fb graph API posten op pages

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

01/03/2021 08:47:42
Quote Anchor link
Ik probeer dus een post op een PAGE te plaatsen:

eerst zie ik bij access tokens debugger dat ik alle rechten heb geactiveerd bij een type: user:
https://developers.facebook.com/tools/debug/accesstoken/

Quote:
email, read_insights, publish_video, catalog_management, pages_manage_cta, pages_manage_instant_articles, pages_show_list, read_page_mailboxes, ads_management, ads_read, business_management, pages_messaging, pages_messaging_phone_number, pages_messaging_subscriptions, instagram_basic, instagram_manage_comments, instagram_manage_insights, instagram_content_publish, publish_to_groups, groups_access_member_info, leads_retrieval, whatsapp_business_management, attribution_read, pages_read_engagement, pages_manage_metadata, pages_read_user_content, pages_manage_ads, pages_manage_posts, pages_manage_engagement, public_profile


Deze user is ook de admin van de page:

Nu bij de type Page staat dit ook met een adnere access token staat dit ook.

Als ik nu hierheen ga: https://developers.facebook.com/tools/explorer/
Dan werkt deze post request:

https://graph.facebook.com/{page-id}/feed?message=HelloFans&access_token={page_access_token}

Dan komt dit ook op de page te staan.

Maar als ik dit vanuit een domein doe, met de page_token, zie ik niks gebeuren.
Als ik dan de user access gebruik met dezelfde page-id.

Dan krijg ik dit:

Quote:
{
"error": {
"message": "(#200) If posting to a group, requires app being installed in the group, and \
either publish_to_groups permission with user token, or both pages_read_engagement \
and pages_manage_posts permission with page token; If posting to a page, \
requires both pages_read_engagement and pages_manage_posts as an admin with \
sufficient administrative permission",
"type": "OAuthException",
"code": 200,
"fbtrace_id": "AimjgGSepFUVE1G7NhzY4Q9"
}
}



Alle rechten staan aan, dus snap niet hoe dit nu opgelost kan worden.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 06:29:06
 
Ad Fundum

Ad Fundum

01/03/2021 22:41:05
Quote Anchor link
Ik heb geen verstand van FB, maar ik heb ooit een keer een webinterface geschreven via cURL, en het enige dat ik toen tot in den treure heb moeten doen is alle (maar dan ook alle) variabelen en HTTP headers nadoen die de eigen web interface van die webapplicatie. Dat werkte toen prima.

Volgens mij schrijf je dat je direct een POST-verzoek doet vanuit een ander domein, misschien maakt het uit als je het onder water via cURL probeert, waarin je meer opties hebt om de FB API tegemoet te komen.

Verder zou ik het niet weten helaas.
Gewijzigd op 01/03/2021 22:43:31 door Ad Fundum
 
Thom nvt

Thom nvt

02/03/2021 09:27:28
Quote Anchor link
Krijg je bij het gebruik van de page_token een foutmelding terug en zoja, welke?
Als er niets gebeurd aan de FB-kant zou je verwachten dat de API je verteld wat er dan niet klopt.

Wat betreft de foutmelding die je krijgt met de user-access:
Eigenlijk geeft de foutmelding al aan waar het mis gaat.
Het is niet persé een fout in de manier waarop FB word aangeroepen maar in de inrichting van de permissies.
FB gebruikt OAuth2 (met als extensie OpenID Connect) om authorisatie te delegeren.
OAuth2 is degene die de fout teruggeeft, daar zit dus het probleem. Aangezien je alle permissies hebt toegekend aan de gebruiker lijkt mij het probleem te zitten bij de scope van het token (page token vs user/app token).
Wat leesvoer:
https://developers.facebook.com/docs/facebook-login/access-tokens/#access-tokens
https://aaronparecki.com/oauth-2-simplified/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.