Fatal error: Can't use function return value in write contex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc Cools

Marc Cools

26/09/2009 08:25:00
Quote Anchor link
Dit stukje code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$_path

            = isset($_SERVER('PATH_INFO'))
            ?
$_SERVER('PATH_INFO')
            : @
getenv('PATH_INFO');
?>

geeft deze foutmelding:

Fatal error: Can't use function return value in write context in C:\xampp\htdocs\thf\THF\core\class.urihandler.php on line 37

Wat is hier aan de hand? Ik begrijp er niets van.


P.S.: Weet iemand een goede tutorial over het inlezen van de uri.

Thanks,
Marc
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:00:30
 
Noppes

Noppes

26/09/2009 09:31:00
Quote Anchor link
ten eerste is het $_SERVER['PATH_INFO']
te tweede ben je zo wazig als de pest met je PS
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/09/2009 09:41:00
Quote Anchor link
Je mag die get_env niet in de verkorte if/else zetten.
Stop hem in een variabele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$path_info
= ...
?>
 
Marc Cools

Marc Cools

26/09/2009 10:13:00
Quote Anchor link
He Noppes,

Bedankt om de stomme fout van mij te zien. De foutmelding was te eenvoudig voor mij. :)
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

26/09/2009 11:21:00
Quote Anchor link
Quote:
$_SERVER('PATH_INFO')
Dit is een array... Geen functie...

Quote:
Je mag die get_env niet in de verkorte if/else zetten.
Stop hem in een variabele:
Is dat nieuw?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/09/2009 17:23:00
Quote Anchor link
@ Jan Willem:
nee, da's niet echt nieuw. Voorbeeldje: je kunt met empty alleen een variabele checken, niet de return-waarde van een functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);

    function
test () {
        return true;
    }

    
    if (empty (test ())) {
        // doe iets
    }
    else {
        // doe iets anders
    }
?>

Output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Can't use function return value in write context in /var/www/g21658/jankoehoorn.nl/HTML/test.php on line 9
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.