feedback

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 14:26:40
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben nog niet zo goed met PHP, en heb daarom een scriptje gemaakt om het te leren.
Graag zou ik op dit scriptje feedback willen hebben van jullie, over wat beter kan en hoe het dan zou moeten :).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] )){
    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}







if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$nummer2 = rand(0,99);
if(isset($_POST['hoger'])){
    if($nummer2 > $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}


else{

    if($nummer2 < $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        
        
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}

}

else{
if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
    unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
}
else{
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
}

echo $_SESSION['nummer'];

?>


<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="hoger.php" method="post">


<input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
<input type="submit" name="lager" value="lager"/>

</form>
</body>
</html>

<?php
echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";

}

?>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:40:08
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:05:57
Quote Anchor link
opzich niks verkeerds aan je de code,

alleen je inspring mag wel iets netter op sommige punten denk ik. :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] ))
{

    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}




if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $nummer2 = rand(0,99);
    if(isset($_POST['hoger']))
    {

        if($nummer2 > $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
            }
    }

    else
    {
        if($nummer2 < $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
        }
    }

    else
    {
        if(isset($_SESSION['nummer']))              //kijken of er al een waarde is
        {          
            unset($_SESSION['nummer']);         //ja dus verwijderen
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  //opnieuw maken
        }
        else
        {
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  // er was geen waarde, dus een maken
        }

        echo $_SESSION['nummer'];

        ?>


        <html>
        <head>
        </head>
        <body>
        <form action="hoger.php" method="post">


        <input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
        <input type="submit" name="lager" value="lager"/>

        </form>
        </body>
        </html>

        <?php
        echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";
    }
}

?>
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:09 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:18:35
Quote Anchor link
@MaDHouSe: Jij hebt ook niet alle inspring netjes staan. Als je dat wel zou hebben dan had je direct gezien dat je twee keer een { niet afsluit.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:20:28
Quote Anchor link
nu wel :) sorry :)
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:53 door Robert dat ben ik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/03/2011 15:21:24
Quote Anchor link
Ik vind het best wel netjes voor een beginner :)
and moet trouwens eigenlijk met hoofdletters AND , OR
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:21:28
Quote Anchor link
Okee, je hebt het al verbeterd.
 
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 15:23:56
Quote Anchor link
Oké, bedankt voor de tips jongens!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 15:39:17
Quote Anchor link
(Dit alles is gescheven toen er nog niets van andere commentaren stonden.)
Ik vind dit er proper uit zien. Veelgemaakte fouten (the usual suspects) die we vaak zien bij mensen die gelijkaardige vragen stellen, zie ik hier niet.

Nu, een aantal punten

- Wees consequenter in het indenteren (= de tabs of spaties links van de statements).
Je gebruikt het zelfde systeem dat ik gebruik (openende accolade niet op een volgende lijn). De keuze van het systeem op zich is een kwestie van smaak, maar zie dat je het goed gebruikt.

Alles wat staat binnen (onder)
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
zou meer naar rechts moeten.

- Ik ben geen voorstander van verschillende submit knoppen in 1 formulier en op het controleren op de waarde van die knoppen.
Ik zou twee aparte formulieren gebruikt hebben.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="hoger.php?waarde=hoger" method="post"><input type="submit" value="hoger"/></form>
<form action="hoger.php?waarde=lager" method="post"><input type="submit" value="lager"/></form>


Nu, wie me op dit punt ongelijk geeft, zal ik niet tegenspreken.

- commentaar:
Goed commentaar is essentieel.

Wat is de bedoeling? Leg uit wat je van plan bent.
Je moet in je commentaar niet uitleggen wat een functie doet, als je die gebruikt.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= nl2br($tekt); // zorgt er voor dat alle "\n" worden omgezet in "<br/>"
?>


Dit hoeft dus niet. Wil je weten wat nl2br doet, dan moet je maar kijken naar de documentatie van die functie op php.net

Waar gebruik je wel commentaar? Een goed idee is om de grote if() blokken uit te leggen. Leg uit wat binnen die blok code zal gebeuren.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // de gebruiker stuurt de vorige waarde op + een gok "hoger" of "lager"
  // We genereren een random waarde.  We controleren of de gok juist is

  
  $nummer2 = rand(0,99);
...
}

else {
  // We genereren een random waarde tussen 0 en 100.  We steken die in een session variabele.
  // De client krijgt een formulier waarbij die moet gokken of het volgende random getal hoger of lager zal zijn

}
?>


- Wanneer je twee keer het zelfde doet, is de kans vrij groot dat je, met wat andere logica, het in 1 keer zou kunnen doen.

Denk bv. eens na over dit stuk code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
...
    if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
        unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
    }
    else{
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
    }
...

?>


Dit doet logisch gezien niets anders dan simpelweg
$_SESSION['nummer'] = rand(0,100);

Nu ja, wat mij betreft, goed bezig; doe zo voort.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.