Extra forum/Scripts categorie: Tips/Snippets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Daarnaast zouden hier gewoon tips gepost kunnen worden van dingen die vaak mis gaan tijdens het scripten. Gewoon even een simpel voorbeeldje van wat ik bedoel:


-------------------
Bij een inlogcontrole wordt vaak de volgende SQL-code gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = MD5('"
.mysql_real_escape_string($_POST['password'])."')";
?>


In eerste instantie lijkt hier niets mis mee, maar veel mensen weten niet dat op deze manier het wachtwoord keurig netjes onbeschermd in de SQL-logs komt te staan.
Gebruik daarom liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = '"
.md5($_POST['password'])."'";
?>


Op deze manier komt het md5() gehashte wachtwoord in de logs te staan en kan niemand het wachtwoord dus nog achterhalen.
------------------

Dit is toch iets waarmee mensen redelijk vaak de fout in gaan en er is geen echte plek om dit soort tips/snippets te posten.

Laat eens horen wat je van het idee vindt.

Groet
Newb

edit:
Thx SanThe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:24:31
 
- SanThe -

- SanThe -

21/07/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Ik vind dat wel een goed idee.
Quote:
password = ..... $_POST['username']

=> password = ..... $_POST['password']
 
- -

- -

21/07/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:50:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 21.07.2008 15:44:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Heb je het topic en de reactie uberhaupt gelezen?
 
- -

- -

21/07/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Quote:
Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Quote:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Die staan er nu ook al in regelmatig om keihard te worden afgeschoten. Zoals jij het zegt moet het blijven zoals het is en dat is het punt van TS dat het nie zo is
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Kleintje die vooral handig kan zijn bij formpjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

?>

Dan kan je gemakkelijk voor-ingevulde waarden in je formulier zetten, tenzij de gebruiker al iets gepost heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="text" name="naam" value="' . htmlentities(ifset($_POST['naam'], 'je voornaam'), ENT_QUOTES) . '">';
?>


Dankzij de reference (het &-tekentje voor $x) kan je niet-bestaande variabelen meegeven zonder dat PHP boos wordt. Nadeel is wel dat je alleen maar variabelen mee kan geven, en dit bijvoorbeeld niet zal werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ifset('a', 'b'); // levert error op
?>


edit: En omdat ik de bestanden toch toevallig open heb staan, deze 2 heb ik gisteren nog gemaakt. Bleken wel handig te zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function array_validate($callback, array $input) {
    foreach($input as $value) {
        if(!call_user_func($callback, $value)) return false;
    }

    
    return true;
}

?>

Hiermee kan je gemakkelijk een hele array testen tegen een bepaalde functie. Zodra een enkele waarde niet voldoet, stopt hij met testen en geeft hij 'false' terug. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummers
= array(1, 2, 3, 4, 5);
var_dump(array_validate('is_int', $nummers)); // geeft true

$meer_nummers = array(1, "2", 3.1);
var_dump(array_validate('is_int', $meer_nummers)); // geeft false
?>

Het verbaasde me een beetje dat PHP niet standaard zo soort functie heeft.

En als laatste, een one-liner om je gegenereerde code een beetje netjes te houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function str_indent($text, $depth = 1) {
    return implode("\n", array_map(create_function('$s', 'return "' . str_repeat("\t", $depth) . '$s";'), explode("\n", $text)));
}

?>

Je gooit er een lap tekst in, en er komt een lap tekst met $depth maal een tab teken op iedere regel uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Sorry, je hebt gelijk Jacco, ik formuleerde het verkeerd; Ik bedoelde dat er een aparte categorie voor de snippets moet komen :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Jelmer kan aan mij liggen maar kun je jou probleem niet oplossen door gewoon

function ifset($var = null)
{
return $var;
}

Te doen? in dat geval krijg je met een gevulde waarde de waarde terug en anders krijg je null terug. en nu kun je wel vaste waarden doen zoals ifset('a')
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Inderdaad Jelmer, dat soort dingen!

Maar dit topic was alleen om even het idee aan te dragen, niet om hier al allerlei scripts neer te gooien. Dat kan altijd nog als de meerderheid het géén goed idee vindt.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:05:00
Quote Anchor link
Jacco, dan zal je een Notice van PHP krijgen omdat je een variabele aanroept die niet bestaat.
 

21/07/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 21.07.2008 15:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
function array_validate($callback, array $input) { ?>

Bedoel je niet:
function array_validate(array $input, $callback) {

Verder vind ik het ook wel een goed id, maar het moeten dan wel goede snippetes zijn dus niet iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for ( $i=0; $i <= 10; $counter++) {
    echo "blaat" . $i;
}
?>

Om maar een veel te simpel en lomp voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Eerst wel, maar toen dacht ik, "laat ik dezelfde volgorde gebruiken als array_map" en heb ik het verandert. Ik heb de voorbeelden even verandert zodat de volgorde weer klopt ;)
 
B a s
Beheerder

B a s

21/07/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Heb een categorie 'snippets' aangemaakt. Als je nu scripts toevoegt kun je deze kiezen :). Goed idee, tnx!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de nieuwe categorie er nog niet bij staat omdat er nog geen snippets in staan?

Goed idee trouwens, is ook leuk om die kleine dingetjes, zoals van Jelmer, te ontdekken, dat met ifSet() vind ik wel leuk. Daar kun je nog eens in gaan bladeren als je niets te doen hebt, ontdek je toch nog leuke dingen.
 
- -

- -

21/07/2008 22:27:00
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Ja, dit is denk ik een goeie toevoeging voor PHP Hulp!

Lol @ iCrhis.nl tekst-onder-naam-gedoe..
 
- -

- -

21/07/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Het is iChris.nl voor jou Tommy! :) hehe
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/07/2008 22:40:00
Quote Anchor link
En dat was het moment waarop het niveau daalde \
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Het zijn denk ik niet de 'normale' snippets, maar toch echt de wat beknoptere, kleine, nuttige en effeciënte (?) stukjes code die de programmeurs hier gebruiken om hun code te verbeteren, aan te vullen en hun programmeren te versnellen.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/07/2008 01:26:00
Quote Anchor link
Mooie nietszeggende stelling Tommy, maar mooi geprobeerd ;-).

Nice snippets Jelmer! De MD5 is ook nieuws voor mij..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.