeloos proberen te (her)verpakken en om te vormen (en op voorhand "veilig" te maken) is eigenlijk niets meer dan recht proberen te buigen wat al krom was, en zelfs dan is er geen garantie voor succes omdat je simpelweg niet weet of de omzetting wel iets opleverde wat zowel geldig maar ook zinnig (en ook als zodanig bedoeld) was.

Omdat machines niet sterk zijn om te bepalen wat je eigenlijk bedoelde, kun je ze beter precies vertellen wat je bedoelde. En als dit niet voldoet: computer says no. Try again.

Eigenlijk zou een gebruiker gewoon vrij moeten zijn wat deze ergens invult, binnen de kaders die daarvoor bestaan. Treedt iemand echter buiten de gebaande paden moeten ze niet vreemd opkijken als ze op den duur poep aan de schoenen hebben.
Gewijzigd op 29/01/2019 16:53:03 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 17:12:43
Quote Anchor link
>> Hier kun je dus, nog voordat je een query uitvoert, $_GET['id'] valideren (filter input). Maar wat voor controle gebruik je hier? is_numeric()? filter_var() (met extra parameters zou dit kunnen wellicht)?

Wat is volgens jou in zo'n geval de beste validatie en waarom?

>> De code zou zo moeten werken dat de query uberhaupt niet werd uitgevoerd indien de invoer niet van de goede vorm was.

Dat is inderdaad ook mijn insteek. En toch zie je soms best opmerkelijke dingen.

Dan wordt bijv. www.schoenenkopen.nl/product.php?id=poepschoen onderwater keurig getypecast naar een integer met waarde 1 waardoor je daadwerkelijk een product krijgt te zien.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/01/2019 18:04:12
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/01/2019 17:12:43:
Dan wordt bijv. www.schoenenkopen.nl/product.php?id=poepschoen onderwater keurig getypecast naar een integer met waarde 1 waardoor je daadwerkelijk een product krijgt te zien.

Nee, dat is 0. ;-)

https://3v4l.org/qP2DQ

Je voorbeeld geeft wel duidelijk aan dat de vraag bepaalt wat vervolgens acceptabele antwoorden op die vraag zijn.

Enne, 42 is het antwoord op alles.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 19:22:53
Quote Anchor link
Haha lol ... ik had verwacht dat ie naar 1 zou typecasten, hahaha.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 19:47:42
Quote Anchor link
Quote:
Wat is volgens jou in zo'n geval de beste validatie en waarom?

Eh, je zou filter_var() kunnen gebruiken I suppose, maar ik gebruik een regexp.

Dit is niet zozeer "het beste", maar "het doet wat ik wil en wat de bedoeling is": een positief geheel getal met ten minste de waarde "1". Dit is wat het (zou) moet(en) zijn, dus dat is waar ik op controleer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 20:48:10
Quote Anchor link
>> maar ik gebruik een regexp.

Kun je eens laten zien hoe?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 21:04:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function isIndex($in) {
    return preg_match('#^[1-9][0-9]*$#', $in) === 1;
}

?>


Gotcha/little known fact: het meta karakter $ accepteert ook één linefeed karakter (\n), dus wellicht doe je er nog verstandig aan om $in te trimmen.

Alternatief is filter_var, maar blijkbaar boeit het die validatiefilter ook niet of er een linefeed in zit...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$test
= "12\n";

function
isIndex($in) {
return preg_match('#^[1-9][0-9]*$#', $in) === 1;
}

if (isIndex($test)) {
    echo 'waffles<br>';
    var_dump($test);
}
else {
    echo 'no waffles<br>';
    var_dump($test);
}


?>
<hr><?php

function isIndexToo($in) {
    return filter_var($in, FILTER_VALIDATE_INT, array('min_range' => 1));
}


$result = isIndexToo($test);
if ($result === false) {
    echo 'no waffles<br>';
    var_dump($result); // false
} else {
    echo 'waffles<br>';
    var_dump($result); // typecast to int
}
?>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2019 21:11:09
Quote Anchor link
Andersom gaat filter_var wel weer goed met arrays om (geeft er geen warning op), terwijl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$in = $_GET['id'] ?? 1;
preg_match('#^[1-9][0-9]*$#', $in); //<- warning bij ?id[]=1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 21:15:15
Quote Anchor link
thanks :)

@rob ... je zou dan dus nog moeten testen of het een string is bedoel je?
Gewijzigd op 29/01/2019 21:17:06 door Ozzie PHP
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2019 22:02:41
Quote Anchor link
Of bijvoorbeeld is_scalar().
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2019 22:16:29
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/01/2019 21:15:15:
je zou dan dus nog moeten testen of het een string is bedoel je?

Alles in $_GET en $_POST is sowieso een string als het geen samengesteld type (array) is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/01/2019 22:44:54
Quote Anchor link
>> Of bijvoorbeeld is_scalar().

Ah oké.

>> Alles in $_GET en $_POST is sowieso een string als het geen samengesteld type (array) is.

Ja klopt, maar het kan dus ook een array zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.