Fatal error: Class 'mysqli' not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 21:21:18
Quote Anchor link
Wanneer ik de volgende methode uitvoer krijg ik de volgende foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function Connect()
        {

            $mysqli = new mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {

                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
        }
    }
}

?>


Fatal error: Class 'TEST\mysqli' not found op regel 8'

mysqli is wel geïnstalleerd. Dit heb ik ook gecontroleerd. Waar zit hier de fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:39:11
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:37:35
Quote Anchor link
Omdat je Namespaces gebruikt zoekt php de class mysqli in je eigen namespace TEST.
Daar is de class echter niet te vinden. De class is in de global namespace te vinden.
en dat kun je aangeven door voor de classnaam een \ te schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new \mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
?>


Je krijgt dit met alle standaard PHP classes zoals bijvoorbeeld ook DateTime.
Gewijzigd op 20/11/2014 21:38:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:09:49
Quote Anchor link
Ok het probleem met de namespace heb ik inmiddels opgelost. Nu zit ik met het volgende probleem.
Wanneer ik een connectie wil openen op de volgende manier krijg ik de volgende foutmelding:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function ConnectieOpenen()
        {
            $mysqli = new \mysqli('localhost', '**', '**', '**');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {
                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
            return $mysqli;
        }
    }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
namespace TEST
{
    include ('DB_Connectie.php');
    
    class DL_Account extends BL_Account
    {    
        public function SelectAllAccounts()
        {            
            $DB_Connectie = new DB_Connectie();
            $DB_Connectie->ConnectieOpenen();
            $result = mysqli_query($mysqli, "SelectAllAccounts") or die("Query fail: " . mysqli_error());                        
            return $result;    
        }
    }
}


Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in ... on line 11

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in ... on line 11
Query fail:
Gewijzigd op 20/11/2014 22:16:50 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 22:14:32
Quote Anchor link
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:24:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 22:14:32:
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)


Hierop krijg ik nu de volgende foutmelding:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in ... on line 11
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:30:37
Quote Anchor link
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:36:57
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.


Oke ik zie het al inderdaad;) Het werkt
Gewijzigd op 20/11/2014 22:52:55 door Danny van Kempen
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:44:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
  = ...
$dl_account = ...

$dl_account->sellectAllAccounts($mysqli);

?>


Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
= ...
$dl_account = new DL_Account($mysqli, ...);

$dl_account->sellectAllAccount();

?>


Of iets vergelijkbaars
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:53:24
Quote Anchor link
Ok ja het werkt. Was iets te snel met reageren;) Toch heel erg bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.


Hmmm Dos oké ik had al eerder op dit board dezelfde opmerking gelezen. Blijkt dus dat het wel kan werken maar vindt je het netjes? Ik zou dan toch voor één van de twee kiezen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

21/11/2014 09:32:20
Quote Anchor link
Netjes is inderdaad iets anders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.