Fatal error: Can't use function return value in write context in *** on line 17

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

05/01/2013 11:17:51
Quote Anchor link
Met deze code krijg ik deze error: Fatal error: Can't use function return value in write context in *** on line 17

in dit geval is line 17 wel line 7 aangezien ik wat overbodige code heb weggelaten.

Wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$inv9
=mysql_query("SELECT * FROM sites") or die(mysql_error());
$counter2=0;
    while($row9 = mysql_fetch_array($inv9)) {
        if($row9['kl1']>0) {
        $inv10=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE code='".$row9['code']."' and sec=3600") or die(mysql_error());
            if (mysql_num_rows($inv10) = 0) {
            $counter2=$counter2+1;
            }
        }

        if($row9['kl24']>0) {
        $inv11=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE code='".$row9['code']."' and sec=86400") or die(mysql_error());
            if (mysql_num_rows($inv11) = 0) {
            $counter2=$counter2+1;
            }
        }
    }

?>
Gewijzigd op 05/01/2013 11:19:23 door Louis Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:25:10
 
Wouter J

Wouter J

05/01/2013 11:19:21
Quote Anchor link
En wat is regel 17?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

05/01/2013 11:19:42
Quote Anchor link
line 7

dit dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (mysql_num_rows($inv10) = 0) {
?>
Gewijzigd op 05/01/2013 11:20:07 door Louis Deconinck
 
Wouter J

Wouter J

05/01/2013 11:22:55
Quote Anchor link
Je hebt in PHP verschillende operators die iets met een = te maken hebben, maar die zijn erg verschillend.

Zo is de `=` een assignment operator, hiermee geef je een waarde aan een variabele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$name
= 'Wouter';
echo $name; //>> Wouter
?>


Maar je hebt ook een `==` operator, dit is een comparisation operator. Deze vergelijkt 2 waardes met elkaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump('foo' == 'foo'); //>> bool(true)
?>


Je hebt ook nog een `===` operator, die vergelijkt strict met elkaar. De == kijkt namelijk niet naar het type, dus `0 == '0'` maar de `===` operator kijkt wel naar het type:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump('0' === 0); //>> bool(false)
?>


Lees nu nog eens je foutmelding, vertaal hem eens en kijk wat je fout hebt gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.